Μήπως θα ήταν τώρα η κατάλληλη ώρα;

Γράφει ο Δημήτρης Μαλέγκος, Υπεύθυνος Πωλήσεων

Να πάρουμε τα πράγματα με την σειρά. Η Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες δεν διέθετε κάποια ολοκληρωμένη εξωτερική πολιτική, συρόταν από τις εξελίξεις και βασιζόταν στο ότι θα μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικάνοι, κάτι το οποίο ίσχυε εν μέρη. Αφήσαμε την Αλβανία να μπει στο ΝΑΤΟ χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει την ΑΟΖ και θέματα όπως οι τσάμηδες, συνεχείς υποχωρητικότητα με τους Τούρκους, Ίμια, παράδοση Οτσαλάν κ.α., στο μόνο σημείο που προβάλλαμε αντίσταση ήταν το όνομα της Μακεδονίας.

Να δούμε τι κάνει η μικρή Κύπρος που κυριολεκτικά βρίσκεται μία ανάσα από την Τουρκία. Έχοντας ανακάμψει από την οικονομική κρίση με την πολιτική του Αναστασιάδη, χαράζει μία σοβαρή εξωτερική πολιτική. Η αδελφή Κύπρος, έχοντας εξασφαλίσει την συμμαχία Ευρώπης και Ισραήλ, έχει χαράξει ΑΟΖ και προχωρέσει σε γεωτρήσεις για πετρέλαιο στο νότιο μέρος της.

Η ενόχληση του σουλτάνου ήταν τόσο μεγάλη, που έστειλε τα πολεμικά πλοία του και μπλόκαραν την διαδικασία της γεώτρησης του Ιταλικού πλοίου. Η Κύπριοι αντέδρασαν αμέσως ζητώντας την βοήθεια της Ιταλικής κυβέρνησης, η οποία στέλνει Ιταλικό πολεμικό πλοίο να εποπτεύει την διαδικασία και σαν να μην έφτανε αυτό ανακοίνωσαν ότι θα δεσμεύσουν την γύρω περιοχή για άσκηση με πολεμικά πλοία χρησιμοποιώντας πραγματικά πυρά. Έξαλλος ο Eρντογάν.

H Τουρκία έχει αποξενωθεί από τον δυτικό κόσμο, στην Ευρώπη ειδικά ο Ερντογάν δεν γίνετε δεκτός από καμία χώρα. Την ίδια στιγμή, επιτίθεται με όλες τους τις δυνάμεις στην Κουρδική επαρχία την Συρίας το Αφρίν, αντιμετωπίζοντας σημαντικές απώλειες, στην ουσία από ομάδες ανταρτών ελαφρώς οπλισμένες. Εδώ να υπογραμμίσουμε ότι ο Ερντογάν επιχειρεί με βομβαρδισμούς από αέρος και εδάφους, με αεροπορία, πυροβολικό και ότι άλλο έχει στην διάθεσή του, επίσης χρησιμοποιεί σαν πεζικό ομάδες μισθοφόρων Τουρκμένιων και άλλων φιλότουρκων δυνάμεων ως προμετωπίδα της επίθεσης του.

Ο Ερντογάν είχε δηλώσει ότι σε μία εβδομάδα θα είναι στο Αφρίν, μετά από 22 μέρες επιχειρήσεων κατέχει το 7% του Αφρίν και οι Κούρδοι το 93%, έχoντας χάσει τανκς αλλά και στρατιώτες για να μην αναφέρω τους Τουρκμένιους αντάρτες που δεν τους μετράνε καν. Εδώ να σημειώσουμε ότι το Aφρίν ήταν μία περιοχή της Συρίας υπό Ρώσικη στρατιωτική διοίκηση, πρακτικά οι Orthodox Brothers τους άφησαν ξεκρέμαστους στις Τούρκικες ορέξεις με αντάλλαγμα τους S400 και την συμμαχία τους.

Οι Τούρκοι προκλητικότατα θέλουν να επιτεθούν και στο διπλανό Κούρδικο καντόνι, στο Μανμπίζ το οποίο είναι υπό αμερικάνικη στρατιωτική διοίκηση. Οι Αμερικάνοι διεμήνυσαν ότι δεν προτίθενται να φύγουν και να αφήσουν μόνους τους συμμάχους Κούρδους και ο Ερντογάν απάντησε ότι δεν έχουν μάλλον δοκιμάσει Οθωμανικό χαστούκι. Πρακτικά η Τουρκία παίζει το παιχνίδι της Ρωσίας και του Ιράν στην Συρία προσπαθώντας να πετάξει την Αμερική έξω, κάτι που πρακτικά έχει πετύχει η Ρωσία που είναι ο απόλυτος κυρίαρχος της Συρίας. Δυστυχώς η Ευρώπη μη έχοντας στρατό δεν μπορεί να παίξει κάποιο σημαντικό ρόλο, παρά να ακολουθεί την Αμερική.

Η δική μας πολιτική. Τι να πούμε πάλι;

Στο Σκοπιανό συρόμαστε πάλι τις εξελίξεις και από ένα γλυκόλογο του Ζάεφ. Οι Συριζαίοι θέλουν να δώσουν το όνομα με αντάλλαγμα ένα δρόμο και το όνομα του αεροδρομίου και να ρωτήσω κάτι απλό; Που ξέρουμε ότι μόλις συμφωνήσουμε το όνομα δεν θα τα ξαναονομάσουν Μακεδονία, Μέγα αλέξανδρο η Βουκεφάλα. Επίσης ο Ζαεφ συναντάει τον Ερντογάν στην Άγκυρα ο οποίος μας λέει ότι οι Έλληνες αδικούν την Μακεδονία.
Οι Αλβανοί θέτουν θέμα Τσάμηδων και δηλώνουν ότι θα χαράξουν ΑΟΖ περιλαμβανομένου όλου του βορείου Ιονίου.

Για τους Τούρκους τι να πούμε, απλά διεμβόλησαν ένα πλοίο, κατέλαβαν τα Ίμια, λένε ότι θα σπάσουν τα κόκκαλα του Καμμένου, κάνουν ασκήσεις στο Καστελόριζο, ελπίζουμε μέχρι το τέλος της τετραετίας της κυβέρνησης του Βουνού των Τσιπροκαμμένων θα έχει μείνει η Πάτρα στην Ελλάδα. Να σημειώσουμε ότι ο Τσίπρας στην φιλική συνάντηση με τον Ερντογάν μας ενημέρωσε ότι όλα είναι πολύ καλά και οι σχέσεις άριστες και good diplomacy που λέει και ο Κοτζιάς. Επίσης ακόμα περιμένουμε επίσημα να μας πει γιατί οι Τούρκοι κατέλαβαν τα Ίμια και εμείς κάνουμε αστειάκια περί γεωγραφίας και αναφέρουμε ανησυχίες του κ. Τζανακόπολου. Καλά για τον Καμμένο τον Τουρκοφάγο τι να πούμε, κάπου κρυμμένος θα είναι πάλι. Απλά να υπογραμμίσουμε ότι αυτοί οι ίδιοι κατηγορούσαν τον Σημίτη ως προδότη και αμερικανόδουλο για την στάση του στα Ίμια το 96 αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα.

Η πενταήμερη εκδρομή του Τσίπρα δεν μπορεί να διαχειριστεί τις καταστάσεις στα εθνικά θέματα και στα θέματα οικονομίας και κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να φέρνει το χάος και να πετάει λάσπη στον ανεμιστήρα με την Novartis. Να μην γελιόμαστε τον Τσίπρα δεν τον νοιάζει να συλληφθούν οι ένοχοι αλλά να ρίξει λάσπη στους πολιτικούς του αντιπάλους Σαμαρά, Βενιζέλο., Άδωνι και Λοβέρδο, μπας και κρατήσει την ετοιμόρροπη του καρέκλα κανένα μήνα παραπάνω.

Στα σοβαρά τώρα, μία σοβαρή κυβέρνηση:

Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω στο Μακεδονικό, τα Σκόπια είναι αποδυναμωμένα και η Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα του Καραμανλή με την στροφή στην Ρωσία, το παιχνίδι έχει αλλάξει.

Με την Τουρκία θα πρέπει να έχουμε πολύ σκληρή στάση, δεν μπορεί η Τουρκία να διαχειριστεί 2 κρίσεις, όλο το βάρος είναι στην Συρία σε περίπτωση εμπλοκής και με την Ελλάδα και την Κύπρο θα κατέρρεε. Επίσης θα πρέπει να καταλάβουμε ότι το Ισραήλ μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο φίλο και σύμμαχο λόγω της πολιτικής και στρατιωτικής του ισχύς του.

Αυτή την στιγμή φαίνεται ότι γεωπολιτικά είμαστε πολύ σημαντικοί για τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, η Τουρκία δείχνει να απομακρύνεται από την Ευρώπη και υπάρχουν φωνές που ζητάνε και την απομάκρυνση της από το ΝΑΤΟ. Ουσιαστικά είμαστε το ανατολικότερο σύνορο του ΝΑΤΟ σε μία Μέση ανατολή που φλέγεται. Αυτή είναι μία ευκαιρία που κατά την γνώμη μου ένα ισχυρό εθνικό κράτος θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί μέχρι τέλους.

Δυστυχώς όμως ο σοφός ελληνικός λαός επέλεξε τους κομμουνιστές, οι οποίοι στο μόνο που κράτησαν τις υποσχέσεις τους είναι στην ενδοτικότητα στα εθνικά θέματα, για να μηδενίσουν τους φόρους, οι οποίοι βέβαια έβαλαν φόρο μέχρι και στην ναύλον σακούλα που λέει και ένας φίλος.

Καλή λευτεριά το συντομότερο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.