Καμία ιδεολογία δεν νίκησε τον Ελληνισμό

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσο ισχυρές κι αν ήταν οι αυταρχικές ιδεολογίες που τα έβαλαν με τον Ελληνισμό δεν μπόρεσαν ποτέ να τον νικήσουν. Μπορεί να νίκησαν διάφορες μάχες, αλλά ποτέ τον πόλεμο. Διότι δεν ήξεραν ότι ο Ελληνισμός συνεχίζει να αντιστέκεται και μετά από μία ήττα.

Δεν γνωρίζουν ότι είναι ικανός να κάνει θυσίες και υπερβάσεις για να ξεπεράσει τα εμπόδια και τις εμπλοκές. Ποτέ δεν δίστασε να σαμποτάρει τους εχθρούς του όταν είχαν το πάνω χέρι λόγω εξουσίας. Ακόμα και ο ναζισμός, αυτός ο εθνικοσοσιαλισμός, δεν κατάφερε να επιβληθεί στον Ελληνισμό.

Οι ιδεολογίες όσο ισχυρές κι αν είναι παραμένουν ταξικές και κοινωνικές. Ποτέ δεν έχουν το ανθρώπινο στοιχείο που χαρακτηρίζει τον Ελληνισμό διότι επί της ουσίας δεν έχουν καμία σχέση με την Ανθρωπότητα. Συχνά οι ιδεολογίες πιστεύουν ότι ο Ελληνισμός είναι και αυτός ιδεολογία. Αλλά δεν βλέπουν ότι η διαφορά κάνει τη διαφορά κι ότι δεν υπάρχει τίποτα το ριζοσπαστικό στον Ελληνισμό, επειδή είναι της καινοτομίας και της έξυπνης ιστορίας.

Ο Ελληνισμός λειτουργεί ως διαχρονική γέφυρα κι αποτελεί μία συνέχεια διότι είναι της εξέλιξης. Ακόμα και οι επαναστάσεις που έχει κάνει ήταν πάντα ενάντια σε αυταρχικά συστήματα και βαρβαρότητες, διότι δεν ήθελε ποτέ να διακοπεί η συνέχεια επειδή είναι ο συνδετικός κρίκος με την Ανθρωπότητα.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42241&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.