Από τη Γενοκτονία των Αρμενίων στην “Γαλάζια Πατρίδα”

Του Δημήτρη Ελέα*

H Τουρκία έχει ένα βεβαρημένο παρελθόν, όχι μόνο εναντίον των Ελλήνων, αλλά και άλλων λαών. Οι Αρμένιοι έχουν επίσης πληρώσει ένα μεγάλο τίμημα. Το σχέδιο της εξόντωσής τους, δεν έχει να ζηλέψει κάτι, από το σχέδιο της ναζιστικής Γερμανίας εναντίον των Εβραίων. Όλα δείχνουν πως η Τουρκία δεν αλλάζει, ακόμη και αν οι δεκαετίες περνούν.

Η γερμανόφιλη Τουρκία, χωρίς κανένα φύλλο συκής, συμπεριφέρεται σαν να είναι πρωτεύουσά της το Βερολίνο. Και αυτή η Τουρκία (=στρατικοποίηση, Ισλάμ, ισχύς) είναι κίνδυνος για το Αιγαίο και τη Δύση. Ταυτόχρονα, οι Έλληνες, ας μην τρέφουνε αυταπάτες ότι όταν φύγει ο Ερντογάν τα πράγματα κάπως θα ομαλοποιηθούν. (Όπως είδαμε και σε προηγούμενο άρθρο, ίσως επιτεθεί η Τουρκία στην Ελλάδα πριν το 2023.) Η “απαθής και ανήμπορη” Ελλάδα που δεν παράγει ούτε πινέζα, εθελοτυφλεί.

Όπως σημειώνει και ο δημοσιογράφος Πωλ Αντωνόπουλος, ακόμη και αν φύγει ο Ερντογάν από το προσκήνιο και αναλάβουν οι Κεμαλικοί, δεν θα είναι λιγότερο επικίνδυνοι, «αυτοί είναι που εισέβαλαν στην Κύπρο και αυτοί είναι, που προκάλεσαν τη γενοκτονία εναντίον των Αρμενίων». Και αξίζει να προσθέσουμε πως οι Κεμαλικοί είναι αυτοί που το 1995 μίλησαν για casus belli.

Καθημερινώς, απειλούμαστε ευθέως από την Τουρκία. Τρόπον τινά, η Τουρκία έχει ήδη επιτεθεί την Ελλάδα μέσω ενός υβριδικού πολέμου που ξεκίνησε με τους μετανάστες στον Έβρο το 2020 και τώρα συνεχίζει με τα ωκεανογραφικά, αλλά, και τους χάρτες του Stratfor από το μακρινό 1990. Βλέπουμε τί γίνεται και με τους Κούρδους εντός της Τουρκίας που αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, και όσοι σηκώνουν κεφάλι φυλακίζονται, όπως ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν και ο Σελαχατίν Ντεμιρτάς ή εξοντώνονται. Το σημερινό κράτος της Αρμενίας επίσης απειλείται.

Δεν χρειάζεται να σκέφτεσαι την Ελλάδα όλη μέρα για να βλέπεις πως οι τουρκικές επιδιώξεις πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο. Πού θα μας χτυπήσει η Τουρκία, αν αποφασίσει να το κάνει, στο τόξο Έβρος, ενότητα του Αιγαίου, Κύπρος; Θα μας απασχολήσει σε κάποιο επόμενο άρθρο, μα “σίγουρα” όχι στον Έβρο, όχι στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου. Θα χτυπήσει στα Δωδεκάνησα, στο Καστελόριζο και την Κύπρο. Πρέπει κάπως η “απαθής και ανήμπορη” χώρα να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη της απειλής, έτσι ώστε, να δράσει καλύτερα στο κοντινό μέλλον.

Mετανάστες και υπογεννητικότητα

Τώρα, ένα άλλο φλέγον ζήτημα είναι η υπογεννητικότητα, και αυτό είναι ένα θέμα που λειτουργεί υπέρ της Τουρκίας. Τι πρέπει να κάνουμε οι Έλληνες για να μην χαθούμε όπως οι Ίνκας και οι Μάγια; Είναι απλό, πως μόνο με πολλά παιδιά ανανεώνεται ο πληθυσμός. Και οι Έλληνες έχουν σταματήσει να κάνουν πολλά παιδιά. Τι μας μένει πλέον; Να “ξαναδούμε την εμπιστοσύνη μας προς τους άλλους”, και δη, τους νέους μετανάστες.
Ίσως βοηθήσει αν είμαστε αρκετά σοφοί, και αποδεχτούμε τους πολιτισμικά συμβατούς μετανάστες ώστε να διατηρηθεί  η ελληνικότητα, ώστε να αφομοιωθούν αριθμοί μεταναστών που ασπάζονται τις βασικές μας αξίες. Γιατί να διώχνουμε την αστική/μεσαία τάξη της Συρίας προς τη Γερμανία; Αν δεν κάνουν οι Έλληνες παιδιά πώς θα προχωρήσει η χώρα στο μέλλον; Θέλουμε να εκλείψει η Ελλάς;

Η Ελληνική Εκκλησία δεν προσπαθεί αρκετά να βοηθήσει το “φθίνον έθνος”. Η Βουλή των Ελλήνων δεν θα έπρεπε κάπως να μειώσει τους παχυλούς μισθούς και να δηλώσει εμπράγματα πως συμπάσχει και κατανοεί τον παράγοντα του δημογραφικού; Η Ακαδημία Αθηνών δεν θα έπρεπε να είχε κάνει κάτι; Επιπροσθέτως, όταν οι Έλληνες φεύγουν για λαντζέρηδες στη Γερμανία ή για να στελεχώσουν ξένα πανεπιστήμια, είναι γεγονός πως θα παντρευτούν και θα μείνουν εκτός Ελλάδας. Θα γεράσουν και θα πεθάνουν εκεί. Για να χτυπηθεί το brain drain πρέπει να υποχωρήσει η μεγάλη φτώχεια, να βελτιωθεί η οικονομία, και να δημιουργηθούν καινούργιες θέσεις εργασίας που ίσως τότε, φέρουν και το πολυπόθητο brain gain.

Θωράκιση της χώρας

Σε κάποια μελλοντική στιγμή, ίσως Ελλάδα και Ισραήλ χρειαστεί να προχωρήσουν σε μία ιδιότυπη συμμαχία. Οι Έλληνες θαυμάζουν τους Εβραίους. Οι Εβραίοι θαυμάζουν τους Έλληνες. Και λένε: «Να, κοίτα τους Έλληνες που είναι ενωμένοι». Στην Αμερική βέβαια, μου έκανε μεγάλη εντύπωση πως οι Εβραίοι είναι μια γροθιά, μακάρι και οι Έλληνες να ακολουθούσαν τα βήματά τους. Οι Έλληνες και οι Εβραίοι, από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν πάει στον πυρήνα των πραγμάτων, δημιούργησαν συστήματα που κυριαρχούν. Ίσως αυτή η “κοινή κληρονομιά”, να τους βοηθήσει να περπατήσουν και μαζί μια μέρα. Νομίζει η Ελλάδα, ότι μπορεί να απωθήσει τη “Γαλάζια Πατρίδα” από μόνη της;

Εθνικοί ευεργέτες, όπως ο Ιάκωβος Τσούνης αγαπάνε την Ελλάδα και γνωρίζουν καλά «ότι μόνο εμείς (οι Έλληνες) αντίθετα από τους βαρβάρους, δεν μετράμε ποτέ το πλήθος του εχθρού στη μάχη». Χρειάζονται όμως και οι υλικοί πόροι για να προστατεύσεις τον εαυτό σου με αξιώσεις. Οι απόγονοι των Ελλήνων έχουν ένα χρέος, να σταματήσουν και με το ξίφος αν χρειαστεί τους Τούρκους, που με το ακατανόητο μίσος τους για την άρνηση ύπαρξης των Ελλήνων πορεύονται και μέσα στον 21ο αιώνα, σαν να είναι οι αρχές του 19ου! Και στα επόμενα εκατό χρόνια, θα δοθεί στους Έλληνες η χρυσή ευκαιρία να το κάνουν εμπράκτως, ειδάλλως, η αυλαία θα πέσει για όλους μας.

Οι Τούρκοι, ως σύνδρομο ανεξήγητο, που χρήζει και ψυχαναλυτικής προσέγγισης, επιδιώκουν την εθνική μας εξαφάνιση. Ο αμερικανοτραφής αρχιπροπαγανδιστής, Ιμπραήμ Καλίν, που θεωρεί Οθωμανούς τους Έλληνες, πρέπει να τους ωθήσει να θωρακιστούν με άλλη ποιότητα αξιών και να δουν καθαρά και την εν εξελίξει λεηλασία στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Η ελληνική κοινωνία αν γίνει και πολεμική, όπως αυτή του Ισραήλ, μόνο τότε, η χώρα θα πάψει να είναι ο κομπάρσος “χωρίς ισχύ” της Ανατολικής Μεσογείου. Άρα, το 1915 των Αρμενίων δεν μπορεί παρά να μας ταρακουνάει κάθε ημέρα. Το ύπουλο σχέδιο της εξόντωσης των Ελλήνων, σήμερα, έχει ήδη κωδικό όνομα, και αυτό είναι “Γαλάζια Πατρίδα” (ή αλλιώς “Mavi Vatan”, που ενώνει Κεμαλιστές και Ισλαμιστές καθώς η Άγκυρα βυθίζεται στον μιλιταρισμό).

*O Δημήτρης Ελέας σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και είναι συγγραφέας, ερευνητής και πολιτικός ακτιβιστής που ζει στη Νέα Υόρκη.

SLpress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.