Ιστορική απόφαση για την Αξιωματική Αντιπολίτευση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η κυβέρνηση συνεχίζει την προπαγάνδα της και προσπαθεί απεγνωσμένα να μας πείσει ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών έχει θετικό πρόσημο για την Ελλάδα, ενώ βέβαια το μόνο θετικό που έχει είναι αποκλειστικά για το κόμμα και τίποτα άλλο.

Από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση θεωρεί σωστά ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι απαράδεκτο αλλά δεν εξηγεί ότι μπορούμε να το ακυρώσουμε. Με αλλά λόγια οι δύο κομματικές προσεγγίσεις θεωρούν ότι πρόκειται για μια μη αναστρέψιμη κίνηση.

Η κυβέρνηση για να φανεί ότι πέτυχε κάτι, δηλώνει ότι έχει τελειώσει το θέμα ενώ είναι δομικό ψέμα από τη στιγμή που για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρέπει να περάσει το Πρωτόκολλο Εισδοχής των Σκοπίων από τα 29 κοινοβούλια που αποτελούν τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Η αντιπολίτευση για να φανεί ότι δεν φταίει κι ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα, λέει και αυτή ότι έχει τελειώσει το θέμα κι είναι καταστροφή για τον Ελληνισμό και την ιστορία μας.

Όμως η πραγματικότητα είναι ότι αυτές οι κομματικές προσεγγίσεις είναι λανθασμένες σε εθνικό επίπεδο. Κοιτάζουν μόνο να κερδίσουν τις εκλογές, ο καθένας με τον δικό του τρόπο αλλά η ανείπωτη αλήθεια είναι ότι όντως μπορούμε ν’ ακυρώσουμε το Προσύμφωνο των Πρεσπών και είναι θέμα πολιτικής βούλησης δίχως να έχουμε τετελεσμένα με τον ίδιο τρόπο που ακυρώσαμε και το Σχέδιο Ανάν.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42348&l=gr

One thought on “Ιστορική απόφαση για την Αξιωματική Αντιπολίτευση

 • 18/03/2019, 11:39
  Permalink

  Τήν ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΚΥΡΩΣΗΣ τού προσυμφώνου τών Πρεσπών,καί τό γεγονός ότι έχουμε καί τόν χρόνο καί τά νομικά “όπλα” νά τό ΑΚΥΡΩΣΟΥΜΕ ακόμη καί προτού ολοκληρωθεί από τά 29 Κράτη-μέλη τού ΝΑΤΟ , η διαδικασία τού Πρωτοκόλλου Εισδοχής τών Σκοπίων στό ΝΑΤΟ, αυτήν τήν ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ επείγει αξιότιμε κύριε Λυγερέ νά τήν επαναλάβετε ξανά καί ξανά μέχρι τίς εκλογές.
  Επείγει, εσείς κ. Λυγερέ νά τήν επαναλάβετε αρθρογραφώντας μέ τόν εύληπτο καί σύντομο τρόπο σας, ξανά καί ξανά, καί εμείς νά τήν κοινοποιούμε, ώστε νά γίνει πλήρως κατανοητό από όλους τούς Έλληνες, πως έχουμε τήν ΔΥΝΑΜΗ μέ τήν ψήφο μας, νά ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ στήν αυριανή Κυβέρνηση τήν ΔΕΣΜΕΥΣΗ γιά τήν ΑΚΥΡΩΣΗ.!
  Επείγει νά μάθουμε οι Έλληνες ότι η ΑΚΥΡΩΣΗ ΜΠΟΡΕΙ νά γίνει, καί νά τούς δείξουμε ότι ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ πως η ΑΚΥΡΩΣΗ τού προσυμφώνου τών Πρεσπών, όχι απλά μπορεί νά γίνει αλλά- αν υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ- μπορεί νά ΑΚΥΡΩΘΕΙ καί ΠΡΙΝ τήν έγκριση γιά Εισδοχή τών Σκοπίων στό ΝΑΤΟ.
  Διότι οργιάζει η προπαγάνδα, σχεδόν από όλους τούς πολιτικούς, πως όλα “ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ”.
  Καί σήμερα μαζί μέ τήν Κυβέρνηση κοροϊδεύει καί εξαπατά τούς Έλληνες, καί σύσσωμη η Αντιπολίτευση, μέ απώτερο σκοπό, νά μάς οδηγήσουν στήν απελπισία καί νά παραιτηθούμε από τόν ΝΕΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΓΩΝΑ, γιά τήν ΑΚΥΡΩΣΗ, τού απαράδεκτου, καί κατάπτυστου προσυμφώνου τών Πρεσπών – ή ορθότερα τού προσυμφώνου τής ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ.
  Επείγει λοιπόν η ΑΞ. ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ νά καταλάβει πων οι Έλληνες ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ τήν ΑΛΗΘΕΙΑ, καί ΔΕΝ “μασάμε” στά νέα παραμύθια τους.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.