Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν βιάζεται για τα Σκόπια

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όσο και να το θέλει ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων για να έχει τις απολαβές του Προσυμφώνου των Πρεσπών, η ένταξη των Σκοπίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι καθόλου της ώρας. Αυτό του υπενθύμισαν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν βιάζονταν να δώσουν κάποια ημερομηνία έναρξης της όλης διαδικασίας. Έτσι και πάλι όσοι έλεγαν ότι η κυβέρνηση της Ελλάδας πιέστηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δυσκολεύονται να δώσουν ερμηνείες στα νέα γεγονότα.

Είχαν ξεχάσει και την εκλογική αναμέτρηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο και δεν συνειδητοποίησαν ότι κανένα από τα κράτη μέλη, εκτός από την Ελλάδα βέβαια, δεν θέλει να προωθήσει μια προβληματική υπόθεση στα Βαλκάνια, την ώρα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την κυβέρνηση στην Ιταλία, με τα ακροδεξιά κόμματα στη Φινλανδία, στην Αυστρία κι όχι μόνο.

Έτσι ποιος θα ήθελε ν’ ανοίξει ένα νέο μέτωπο στα Νότια Βαλκάνια, την ώρα που ξέρει ότι η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 10 χρόνια λόγω του ευρωπαϊκού κεκτημένου και των 35 κεφαλαίων του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Βλέπουμε λοιπόν ότι πόσο ρηχή είναι η μονοδιάστατη βλέψη του Πρωθυπουργού των Σκοπίων, που δεν μπορεί καν να υπολογίσει πόσο πιο πολύπλοκα σκέφτεται η Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλά βέβαια για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν ξέρουμε τι του υποσχέθηκε η ιδεολογία του Πρωθυπουργού και του πρώην Υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας, για να είναι τόσο αφελής.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=43254&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.