Εφιάλτες και αριθμοί

Γράφει ο Γιώργος Παντάκης

Όταν λεμε εφιαλτικά νούμερα επί αριστεράς ειναι σαν να πέφτει ατομική βόμβα μέσα σε σπίτι.   

Οικονομολόγος δεν είμαι. Ούτε καν λογιστής, για να καταλάβω ότι αυτό που συμβαίνει δεν έχει προηγούμενο. Όσο για το μέλλον, αυτό θα εξαρτηθεί ανάλογα από το ποιος θα είναι τότε ο κυβερνήτης της χώρας.

Δεν θέλει φιλοσοφική σκέψη,  ούτε  πανεπιστήμιο …αρκεί να διαβάσει κάποιος τους αριθμούς που ενώ είναι πράγματι πολύ εντυπωσιακοί δεν προκαλούν καμία έκπληξη σε κανέναν.

Έχουμε και λέμε.

Οι μισοί από τα εννέα εκατομμύρια Ελλήνων φορολογούμενων, χρωστούν στην εφορία. (δεν υπολογίζω τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία)

Περίπου ενάμιση  εκατομμύριο Έλληνες  απειλούνται με κατασχέσεις (δεν υπολογίζω όσοι απειλούνται από το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία)

Σε λίγους μήνες από σήμερα θα απειλούνται για κατασχέσεις κατοικιών, όλοι όσοι χρωστάνε, στο δημόσιο, στις τράπεζες στα ασφαλιστικά ταμεία…

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες χάνουν την δυνατότητα να ενταχθούν  σε ρύθμιση των 100 δόσεων εξαιτίας της αδυναμίας τους να ανταποκριθούν στις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Μέχρι εδώ φτάνει. Δεν πάμε παρακάτω διότι  θα έχουμε «ατυχήματα» όπως βαπτίζονται επί «πρώτη φορά αριστερά» οι αυτοκτονίες.

Όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό συνιστά κατά τον ΣΥΡΙΖΑ…. “Ανάπτυξη της Ελληνικής οικονομίας”!! Απίστευτο

«Εμείς είμαστε από άλλο υλικό» μας είπε ο Τσίπρας και «Εμείς δεν χρωστάμε πουθενά» λέει με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Πολάκης. Εγώ, ακούω και τους δυο και συγκρατώ τα λεγόμενα τους.

Θα περιμένω όταν θα πάνε στην αντιπολίτευση και αφού ερευνηθούν, να διαπιστώσω από τι «υλικό» είναι φτιαγμένοι και αν «χρωστάνε» σε κανέναν…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.