Φιλολογούμεν μετά μαλακίας!

Γράφει η Βίκυ Ψυχογιού*

Προφανώς ο υφυπουργός παιδείας πάσχει από μια υπερβάλουσα λαγνεία προς την αρχαία ελληνική βουκολική γραμματεία.

Δεν ξέρουμε από πού ανασύρει κάθε φορά λήμματα και φράσεις που αναστατώνουν την ελληνική κοινωνία και υπερτονίζουν τα βασικά της ένστικτα ή την  ημιμάθειά της.

Και δεν είναι παράξενο αυτό, αν αναλογιστεί κανείς πόσες λέξεις αρχαίων ελληνικών έμαθε ο μέσος Έλληνας κατά τη διάρκεια τη μαθητικού του βίου. Ας μην μας κάνει εντύπωση λοιπόν το γεγονός ότι ελάχιστοι κατάλαβαν ότι το στεατοπυγικό (και μάλιστα ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑ) είναι μια εντυπωσιακή αρλούμπα (αρλούμπα με περικεφαλαία δηλαδή!).

Αφού Στεατοπυγία είναι η εναπόθεση λίπους στους γλουτούς (στέαρ είναι το λίπος και πυγή είναι τα οπίσθια- γι’ αυτό και λέμε πυγολαμπίδα αυτή που λάμπει στον κώλο).

Η στεατοπυγία λοιπόν, και συγχωρήστε μου τις ελάχιστες γνώσεις στην ανατομία, είναι η υπερβολική εναπόθεση λίπους στους γλουτούς _πρόκειται για όρο της ιατρικής.

‘Οσον αφορά το στεατοπυγικό υποσύστημα (συγχωρήστε με πάλι, αλλά μόνο υποθέσεις μπορώ να κάνω), αν ο κ. Ζουράρις δεν αναφέρεται (οι κυρίες θα ξέρουν καλύτερα) στα ψωμάκια  (εναπόθεση λίπους στο πλάι των μηρών), πιθανολογώ ότι η παροιμιώδης αναφορά του σ’ αυτό το ανύπαρκτο υποσύστημα, επειδή οι γλουτοί βρίσκονται ακριβώς κάτω από τα οπίσθια, αφορά καθαρά τις χοντροκώλες και χαμηλοκώλες, η πλειονότητα των οποίων επιθυμεί να διορθώσει το ανατομικό αυτό αισθητικό ελάττωμα και συχνά καταβάλει επίπονες προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

‘Ετσι μόνο εξηγείται και το «βουντού βουντού» (ρωτήστε όποια φίλη σας θέλετε αν θα κατάφευγε ακόμα και σε βουντού για να χάσει λίγο λίπος από τη συγκεκριμένη περιοχή) και η «καρφίτσα» (αφού όταν τα βουντού αποτυγχάνουν, δεν είναι λίγες οι κυρίες που καταφεύγουν σε άλλες μεθόδους (λιποαναρρόφηση και άλλα τέτοια παραϊατρικά).

Αναρωτιέμαι όμως αν ο υφυπουργός παιδείας, αντί να επιδεικνύει τις γνώσεις του στην αρχαία ελληνική επιβάλλεται να ασχοληθεί λίγο και με τη νέα ελληνική πραγματικότητα. Αφού αυτή η πραγματικότητα ελάχιστα σχετίζεται με το αν τσαντίστηκαν οι οπαδοί και οι φίλοι οποιασδήποτε ποδοσφαιρικής ομάδας. Στο φινάλε φινάλε, αγόρια είναι, βρε αδερφέ! Και τις σφαλιάρες τους θα παίξουν και θα πουν και δυο μαλακίες παραπάνω!

Φοβούμαι όμως, πως η νέα ελληνική πραγματικότητα ξέχασε να ασχολείται με ζητήματα που αφορούν την παιδεία των πολιτών της και πολύ περισσότερο πως ξέχασε τα ζητήματα που πρέπει να μας απασχολούν αυτή τη στιγμή ως έθνος και ασχολείται (όπως κι εγώ άλλωστε) με τα ετυμολογικά _και όχι μόνο_ ατοπήματα κάποιου που επιθυμεί με βωμολοχίες και νεοελληνισμένους αρχαϊσμούς να προκαλέσει ντόρο και να κάνει το κομμάτι του.

Γι’ αυτό και αναρωτιέμαι επίσης αν στο σύνολό του ο ελληνικός λαός επιβάλλεται να υποβληθεί σε λιποαναρρόφηση. Αφού η εναπόθεση στέατος (λίπους) στα εγκεφαλικά μας κύτταρα θολώνει το νου και αποπροσανατολίζει την κρίση μας.

Γι’ αυτό και συνεχίζουμε να φιλολογούμε μετά μαλακίας!

‘Αντεεεε, γιατί αυτή η υπερβάλλουσα αρχαιογνωσία μας έπρηξε τα μέζεα!

* Η Βίκυ Ψυχογιού “Σπούδασε οικονομικά αλλά την κέρδισε η παιδική, και όχι μόνο, λογοτεχνία  https://twitter.com/psicho_

ΠΗΓΗ: SOCIAL SECURITY

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.