Σαν πολλά περίεργα μαζεύτηκαν. Σύμπτωση; Μπορεί και ναι!

Γράφει η Καλυψώ 

 • Σεισμό που θα «γκρεμίσει» την μισή και πλέον Κωνσταντινούπολη… προαναγγέλλει ο Υπουργός εσωτερικών της γείτονας χώρας… Σαν κάτι δεν πάει καλά. Μπορεί να φαίνομαι καχύποπτη αλλά μια τέτοια  ανακοίνωση, από τόσο υπεύθυνα χείλη που από μόνη της θα μπορούσε να επιφέρει απίστευτα άσχημα αποτελέσματα, δεν θα μπορούσε να μην μου κινήσει τα «καχύποπτα» μου ένστικτα. Και αυτό διότι οι Τούρκοι, ειδικότερα τώρα επί Ερτογάν όλα έχουν την σημασία τους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο.

Την σκοπιμότητα ή μη αυτής της ανατριχιαστικής αναγγελίας θα την διαπιστώσουμε – πραγματικά το απεύχομαι – λογικά, σε ένα εύλογα κοντινό διάστημα. Άλλωστε την επιβεβαιώνουν και οι δικοί μας σεισμολόγοι. Δεν ακούω όμως από αυτούς να λένε, αν και τι επιπτώσεις θα έχει ένας τόσο ισχυρός σεισμός και στην δική μας χώρα. Τι διάολο, τρεις ώρες με αυτοκίνητο απέχει η Θράκη μας από την Πόλη… Κουβέντα;

Πάμε πολιτικά τώρα
 • Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με το που άκουσε από κάποιους ηλίθιους ότι θα «χωρίσουν» την Ελλάδα στα δυο την έπιασε πανικός. Διαγράφει Ζαγοράκη, ο οποίος έτρεξε να δηλώσει ότι είναι περισσότερο ΠΑΟΚ από Έλληνας πολιτικός που κλήθηκε να αντιπροσωπεύσει την χώρα του για πολύ σοβαρά εθνικά θέματα και ταυτόχρονα η κυβέρνηση, αλλάζει (;) τον νόμο για τον υποβιβασμό των ομάδων… Μετά από λίγες ημέρες στην Βουλή προειδοποιεί ότι θα βάλει “διαιτητή” UEFA και FIFA και προειδοποιεί με grexit το πρωτάθλημα.  

Διαγράφεται ο Ζαγοράκης για να αποδείξει η κυβέρνηση ότι ΔΕΝ εκβιάζεται, πολύ καλά μέχρι εδώ, αλλά ταυτόχρονα ενέδωσε άμεσα σε δυο εκβιασμούς. Αυτό να το καταγράψουμε στο πνεύμα της «συναίνεση» που αρέσει στον πρωθυπουργό ή σε κάτι άλλο πχ ανικανότητα; Προσωπικά δεν θέλω να αισθανθώ ότι η ευκαιρία που δόθηκε σε αυτήν την κυβέρνηση, να αλλάξουμε την χώρα, χάνετε…Θα απογοητευτώ.

Και κάτι για τον νόμο που έσπευσαν να αλλάξουν. Υπάρχει σοβαρό ζήτημα αξιοπιστίας.

Ο νόμος βάσει του οποίου επιβλήθηκε η συγκεκριμένη ποινή, ισχύει από καιρό. 

Συνεπώς η όποια τροποποίηση θα έχει νομική ισχύ από της δημοσίευσης της στο οικείο ΦΕΚ. Άρα θα εφαρμόζεται στο μέλλον! Ο μόνος τρόπος για να μην επιβληθούν οι ποινές είναι να προσδοθεί από την πλευρά της Κυβέρνησης αναδρομική ισχύς. Σε μια τέτοια περίπτωση αδυνατίζει έως εξανεμίζεται η άποψη ότι η Κυβέρνηση… «ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΕΤΑΙ». Διότι, θα πρόκειται για το απολύτως αντίθετο στην πράξη!

Σαν πολλά μαζεύτηκαν…
 • Σαν πολλά ξαφνικά μαζεύτηκαν την ώρα που οι ελληνο-τουρκικές σχέσεις βρίσκονται στο χειρότερο δυνατό σημείο τους.

Η Ρωσία αυτήν την εποχή είναι «κολλητή» με την Τουρκία. Θα μου πείτε τι δουλειά έχει αυτό τώρα; Όλα έχουν.

Ναι, ξαφνικά τώρα γίνονται όλα, τώρα που βρέθηκε ο ενεργειακός πλούτος στο Αιγαίο, μέσα στα χωρικά μας ύδατα.
Ναι τώρα που η Τουρκία αποφάσισε να αμφισβητήσει τα πάντα και να διεκδικήσει μερίδιο στο Αιγαίο, ναι τώρα που ανακοινώθηκε ο estmed.
Ο estmed που αφήνει έξω την Τουρκία και που όταν ενεργοποιηθεί θα “κόψει” σημαντικά κέρδη από την Ρωσία.
Και μέσα σε ολα αυτά, πάει να εφαρμοστεί ένας νόμος για μια πιθανή παρανομία δυο ΠΑΕ και σε χρόνο μηδέν, από κάποιους συγκεκριμένους κινείται θέμα χωρισμού της χώρας στα δυο… Ένας ευρωβουλευτής προερχόμενος από τη Βόρειο Ελλάδα διαχωρίζει την θέση του από την κυβέρνηση…

Και όλα αυτά γίνονται τώρα, την συγκεκριμένη στιγμή. Ε, ολα αυτά μόνο υποψίες θα μπορούσαν να κινήσουν. 

 • Και σκάει ξαφνικά στην δημοσιότητα ένα περσινό βίντεο με έναν, “μαθητή” να απειλεί την καθηγήτρια του

Ένα χρόνο μετά, οι συμμαθητές του κάνουν κατάληψη συμπαράστασης στο καλόπαιδο. Η κυβέρνηση τρέχει να κάνει… διάλογο με τα παιδιά. Έλεος. Την καθηγήτρια η κυβέρνηση την κάλεσε; Της έδωσε συγχαρητήρια για την άψογη στάση της; Όχι φυσικά…

Πρόεδρε, γεμίσαμε περίεργους τύπους που παίζουν περίεργα.

Εμείς Πρόεδρε τα λεμε “περίεργα” αλλά με αγάπη. Σίγουρα όμως, ΔΕΝ παίζουμε περίεργα!!

 • NOVARTIS. Απίστευτα στοιχεία. Παρακράτος στην δικαιοσύνη επί ΣΥΡΙΖΑ. Συγκλονιστικά στοιχεία θα έλεγα. Ερώτηση. Αυτός ο Παπαγγελόπουλος μόνος του ενεργούσε; Δε ήταν μέλος κάποιος κυβέρνησης; Ο τότε πρωθυπουργός δεν γνώριζε τίποτα; ήταν αλλού; Πάλι δεν ήξερε, πάλι δεν κατάλαβε, πάλι “έκανα λάθος συγγνώμη”; Τον είχε ελεύθερο να κάνει ότι θέλει, χωρίς αυτός να γνωρίζει τίποτα; Ο κ. Παππάς δεν είχε ιδέα για το τι σκάρωνε ο συνάδελφος υπουργός του για τους επιχειρηματίες και ειδικότερα για τον Αλαφούζο που κατά σύμπτωση εκείνη την εποχή έδιναν τις άδειες στα κανάλια;

Πράγματι η NOVARTIS είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο… αλλά για τους ίδιους

 • Κύριε Μητσοτάκη. Δεν θα κριθείτε στο τέλος της θητείας σας μόνο για τα οικονομικά που πράγματι τα πάτε καλά. Θα κριθείτε για όλα αυτά τα μικρά, αλλά πολλά και σοβαρά, που μαζεύονται. Ειδικότερα όμως ο κόσμος θα σας κρίνει για το μεταναστευτικό και τα Ελληνοτουρκικά. Αυτό με αγάπη.

Υ.Γ.  Πολύ καλό το πλωτό φράγμα, όμως.. Αν δεν διώξεις τις ΜΚΟ, χθες, αν δεν ενισχύσεις την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης για να αρχίσει το φόρτωμα, το φράγμα είναι η μισή δουλειά…

One thought on “Σαν πολλά περίεργα μαζεύτηκαν. Σύμπτωση; Μπορεί και ναι!

 • 31/01/2020, 22:35
  Permalink

  Χαίρεται.
  Νομίζω ότι κάνετε άλματα στην υπόνοιες και επιχειρηματολογείτε πάνω στην υποθετική υπόθεση!
  Δεν μας λέτε τις υποψίες για το σεισμό και σε ποια κατεύθυνση! Απλά συμπαιραίνετε ότι δεν είναι τυχαίο αλλά πολιτική! Αυτό έλειπε!
  Όσον αφορά το ποδόσφαιρο αναγκάστηκε σε φάουλ και κίτρινη κάρτα και δεν εκβιάστηκε. Εξάλλου η πλειοψηφία της επιτροπής είχε διοριστεί από τον Τσίπρα μια και σας αρέσουν τα σενάρια! Σημασία έχει ότι το σκηνικό που στήθηκε από αυτούς που είναι ανύπαρκτοι πολιτικά και ιδεολογικά δεν πέτυχε απλώς πήγαν ραντεβού και βόλτα στην καμάρα! Όποιος δεν ξέρει μπάλα την πετάει….έξω από το γήπεδο!
  Τα δε πετρέλαια είναι γνωστά πολλές δεκαετίες. Για την Ρωσία ο τελευταίος ρομαντικός ήταν ο Λαφαζάνης γι αυτό και έκανε αυτήν την καταπληκτική κολοτούμπα ο Αλ6ς.
  Όσον αφορά την πολιτική αγωγού και Λιβύης , πήγε τόσο χάλια που ο Σουλτάνος μας θύμωσε και δεν μας μιλάει.
  Το δε βίντεο καταλαβαίνεις ποιος το έβγαλε και για ποιον δεν έχουν αξία οι άνθρωποι και τα παιδιά μόνο η εξουσία όλα στο βωμό της
  Όσον αφορά τη NOVARTIS ;ολα όπως πρέπει και με την σειρά τους .
  Σε αυτό που συμφωνώ είναι στην τελευταία παράγραφο που συμφωνεί και ο σύριζα γι αυτό προσπαθεί να προκαλέσει ή να ανεβάσει μικρά και παραμορφωμένα επειδή από ουσία είναι ανύπαρκτος, έχοντας βάλει όλους τους εκ δεξιών ελεγχόμενους παράγοντες να κάνουν δήθεν αντιπολίτευση χωρίς ευθύνες και εκ του ασφαλούς.

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.