Η δικαίωση του αγώνα της ΑΟΖ

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η δικαίωση του αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ δεν είναι στιγμιαία, μεγαλώνει με την πάροδο του χρόνου. Άρχισε επί του πρακτέου με την υπογραφή των πρώτων συμβολαίων για τα θαλάσσια οικόπεδα που βρίσκονται στο Ιόνιο και συνέχισε με αυτά που βρίσκονται Νότια της Πελοποννήσου και Νότια της Κρήτης. Όμως όλα αυτά τα συμβόλαια ήταν πάντα μεταξύ της Δημοκρατίας της Ελλάδας και ιδιωτικών εταιρειών, ακόμα κι αν αυτές βέβαια υποστηρίζονται έμπρακτα από τα κράτη τους.

Τώρα όμως η υπογραφή της τριμερούς και στη συνέχεια της τετραμερούς είναι ιστορική γιατί αυτή τη φορά πρόκειται για κράτη που υπογράφουν μαζί μας. Αυτή η πολλαπλή διακρατική συμφωνία για έναν αγωγό φυσικού αερίου που περνά αποκλειστικά από τις ΑΟΖ των κρατών που υπογράφουν είναι μια πιο μεγάλη δικαίωση για τον αγώνα της ελληνικής ΑΟΖ.

Το ιστορικό της όλης υπόθεσης αποτελεί μια ισχυρή δικαίωση. Διότι δείχνει με αποδείξεις ότι η ΑΟΖ είναι μια θωράκιση για την Ελλάδα και όσο πιο ισχυρές είναι οι συμμαχίες μας τόσο πιο ανθεκτική είναι η πατρίδα μας απέναντι στις επιθέσεις οποιασδήποτε προπαγάνδας. Τώρα η ελληνική ΑΟΖ κάνει τα πρώτα της ιστορικά βήματα χάρη στον αγώνα όλων μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.