Υπάρχει όριο στο θράσος;

Γράφει ο Γιώγος Παντάκης

Παλαιότερα πίστευα πως το θράσος  έχει να κάνει ανάλογα από πού προέρχεται αλλά και πάλι ένα όριο υπήρχε. Τώρα που ζούμε πρακτικά και όχι θεωρητικά την αριστερά, έμαθα ότι πράγματι το θράσος δεν έχει ούτε όριο ούτε πάτο. Μάλιστα έμαθα και τον τρόπο που μπορεί κάποιος να το εκφράσει.

Καθημερινά οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν αυτό να το αποδεικνύουν. Θέλουν να αποδείξουν έμπρακτα πόσο περίσσιο θράσος έχουν. Αυτό φυσικά συνδυάζεται και με την προπαγάνδα. Θράσος και προπαγάνδα είναι ένα τέλειο δίδυμο. 

Τελευταίο κρούσμα ο πρώην υπουργός Δημήτρης Μάρδας ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ κατηγορεί τις προηγούμενες κυβερνήσεις διότι, «έθεσαν μέτρα προστασίας κατοικιών από τους πλειστηριασμούς»!!!

Αυτή του η προσέγγιση, ξεφεύγει από κάθε όριο λογικής. Είναι «θράσος». Όμως εμπεριέχει και προπαγάνδα. Στον “δρόμο που χάραξε” ο Μάρδας και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ συγχορδία επικρίνει τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι “δεν άρχισαν εκείνοι τους πλειστηριασμούς” 

Απίστευτες συμπεριφορές. Ως αντιπολίτευση αποτελούν την έκφραση της στείρας άρνησης “δεν πληρώνω”, ως κυβέρνηση κάνουν τα εντελώς αντίθετα. Θράσος απερίγραπτο.

Βέβαια όλα αυτά που λέει ο Μάρδας και ο κάθε υπουργός, τώρα και όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μετά από αυτά που κατά καιρούς έχει πει ο ίδιος ο αρχηγός τους κ. Τσιπρας, είναι «παιδική χαρά».

Ο κ. Τσ’ιπρας δεν μιλούσε φυσικά μόνο για τους πλειστηριασμούς. Έλεγε για την ΔΕΗ, για την ΕΥΔΑΠ, για το δικαίωμα στην απεργία. τον ΕΝΦΙΑ, τις συντάξεις, ΦΠΑ….εκεί να δείτε τι έλεγε το στόμα του….ένα χάος. Όλα αυτά που με θράσος έλεγε ήταν ψέματα. ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.

  • Τσιπρας: «Δεν θα βγάλουν στο σφυρί και τη πρώτη κατοικία άνεργων και χαμηλόμισθων που αδυνατούν να ξεπληρώσουν τοκογλυφικά δάνεια. Και να έχουν υπόψη τους. Διότι αυτές τις μέρες ορισμένοι παριστάνουν τα κοκόρια, αλλά αποδεδειγμένα πια γνωρίζουν όλοι ότι είναι όρνιθες την κρίσιμη στιγμή και όχι κοκόρια. Δεν θα τους ρίξουν οι βουλευτές τους. Ο λαός θα τους ρίξει με τους αγώνες του και την αντίσταση του στους δρόμους. Ας το γνωρίζουν καλά αυτά τα κοράκια της τρόικας και τα πολιτικά τους τσιράκια στην Ελλάδα. Όσο υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας δεν θα γίνει στην Ελλάδα»

Μετά 3 χρόνια έρχονται οι ίδιοι να επιβεβαιώσουν τι πραγματικά ειναι αριστερά. 

  • Τσακαλωτος: «Πλειστηριασμοί δεν χρειάζονται μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους. Αν οι τράπεζες δεν μπορούν να δανείσουν στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έχουμε πρόβλημα»

Μάρδας: «κακώς οι προηγούμενοι έθεσαν μέτρα προστασίας κατοικιών από τους πλειστηριασμούς»

Όπως καταλαβαίνετε αυτή είναι η αριστερά. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.