Ενάντια στην επιδημία του άγχους

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Είναι σπάνιο να ζούμε ζωντανά μια επιδημία και να βλέπουμε πώς λειτουργεί σε όλα τα στάδια της χάρη στην ενημέρωση. Επίσης η Ανθρωπότητα ποτέ δεν ήταν τόσο προετοιμασμένη σε ιατρικό επίπεδο. Έτσι με τον κορωνοϊό καταφέραμε σε μερικές ημέρες να βρούμε το γονίδιο του, ενώ κάναμε δύο χρόνια για να εντοπίσουμε τον ιό HIV.

Ξέρουμε ότι ανήκει στην ομάδα 28, ότι είναι της οικογένειας τους SARS και γι’ αυτό το όνομά του SARS-CoV-2. Η ασθένεια που προκαλεί ονομάστηκε Covid-19. Έχουμε ήδη ένα τεστ RT-PCR και είναι προσβάσιμο σε όλους. Πρέπει να λέμε ότι το 80% των περιπτώσεων είναι ανώδυνες και συχνά χωρίς συμπτώματα. Το πλήθος των περιπτώσεων θεραπείας είναι το δεκαπλάσιο της θνησιμότητας. Η δράση του κορωνοϊού αφοπλίζεται εύκολα είτε με αιθανόλη, είτε με οξυζενέ, είτε με χλωρίνη.

Άρα είναι η ευθύνη του καθενός να αντιμετωπίσει προφυλακτικά αυτή την ασθένεια. Επίσης όσον αφορά το εμβόλιο που δεν έχουμε ακόμα στη διάθεσή μας πρέπει να γίνει γνωστό ότι ήδη έχουμε πρωτότυπα εμβολίων λόγω της συγγένειας του κορωνοϊού με άλλες γνωστές περιπτώσεις. Έτσι είναι σημαντικό να αντιμετωπίσουμε το όλο θέμα χωρίς άγχος αλλά με στρατηγική.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.