Η Επανάσταση του… μουσακά!

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Επανάσταση αλά Ελληνικά. Μεσοτοιχία με το πατρικό και με μητρικό room service. Γιατί μπορεί να είμαστε ιδεολόγοι αλλά πάνω από όλα παραμένουμε καλοπερασάκηδες και εθισμένοι στην ασφάλεια της βολικότητας.

Και η εικόνα ολοκληρώνεται με την απόλυτη ευαισθησία σε κάθε αστυνομική παρέμβαση. Τα… κακόμοιρα τα παιδιά δικαιούνται να χρησιμοποιούν κάθε μέσο αποτροπής επιβολής της κανονικότητας. Καδρόνια, τούβλα, τσιμεντόλιθοι κι οτιδήποτε άλλο… χρειαστεί, αρκεί να διατηρήσουμε την κατάσταση ανομίας που δημιουργήσαμε.

Από την άλλη μεριά, τα όργανα της τάξης είναι προκαταβολικά ένοχοι για υπερβολική χρήση βίας ακόμη κι αν τολμήσουν απλώς… να στενοχωρήσουν τους λαϊκούς αγωνιστές! Οι επίσημες ανακοινώσεις λένε πάντα ψέματα και δεν μας πείθουν! Η κάθε καταγγελία έχει δόση αλήθειας ακόμη κι αν προκύπτουν ισχυρά σχετικά στοιχεία πέρα από τις καταγγελίες των ενόχων!

Προφανώς και κανείς δεν επικροτεί την υπέρβαση καθήκοντος. Δεν μπορούμε όμως και κάθε φορά να αρχίζουμε την ανάλυση με δεδομένη την προκατάληψη, με αποδεκτή ως αληθή κάθε οπτική που καταδικάζει το αστυνομικό έργο.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να καταλήξουμε αν αποδεχόμαστε τις θεσμικές λειτουργίες και της ασφαλιστικές δικλείδες τήρησης της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα ή διατηρούμε το “δικαίωμα” να θεωρούμε την προσωπική θέση ως εξίσου αξιόπιστη. Όσο δεν λύνουμε συλλογικά αυτό το βαθιά συμπλεγματικό σύνδρομο, τότε η μόνιμη εγκαθίδρυση της κοιωνικής ισορροπίας θα παραμένει μακρινό όνειρο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.