Μόνο 7,5 δισ. αντίμετρα; Βάλτε κάτι παραπάνω, τζάμπα είναι!

Γράφει ο Αγκιτάτορας,

Κοιμηθήκαμε με “1 ευρώ μέτρα, 1 ευρώ αντίμετρα” και ξυπνήσαμε με 1 ευρώ μέτρα,… 1,5 ευρώ αντίμετρα”. Αβγατίζουν τα έρμα, μέρα με την μέρα, και δεν μας εξηγεί και κανείς πως προκύπτει αυτό το υπέρογκο ποσό να χαρούμε με την γαλαντομία της κυβέρνησης. Τέτοια νέα επιτυχία και να πάει επικοινωνιακά χαμένη!

Λοιπόν, για να μην σας κοροϊδεύουν το κόλπο που χρησιμοποίησαν είναι απλό στα όρια της παιδική αφέλειας. Τα μέτρα αφορούν 1% για το 2019 (από τις συντάξεις) κι άλλο 1% για το 2020 (από το αφορολόγητο) συν μερικές παρεμβάσεις στα επιδόματα από το 2018. Όλα μαζί 4,9 δισ. ευρώ.

Τα αντίμετρα σε ιδανικές συνθήκες διαρκούς επίτευξης των πολύ υψηλών πλεονασμάτων, αυτών για τα οποία ο Τσίπρας ακόμη κατηγορεί τον Σαμαρά (άλλο που αυτός θα πετύχαινε λόγω αύξησης εσόδων από την πολύ υψηλή ανάπτυξη κι όχι με 14 δισ. όπως ο Αλέξης!), θα αφορούσαν αντίστοιχα 1% του ΑΕΠ για κάθε χρόνο.

Επειδή όμως αυτό το 1 προς 1, δεν πέρναγε ούτε στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στην κοινωνία βρέθηκε το κατάλληλο εφεύρημα. Θεωρούμε ότι όχι μόνο θα πιάσουμε αλλά θα ξεπεράσουμε κιόλας τον στόχο για το πρωτογενές πλεόνασμα υπερκαλύπτοντας μονίμως το 4% άρα υπολογίζουμε, από μόνοι μας, αντίμετρα με υψηλότερη βάση και προσθέτουμε υποθετικά ποσά μέχρι το… 2021!

Αν αφήνει καλύτερη αρχική εντύπωση βάλτε τον πήχη για το πλεόνασμα στο… 10% να βγουν τα αντίμετρα 20 δισ. και βάλε. Τζάμπα είναι. Άλλωστε όπως πολύ… σοφά είπε κι ο Ζουράρις, μέχρι τότε ποιος ζει ποιος πεθαίνει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.