Ελληνικό ΑΕΠ και Ταμείο Ανάκαμψης

Γράφει ο Βαγγέλης Αντωνιάδης

Η θεαματική ώθηση που δυνητικά θα δώσει το ταμείο ανάκαμψης στο ελληνικό ΑΕΠ με βασική προϋπόθεση την ορθολογική διαχείριση των πόρων μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και το 7% έως το 2026.

Αναμφίβολα το μεγαλύτερο όφελος του Ταμείου Ανάκαμψης για την Ελλάδα είναι ότι οι πόροι του αθροιστικά με τα μέτρα στήριξης στα οποία προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση αντιστοιχούν σε χρηματοδότηση της οικονομίας που αγγίζει το 32,1% του ΑΕΠ που είναι η μεγαλύτερη στον κόσμο ξεπερνώντας ακόμα και την αντίστοιχη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών που αγγίζει πλέον το 25,5% του Αμερικανικού ΑΕΠ.

Ήδη η Morgan Stanley έχει προβλέψει ότι η Ελλάδα πρόκειται να γνωρίσει αύξηση του ΑΕΠ που μπορεί να φτάσει ακόμα και στο 12% ενώ η Sand P έχει προχωρήσει σε μία ακόμα ευνοϊκότερη πρόβλεψη υπολογίζοντας την αύξηση του ΑΕΠ στο 18% .

Ταυτόχρονα οι εκτιμήσεις της Goldman Sachs προβλέπουν σωρευτική ανάπτυξη ύψους 7% ενώ η αμερικανική τράπεζα υπογραμμίζει και μάλιστα με τρόπο εμφατικό πως το νέο πλάνο για την ελληνική οικονομία διευρύνει τον απαραίτητο δημοσιονομικό χώρο που θα επιτρέψει ανάκαμψη διαρκείας στην χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.