Μακεδονικό και Οικονομία πάνε χέρι χέρι….

Γράφει ο Γιάννης Θεοχάρης

Αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια είναι η απόδειξη του απόλυτου ερασιτεχνισμού, της επίδειξης λαϊκισμού και του πλέον επικίνδυνου εθνομηδενισμού. Χωρίς καμία λαϊκή εντολή και πολλές φορές μέσω συγκυριακών πλειοψηφιών στην Βουλή των Ελλήνων η κυβέρνηση έχει περάσει νομοσχέδια που τις περισσότερες φορές έχουν διχάσει και έχουν προκαλέσει το θυμικό του λαού μας, έχουν ”τραυματίσει” την πολιτιστική μας κληρονομιά, έχουν επιτείνει τις κοινωνικές αντιπαραθέσεις και βάζουν τα θεμέλια ενός νέου διχασμού των Ελλήνων.

Στην οικονομία η κυβέρνηση επαίρεται ότι παρέλαβε οικονομικό ”χάος” το 2015 και μάλιστα για να τονίσει την επιτυχία της συγκρίνει τα οικονομικά δεδομένα του 2018 με αυτά του 2009. Μέγα σφάλμα. Το 2009 η ελληνική οικονομία είχε δημοσιονομικό έλλειμμα 15,4% του ΑΕΠ, πρωτογενές έλλειμμα 10,5% του ΑΕΠ, και έλλειμμα ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών 8,5% του ΑΕΠ. Επιπλέον το ελληνικό ΑΕΠ ήταν 240 δισ.ευρώ. Η τότε κυβέρνηση εφάρμοσε ένα τολμηρό πρόγραμμα οικονομικής πολιτικής με την ΕΕ και το ΔΝΤ το οποίο τροποποιήθηκε από την κυβέρνηση της περιόδου 2012-2015 με αποτέλεσμα τα οικονομικά μεγέθη να γίνουν θετικότερα και η ελληνική οικονομία στα τέλη του 2014 να ετοιμάζεται να εξέλθει του Μνημονίου με μια προληπτική γραμμή οικονομικής στήριξης αφού σε αντίθεση με την σημερινή κυβέρνηση ή τότε κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είχαν να αντιμετωπίσουν την δυσπιστία των χρηματαγορών την οποία προκαλούσε η προοπτική ανόδου του λαϊκιστικού μορφώματος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία που έταζε τα πάντα στους πάντες. Η συνέχεια είναι γνωστή σε όλους. Το Μνημόνιο της ”περήφανης” διαπραγμάτευσης μας κόστισε περισσότερα από 100 δισ.ευρώ για τον κάθε Έλληνα φορολογούμενο.

Αναλυτικά:

1) 86 δισ.ευρώ το νέο πρόγραμμα
2) 45 δισ.ευρώ απώλειες καταθέσεων.
3) 13,5 δισ.ευρώ νέα αχρείαστα μέτρα λιτότητας.
4) Υποβάθμιση των προοπτικών βραχυπρόθεσμης και μεσομακροπρόθεσμης ανάπτυξης με αποτέλεσμα κόστος πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ.

Σε καμία λοιπόν περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι η οικονομική περίοδος 2015-2018 ήταν επιτυχημένη. Το αντίθετο μάλιστα. Δημιούργησε την ” κουλτούρα της φτώχειας” στο Έλληνα. Σήμερα οι Έλληνες έχουν αρχίσει να συνηθίζουν στην φτώχεια και στην αναδιανομή της μέσα από τα δήθεν κοινωνικά επιδόματα που στρέφονται κατά της ουσιαστικής ανάπτυξης και διαιωνίζουν την μιζέρια και την κοινωνική κατάπτωση και υποβιβάζουν την νοημοσύνη μας.

Επιπλέον, η δήθεν υψηλή στρατηγική του κ. Κοτζιά δημιουργεί μελλοντικές δεσμευτικές βλάβες στα εθνικά μας θέματα. Με έπαρση και προσβλητική συμπεριφορά που ταιριάζει σε υπουργό άλλου τύπου κυβερνήσεων, με ιδεοληπτικές εμμονές του παρελθόντος και με συμπεριφορά δήθεν αυθεντίας διαχειρίζεται το σύνολο των εθνικών μας θεμάτων χωρίς προηγούμενη διαβούλευση με τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Χωρίς την χρήση των διπλωματικών κεκτημένων προηγούμενων κυβερνήσεων ”κλείνει” συμφωνίες χωρίς να ερωτάται ο ελληνικός λαός.

Η συμπεριφορά αυτή αποτελεί ”ύβρη” για τον ίδιο τον λαό μας.

Από την άλλη η οικονομία συνδέθηκε με τον πιο χυδαίο και αντιθεσμικό τρόπο με τα εθνικά μας θέματα. Δόθηκε μια ελάφρυνση στο ένα τρίτο του χρέους και μια παράταση σε μερικά μέτρα λιτότητας με ξεκάθαρο αντάλλαγμα το ονοματολογικό της FYROM και το μεταναστευτικό. Η ”συναλλαγή” της ντροπής γίνεται μπροστά στα μάτια μας χωρίς ίχνος ντροπής. Η χώρα βιώνει την ακραία μορφή του λαϊκισμού και της πολιτικής αλητείας. Η Αριστεία, η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική πρόοδος, έχουν αντικατασταθεί πλήρως από την κατάργηση της αριστείας, από κοινωνικές μεταρρυθμίσεις συγκρουσιακού χαρακτήρα και από μιντιακά συμφέροντα που μέσω εκχυδαϊσμένων συμπεριφορών και άρθρων σε εφημερίδες στήνουν την Ελλάδα της μιζέριας και της απόλυτης βαλκανοποίησης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.