Η απόφαση της Ελλάδας για τη Βενεζουέλα

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Η απόφαση της Ελλάδας να αναγνωρίσει τον μεταβατικό Πρόεδρο της Βενεζουέλας είναι σημαντική τουλάχιστον σε δύο επίπεδα αφού εναρμονίζεται με τη μεγάλη πλειοψηφία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποδεικνύει ότι έχουμε απελευθερωθεί από ιδεολογικά δεσμά. Σημαίνει επίσης ότι η αλλαγή κυβέρνησης επαρκούσε για να επιλυθεί αυτό το πρόβλημα χωρίς καμία δυσκολία και τριβή.

Έτσι μας υπενθυμίζει ότι μόνο μια κυβέρνηση που ακολουθεί αξίες μπορεί να έχει την υποστήριξη της δημοκρατίας. Διότι είναι ο ίδιος ο νόμος στη Βενεζουέλα που επιτρέπει στον Πρόεδρο της Βουλής να ασκεί τον ρόλο του Προέδρου του κράτους όσο δεν έχουν προκηρυχτεί νέες εθνικές εκλογές. Κατά συνέπεια η θέση της προηγούμενης κυβέρνησης ήταν απλώς αντιδημοκρατική και ουσιαστικά ενάντια στη νομοθεσία αυτού του κράτους.

Υπάρχει όμως εξήγηση αφού υπήρχε και ιδεολογική συνεννόηση και οικονομική εξάρτηση. Αλλά αυτά τα δεδομένα ήταν καθαρά κομματικά και όχι εθνικά.

Με αυτήν λοιπόν την απόφαση αναγνώρισης η Ελλάδα απελευθερώθηκε από άλλα δεσμά που δεν ταίριαζαν με τα αξίες της. Έχει επίσης ενδιαφέρον και για την ίδια τη Βενεζουέλα να περάσει σε ένα άλλο στάδιο που θα της δώσει την ευκαιρία να δει πιο ελεύθερα τον κόσμο και να παίξει ένα ρόλο διαφορετικό σε αυτόν.

http://lygeros.org/articles.php?n=44477&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.