Χαβαλές να γίνεται…

Υπάρχουν «δίκαια» αιτήματα στις καταλήψεις; Για να δούμε τα δίκαια αιτήματα, αν και ακούγοντας τους πρωτοσταντούντες δεν άκουσα ένα συγκεκριμένο. Το επαναλαμβανόμενο είναι ότι απαιτούν να είναι στις τάξεις λιγότερα άτομα. Αλλά πόσοι μαθητές είναι ανά τάξη στα δημόσια σχολεία; Από 14 έως 15 παιδιά. Και πόσοι μαθητές είναι στα ιδιωτικά σχολεία, ανά τάξη; Περί τα 20. Δεν θα θυμηθώ ότι εμείς στην τάξη μας είμαστε 50 άτομα, επειδή δεν υπήρχαν αίθουσες, δεν υπήρχαν καθηγητές.

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα  

Άλλωστε, η δική μας εμπειρία δεν σημαίνει τίποτε. Έχουν περάσει από τότε τουλάχιστον πενήντα χρόνια. Αλίμονο αν δεν είχαν προχωρήσει και δεν είχαν εκσυγχρονιστεί οι υποδομές της Παιδείας για τις οποίες οι κυβερνήσεις προσφέρουν γενναία χρηματοδότηση. Πλην ΣΥΡΙΖΑ! Ας πει ο κ. Γαβρόγλου πόσα χρήματα διέθεσε για κτηριακές και άλλες υποδομές, πόσους διορισμούς μόνιμου προσωπικού έκανε. Τέλος πάντων ας μην το κάνουμε θέμα γιατί εμείς μάθαμε γράμματα και χωρίς να κάνουμε καταλήψεις.

Υπάρχει «δίκαιο» μαθητικό αίτημα νούμερο δύο; Να πάρει η Πολιτεία τα απαιτούμενα μέτρα προφύλαξης από την πανδημία για να μην κλείσουν τα σχολεία λόγω κορονοϊού. Και εν τω μεταξύ αυτοί που απαιτούν ανοικτά σχολεία τα κρατούν… κλειστά, για πλάκα. Γιατί και μέτρα έχουν ληφθεί στα σχολεία και αυστηρές οδηγίες υπάρχουν από το υπουργείο Παιδείας. Ποια κυβέρνηση θα εξέθετε σε κίνδυνο τους μαθητές και συνεπώς την οικογένειά τους;

«Δίκαιο αίτημα» τρίτο δεν υπάρχει; Ναι, ότι πληρώνουν οι γονείς άμα πηγαίνουν τα παιδιά τους για τεστ covid19. Υπάρχει λόγος να κάνουν τα παιδιά το τεστ; Υπάρχει ένδειξη νόσου; Υπάρχει στην οικογένεια, στο περιβάλλον, στο ευρύτερο περιβάλλον των παιδιών ή της οικογένειας κάποιος που νόσησε και ήρθε το παιδί σε επαφή ώστε να χρειάζεται τεστ; Το τεστ για τη διάγνωση του covid19 δεν είναι μόδα. Δεν μπορεί να πάνε δέκα εκατομμύρια Έλληνες να κάνουν τεστ κορονοϊού έτσι, χωρίς λόγο. Να κάνουν τεστ μαθητές που στο σχολείο τους είχαν κρούσμα; Το καταλαβαίνω. Να το πληρώσει το κράτος; Να το πληρώσει. Αλλά το να κάνει το παιδί τεστ σήμερα και αύριο να βγει στις πλατείες και στον συνωστισμό, σε τι θα ωφελήσει το χθεσινό τεστ, που θα βγει αρνητικό; Ζούμε μαζικό παραλογισμό; Οχι.

Ζούμε μια κατάσταση υποκινούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω εκλογικής απόρριψης αλλά και από καθηγητές και από ακραία στοιχεία. Οι μαθητές κάνουν απλώς την πλάκα που κάναμε κι εμείς στη εφηβεία μας. Χαβαλές να γίνεται. Αν κίνητρο της κατάληψης είναι ο φόβος για τον κορονοϊό, δεν χρειάζεται να ταμπουρώνονται στα σχολεία. Ας κάνουν μάθημα διαδικτυακό. Οι γονείς έχουν ευθύνη. Δεν μπορεί να μένουν απαθείς. Το να χάσει το παιδί τα μαθήματα έχει επίπτωση στο μέλλον του.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.