Γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ διαλύονται τα Δημόσια Σχολεία

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Τα Δημόσια σχολεία της χώρας δεν κάνουν τίποτα από μαθήματα σύμφωνα με το κλίμα του Υπουργείου. Αν βρεθεί κάποιος ευσυνείδητος δάσκαλος η καθηγητής να τους μάθει κάτι σε βάθος, βλέποντας απέναντι του ψυχές παιδιών που είναι η εκκολαπτόμενη κοινωνία είναι θαύμα. Συνήθως και οι δάσκαλοι και καθηγητές των Δημοσίων σχολείων ενσωματώνονται στο κλίμα , λείπουν πολύ πιο άνετα αφήνοντας στα παιδιά κενές ώρες. Η περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι, “μη μαθαίνετε αρκετά στα παιδιά για να μαθαίνουν στην καλοπέραση και στην ευκολία της ζωής”. Στους αλλοδαπούς μαθητές βάζουν ψηλότερους βαθμούς (χωρίς να ξέρουν), για να μη φύγουν απτή χώρα μας και μείνουν οι καθηγητές χωρίς δουλειά λόγω υπογεννητικότητας των Ελλήνων.

Ένας λόγος που τους κρατά εδώ, είναι οι βαθμοί και οι δάσκαλοι και καθηγητές των Δ. σχολείων το ξέρουν αυτό, οπότε αδικούν περισσότερα τα Ελληνόπουλα

Γιατί όμως τώρα βρίσκονται σε διάλυση τα Δημόσια σχολεία;

Πρώτα γιατί είμαστε πριν από τις εκλογές και είναι ένας τρόπος παιδιά και γονείς να τους προτιμήσουν λόγω ευκολίας στην εκπαίδευση. (Ας έχουν υπ όψιν τους παιδιά και γονείς ότι οι Πανελλήνιες αξιόλογων σχολών δεν αλλάζουν όπως και να λέγονται.)

Μερικά άτομα και ειδικά παιδιά που ψηφίζουν για πρώτη φορά και δεν σκέπτονται μακροπρόθεσμα, αυτά οι συριζαίοι πιστεύουν ότι θα τους ψηφίσουν. Ο ένας λόγος λοιπόν είναι οι ψήφοι λόγω ευκολίας.

Άλλος επίσης βασικός λόγος είναι ο σπόρος της ευκολίας που ρίχνουν στα παιδικά και εφηβικά μυαλά, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τα κάνει εύκολα και τα παιδιά στα σχολεία πηγαίνουν συνέχεια εκδρομές , βόλτες, αθλήματα χωρίς μάθηση. Αυτά θα έπρεπε να γίνονται ανάλογα και όχι το ένα εις βάρος τους άλλου πεδίου.

Έχει πάψει επί ΣΥΡΙΖΑ να υφίσταται αυτή η αναλογία και στα μυαλά των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο τα κάνουν του χεριού τους και πιστεύουν ότι θα τα βάζουν για καταλήψεις, αφού έχουν σπείρει στο υποσυνείδητό τους, “είδατε τι καλοί ήμασταν εμείς και τι κακοί αυτοί που σας βάζουν να μάθετε; Κάντε καταλήψεις να τους ρίξουμε”. Αυτό το ξέρουν καλά. Ετοιμάζουν το έδαφος τώρα

Φυσικά στη σφαίρα τους είναι να τα πλάθουν αμόρφωτα και αγράμματα για να πηγαίνουν μετά στο κόμμα να ζητούν κάνναβη και διορισμούς.

Τους αγράμματους τους πατρονάρεις καλυτέρα. Ξέρουν από τους εαυτούς τους, που κοντρολάρονται ως πιόνια από τους έξω και ακολουθούν πιστά συμβουλές για να φέρουν καταστροφές στην Ελλάδα ,με σκοπό το ατομικό τους συμφέρον.

Πάντα οι νοητικά καθυστερημένοι εκτελούν εντολές. Αυτό θέλουν να κάνουν και στα παιδιά ,ενώ τα δικά τους τα μορφώνουν δε ιδιωτικά σχολεία και με ιδιαίτερα. Τα υπόλοιπα τα θέλουν για είλωτες.

Η Ν.Δ. πρέπει να ξέρει ότι πρέπει ν αλλάξει τα μυαλά των παιδιών και γονέων σταδιακά ,αφού τα πείσει ποιο είναι το ουσιαστικό καλό τους, για να μη τα βάζουν αυτοί μπροστά ως υποχείρια όπως έκαναν πάντα.

Χρειάζονται σύμβουλοι ειδικοί στα σχολεία να πείσουν για αυτό. Μη το αφήσει η Ν.Δ. στην τύχη. Αλλαγή ψυχολογίας απαραίτητη για να γίνουν οι εφαρμογές στην Παιδεία.

Οι γονείς πρέπει να αφυπνιστούν και να μην επαφίενται στην τωρινή κυβέρνηση που τα καταστρέφει. Να επιδιώκουν μάθηση στα παιδιά τους, άσχετα με τα σχολεία. Όχι την ευκολία των παιδιών τους. Αν δεν το κάνουν αυτό δεν θα τους φταίει κανένας, αν είναι άεργα και άνεργα κάποτε χωρίς γνώσεις.

Η γνώση είναι δύναμη και επένδυση και δεν μπορεί να στην πάρει κανείς(εκτός αν πάθει κάτι το μυαλό). Όταν υπάρξει λόγος θα βγει αυτή η επένδυση .

Αντίθετα με τα συμφέροντα ΣΥΡΙΖΑ ας θυμηθούμε.

Ο μεγάλος φιλόσοφος παππούς μας Πλάτων, που ίδρυσε το πρώτο Πανεπιστήμιο στον κόσμο, στην Αθήνα, την Ακαδημία Πλάτωνος και έκλεισε ραντεβού με την αιωνιότητα δίδασκε <<Χαλεπά τ αγαθά>>

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.