Αγαπητή κυρία Θάνου

Γράφει ο Ευπατρίδης

Η κα. Βασιλική Θάνου τις προάλλες πήρε δημοσίως θέση κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού οποιουδήποτε είδους, κρίνοντάς τον ως αντισυνταγματικό.

Κυρία Θάνου, είναι αληθές πως η νομική άποψη των δικαστών, και δη των ανώτατων, μετά την αποχώρησή τους από το σώμα, είθισται να απολαμβάνει αυξημένης σημασίας λόγω του νομικού κύρους που τους περιβάλλει.

Ξέρετε τι δεν είθισται όμως;

Δεν είθισται οι ανώτατοι δικαστές που αποσύρονται να αναλαμβάνουν την επόμενη ημέρα θέση νομικού συμβούλου του πρωθυπουργού.

Δεν είθισται να διορίζονται επικεφαλής σε ανεξάρτητη αρχή για να εξασφαλιστούν και «να μην τους κουνάει κανείς».

Δεν είθισται να προσφεύγουν δικαστικά κατά της αποχώρησής τους και να τους απορρίπτουν τα ίδια τα δικαστήρια από τα οποία προέρχονται.

Δεν είθισται να παρεμβαίνουν σε ανοικτές ποινικές υποθέσεις.

Δεν είθισται να επιχειρούν υποκειμενικές και τραβηγμένες ερμηνείες του Συντάγματος για να καταφέρουν να κρατήσουν την καρέκλα τους.

Αν δεν είχατε κάνει όλα τα ανωτέρω, θα μπορούσε να μας προβληματίσει η άποψή σας για τον εμβολιασμό κυρία Θάνου.

Όταν όμως ο τίτλος που εσείς η ίδια δίνετε στον εαυτό σας, κυρία «έκπτωτη πρόεδρε της επιτροπής ανταγωνισμού», είναι αυτός που είναι, για ποιο νομικό κύρος μιλάμε; Έχετε την ίδια αξία με έναν οποιονδήποτε πρώην πρόεδρο ανεξάρτητης αρχής. Αυτοί τουλάχιστον είχαν και την αξιοπρέπεια να αποχωρήσουν χωρίς γελοιότητες.

Όταν προσφεύγετε η ίδια στα δικαστήρια και οι ίδιοι οι δικαστές σας απορρίπτουν, για ποιο νομικό κύρος μιλάμε ακριβώς; Η νομική σας άποψη έχει την ίδια αξία με ενός οποιουδήποτε δικηγόρου. Δεν κρίνετε πλέον εσείς. Κρίνεστε. Και μέχρι στιγμής, κρίνεστε απορριπτικά..

Επιτρέψτε μου λοιπόν, κυρία έκπτωτη πρόεδρε της επιτροπής ανταγωνισμού, να μη λάβω ιδιαιτέρως υπόψη τη νομική σας άποψη. Έχει την ίδια αξία με την άποψη του Λευτέρη Ζαγορίτη. Για να μην πω πως έχει και μειωμένη, γιατί αυτός έφυγε αξιοπρεπώς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.