Ασχετοσύνη και Brexit

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όταν βλέπουμε πόσο δύσκολο είναι το θέμα του Brexit στη Μεγάλη Βρετανία, δεν νομίζουμε ότι υπάρχει λόγος να εκφραστεί ως ειδικός ο Πρωθυπουργός για να μας εξηγήσει την όλη κατάσταση που είναι ήδη αρκετά φορτισμένη από τις επιπτώσεις ενός αμφιλεγόμενου δημοψηφίσματος.

Έχει ενδιαφέρον πάντως να ακούμε κάποιον που είναι εκ φύσεως και δομικά λόγω ειδικής κατασκευής, όπως λέει ένας φίλος μας, να λέει ότι τα πράγματα μπορούν να αλλάξουν, λες και περίμεναν οι Άγγλοι αυτή την παρατήρηση.

Στην πραγματικότητα βλέπουμε και πάλι μια κυβερνητική αστοχία που οφείλεται στην έλλειψη στρατηγικής, αλλά και οπτικής για αυτά τα θέματα, διότι πολύ απλά όλη η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι απλώς ένα κόμμα και δεν μπορεί μια κομματική προσέγγιση να εξηγήσει τα πάντα.

Άλλωστε ο Πρωθυπουργός ανήκει στους λόγους που η Μεγάλη Βρετανία δεν εμπιστεύεται την Ευρωπαϊκή Ένωση αφού επιτρέπει στο πλαίσιο της λόγω της ελευθερίας που δίνει στα κράτη μέλη της να εμφανίζονται τέτοιοι πολιτικοί που νομίζουν ότι αποτελούν την πανάκεια του είδους.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=42997&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.