Με αυτοδύναμη κυβέρνηση ένας υπουργός για την Β Πειραιά το 2023

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, ΔΝ – Δικηγόρος

Το 2023 ως γνωστό θα είναι έτος πολιτικό μιας και θα έχουμε τόσο αυτοδιοικητικές όσο και εθνικές εκλογές.  Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η εκλογική πρωτιά του κυβερνώντος κόμματος είναι πλέον δεδομένη και το ζητούμενο αυτών των εκλογών είναι αν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση με ρητή νωπή λαϊκή εντολή ή κυβέρνηση συνεργασίας. Όλοι βέβαια ευελπιστούμε με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση είναι μονόδρομος για τη χώρα ιδίως τη δεδομένη χρονική στιγμή που διακυβεύονται ζωτικής σημασίας εθνικά, οικονομικά, γεωπολιτικά, εμπορικά και κοινωνικά ζητήματα για τη χώρα. 

Μια αυτοδύναμη κυβέρνηση θα έδινε σίγουρα δύναμη στον εκάστοτε πρωθυπουργό να διοικήσει πόσο μάλλον στον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη να πράξει τα αυτονόητα και να τολμήσει επιτέλους τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Το ζητούμενο είναι ο σχηματισμός μιας αυτοδύναμης μεν κυβέρνησης αλλά με μέλη αυτής από όλους τους παραγωγικούς φορείς, τις κοινωνικές τάξεις και τις διοικητικές δε περιφέρειες της χώρας.

Το 2023 σίγουρα θα είναι η χρονιά που ο Πειραιάς και ιδίως η Β Πειραιά ευελπιστούμε, ότι θα αποκτήσει και πάλι τον δικό της υπουργό. Κακά τα ψέματα στην Β Πειραιά, την πολυπληθή αυτή και ταξικά διαφοροποιημένη εκλογική περιφέρεια με τα μεγάλα και σημαντικά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει, με τις λαϊκές εργατικές τάξεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης τους Περάματος, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο να την εκπροσωπήσει επιτέλους ένας Υπουργός. Εάν τώρα δεν αποκτήσει η Β Πειραιά στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει μέσα στο 2023 Υπουργό τότε μάλλον είναι ηλίου φαεινότερο ότι κάποιο πολιτικοί κύκλοι απεργάζονται για τους δικούς τους λόγους σενάρια «υπουργοποίησης» για την ευαίσθητη και σημαντική λαϊκή περιφέρεια με την μοναδική ιστορία, τους εργατικούς αγώνες και την μοναδική ιδιοσυγκρασία της, που καταφέρνει να συνδυάζει αρμονικά χαρακτηριστικά όλων των πολιτισμών της χώρας, του έθνους.

Τώρα λοιπόν ήρθε ή ώρα η Β Πειραιά να αποκτήσει επιτέλους τον δικό της υπουργό, που δεν μπορεί να είναι άλλος από τον κ. Δημήτρη Μαρκόπουλο, τον βουλευτή εκείνο που ήρθε πρώτος εκλογικά το 2019 και που έκτοτε εκπροσωπεί επάξια και ομολογουμένως αδιαμφισβήτητα από άκρη σε άκρη την αχανή Β Περαιά. Από τη Νίκαια, τη Δραπετσώνα, το Κερατσίνι, το Πέραμα έως την μοναδική Σαλαμίνα μας ο κ. Δημήτρης Μαρκόπουλος «τρέχει» διαρκώς και έχει αποδείξει πλέον έμπρακτα, πως γνωρίζει τα προβλήματα της περιφέρειας του, γνωρίζει τους κατοίκους και αγωνίζεται στην αντιμετώπιση αυτών. Σίγουρα το υπουργικό αξίωμα θα έδινε ακόμη περισσότερο ώθηση στον αγωνιστή κ. Μαρκόπουλο που πλέον γνωρίζει και ξέρει πως θα απογειωθεί η περιφέρεια του… 

Ας του δώσουμε λοιπόν τη δύναμη με την ψήφο μας και ας απαιτήσουμε λαού βεβαίως θέλοντος από την νέα αυτοδύναμη κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη Κυριάκου να αποκτήσει η Β Πειραιά τον δικό της ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ υπουργό…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.