Κρουαζιερόπλοιο ύποπτο για κορωνοϊό στη Ρόδο;

Γράφει η Μαρία Χονδρογιάννη, Δημοσιογράφος

Κανονικά έδεσε στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου σήμερα, το κρουαζιερόπλοιο Opera της εταιρείας MSC με 1582 επιβάτες από τους οποίους οι 377 Ιταλοί

Η άφιξη προκάλεσε στην αρχή ανησυχία γιατί το κρουαζιερόπλοιο προέρχεται από την πόλη Γένοβα της Ιταλίας και δεν έγινε δεκτό στα λιμάνι της Χάϊφας και της Λεμεσού.

Όπως δηλώθηκε στο LastPoint.gr στο πλοίο δεν υπήρξε επιβάτης με κρούσμα κοροναϊού. Θα είχε γίνει άλλωστε για αυτό ενημέρωση από τον γιατρό του κρουαζιερόπλοιου όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στην προκειμένη περίπτωση αν προκύψει περιστατικό με κοροναϊό  ενημερώνονται από τον γιατρό του πλοίου ο ΕΟΔΥ και όλες οι τοπικές αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την εφαρμογή των μέτρων που προβλέπονται.

Στην προκειμένη περίπτωση κρούσμα πάνω στο κρουαζιερόπλοιο δεν υπήρξε . Ωστόσο επικοινωνία με τον γιατρό του πλοίου είχαν ο Λιμενάρχης Ρόδου κ. Σ Τάτης και ο διοικητής του νοσοκομείου Ρόδου κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

«Είχαμε επικοινωνία με τον γιατρό του πλοίου και πριν το «Opera» φθάσει στο λιμάνι του νησιού γνωρίζαμε πως δεν υπήρχε σε αυτό επιβάτης με κρούσμα κοροναϊού», δήλωσε ο κ. Γρηγόρης Ρουμάνης.

Να σημειωθεί πως στο νοσοκομείο της Ρόδου είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγες ημέρες άσκηση επιχειρησιακής ετοιμότητας για κρούσμα κοροναϊού με επιτυχία.

Σύμφωνα με το σενάριο οι αρμόδιες αρχές θα έπρεπε να κινηθούν για την αντιμετώπιση περιστατικού με κρούσμα κοροναιού σε κρουαζιερόπλοιο στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου.

Το νοσοκομείο Ρόδου διαθέτει θάλαμο αρνητικής πίεσης. Σε αυτόν θα εισαχθεί τυχόν περιστατικό θα τύχει των πρώτων ιατρικών ενεργειών και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε κάποιο από τα νοσοκομεία αναφοράς που λειτουργούν στη χώρα.

Το κρουαζιερόπλοιο Opera έκανε την κρουαζιέρα Γένοβα, Κατάκολο- Ηράκλειο-Κέρκυρα- Βαλλέτα- Μεσίνα – Τσιβιταβέκια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.