Η εξειδικευμένη, σεξιστική ανικανότητα!

Γράφει ο Αγκιτάτορας

Καμιά φορά σκέφτεσαι ότι όταν σχολιάζει ακρότητες, μάλλον δίνεις περισσότερη αξία, από όση τους αρμόζει, σε όσους τις εκφέρουν. Γιατί να αναπαράγεις και να παρουσιάσεις σε όλο και μεγαλύτερο κοινό, τις εμμονές και τους διανοητικούς παλιμπαιδισμούς ορισμένων;

Η απάντηση είναι απλή. Ακόμη κι αν η ακρότητα ακουστεί σε πιο πολλούς, από ότι αρχικά, και μόνο η διαπόμπευση και η καταγραφή θα λειτουργήσει ως μια πρόσθετη, θετική ένεση συλλογικής ανοσίας στην αγριότητα της… ανειδίκευτης μονομέρειας!

Επί της ουσίας, το συγκεκριμένο συμβάν μάς υπενθυμίζει ότι ο σεξισμός και η απροκάλυπτη προσβολή δεν έχουν ιδεολογικό χρώμα και οποιοσδήποτε, όπως κι αν αυτοπροσδιορίζεται μπορεί να αποδειχτεί γνήσιος εκφραστής των πιο παλαιολιθικών απόψεων.

Επί του πρακτέου, ή μάλλον καλύτερα, επί του διοικητικού υπονοούμενου της δήλωσης, το σκεπτικό θυμίζει κλασική πολιτικάντικη προσέγγιση όσων δεν μπορούν να διαχωρίσουν την εξειδικευμένη γνώση από τη διοικητική επάρκεια. Προφανώς, οι όσο το δυνατόν πιο βαθιές, ακαδημαϊκές γνώσεις επί κάποιου αντικειμένου που καλείσαι να χειριστείς πολιτικά, είναι ένα πολύ σημαντικός παράγοντας αλλά δεν αποτελεί από μόνο του εχέγγυο επιτυχίας.

Η σύγχρονη διοίκηση περνάει μέσα από την επιλογή της κατάλληλης ομάδας, την αποτελεσματική διαχείριση προσωπικού, τη σωστή κατανομή έργου και πόρων (ανθρώπινων και οικονομικών), τον μακρόπνοο σχεδιασμό σε συνδυασμό με άμεση δράση, τη συνέπεια στην άσκηση των καθηκόντων και πολλά άλλα. Αλλιώς, μόνο παγκόσμιοι πρωταθλητές θα ήταν αποδεκτοί ως υφυπουργοί αθλητισμού, γιατροί ως υπ. Υγείας, καθηγητές ως υπ. Οικονομικών και πάει λέγοντας. Και τα λέει αυτά, αρχηγός κόμματος που δεν γνωρίζει ούτε από οικονομικά, ούτε από διεθνείς σχέσεις αλλά διαθέτει τις συνταγές για καθολική επιτυχία και στα δύο πεδία!

Η γραφικότητα, λοιπόν, της προσβλητικής δήλωσης προς τη Σοφία Ζαχαράκη σχετικά με την καταλληλότητά της να αναλάβει το υπ. Οικογένειας, βρίσκεται κυρίως στο ότι υπονοεί ένα εντελώς άτοπο στοιχείο. Το να αποτελείς μέλος μιας οικογένειας από οποιοδήποτε άλλο ρόλο πέραν του γονιού, δεν σε φέρνει σε επαφή με τα προβλήματα της! Τρικυμία εν κρανίω, ίδιον των εξειδικευμένων στην ανικανότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.