Η σημασία του δεύτερου γύρου

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Μπορεί η προκήρυξη των πρόωρων εθνικών εκλογών να έχει στρέψει το ενδιαφέρον του εκλογικού σώματος, αλλά ο δεύτερος γύρος των εκλογών τόσο στο επίπεδο των δημοτικών όσο και των περιφερειακών αναμετρήσεων παραμένει σημαντικός για το μέλλον της πατρίδας μας.

Επίσης το γεγονός ότι αυτές οι ψηφοφορίες λειτουργούν αναλογικά, σημαίνει ότι κάθε ψήφος είχε την αξία της, αφού μετατράπηκε σε έδρες. Κατά συνέπεια πρέπει να ενισχυθεί η αρχή της απελευθέρωσης που έγινε στον πρώτο γύρο. Διότι κανένας δεν ξέχασε τι έχει γίνει με το Σκοπιανό και με το Μάτι. Δεν είναι λοιπόν τα τελευταία κόλπα της προπαγάνδας που θα αποτελέσουν παγίδες για τον ελληνικό λαό. Η μεγάλη πλειοψηφία κατάλαβε πως τα Συλλαλητήρια λειτούργησαν καταλυτικά για την εκλογή των συμβούλων, τόσο δημοτικών όσο και περιφερειακών.

Το θέμα τώρα αφορά αποκλειστικά την αρχηγεία των Δήμων και των Περιφερειών. Διότι είναι αυτοί που θα δώσουν το στίγμα των εκλογών, αλλά βέβαια και τη δυναμική της μελλοντικής πορείας, και σε αυτό το επίπεδο είναι βέβαια οι ψηφοφόροι που θα παίξουν τον ουσιαστικό ρόλο για τη συνέχεια του αγώνα της απελευθέρωσης.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=43572&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.