Έκκληση προς τον νέο υπουργό Μεταφορών

Γράφει ο Αλέξανδρος Κριτσίκης, Δικηγόρος

Αύγουστος και οι συνθήκες το έφεραν και λόγω εκτάκτων περιστάσεων τυγχάνω όμηρος στην Αθήνα. Φανταζόμουν ότι η Αθήνα τον Αύγουστο θα ήταν διαφορετική. Μια άλλη πράγματι Αθήνα. Μια έρημη πόλη ιδανική να ζεις. Οι συγκοινωνίες πιο προσιτές από ποτέ.

Δυστυχώς διαψεύστηκα. Η πραγματικότητα τελείως διαφορετική. Αναφέρομαι φυσικά στο μετρό. Τι ήθελα να χρησιμοποιήσω μετρό;
Η κατάσταση στο μετρό είναι πλέον ανυπόφορη. Οι συρμοί μετά βίας έρχονται. Ευπαθείς ομάδες(ηλικιωμένοι κλπ) δυσχεραίνονται στην μετακίνηση, ενω οι τουρίστες δυσφορούν.

Η σωστή λειτουργία του μετρό όμως είναι μοχλός ανάπτυξης και ο καθρέφτης της χώρας μας στο εξωτερικό. Ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να επιλύσει άμεσα το ζήτημα. Έχει κάνει τίποτε προς αυτό το θέμα; Οι συγκοινωνίες αντικατοπτρίζουν και την εικόνα της κυβέρνησης. Είναι άδικο να λερώνεται η εικόνα της κυβέρνησης του Κυριάκου που ξεκίνησε τόσο καλά από το μετρό μιας και στο λεκανοπέδιο ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Εάν τυχόν ακούει ο Κώστας Καραμανλής ο αρμόδιος υπουργός ας μεριμνήσει άμεσα. Ας προσλάβει κοσμο και πάλι στα μετρό και ας αυξήσει τα δρομολόγια στα μετρό με νέους συρμούς. Καλές οι δηλώσεις του περί αποβρασμάτων Αλλά ατυχείς και σκληρές. Η πραγματικότητα όμως πιο σκληρή. Κώστα Καραμανλή Καλή η επανεξέταση των συμβάσεων που προανήγγειλε Αλλά το μετρό εκπέμπει SOS…

Είναι στο χέρι του Κώστα Καραμανλή να αποδείξει ότι είναι αντάξιος απόγονος του Εθνάρχη. Θα τα καταφέρει;

Αν και αυτή η κυβέρνηση έχει νωπή λαϊκή εντολή, ωστόσο σε εποχές σκληρής οικονομικής δημοσιονομικής προσαρμογής δεν έχει περιθώρια ανοχής. Είναι καταδικασμένη να πετύχει πόσο μάλλον όταν το θέμα του μετρό αγγίζει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες που δυσκολεύονται κάτω από αυτές τις συνθήκες να το χρησιμοποιήσουν στις μετακινήσεις τους με αποτέλεσμα να βιώνουν καθημερινά άλλη μια μορφή κοινωνικού αποκλεισμού.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.