Απεργίες, πορείες και προεκλογικό τεστ αντοχής

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Έτσι όπως έχουν έλθει τα πράγματα, φαίνεται ότι οι απεργίες, συγκεντρώσεις, οι διαδηλώσεις και οι πορείες θα είναι στην ημερήσια διάταξη έως τις εκλογές.

Υπό αυτήν την έννοια, κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας, περισσότερο ή λιγότερο μαζική ή δυναμική, θα είναι και ένα τεστ αντοχής. Αφενός για τους διοργανωτές της (μέχρι στιγμής το ΚΚΕ και οι παραφυάδες του και όσοι σπεύδουν να συνταχθούν), αφετέρου για την κυβέρνηση και την Αστυνομία.

Ποιος θα ωφεληθεί από αυτήν την κατάσταση, όσο μάλιστα απομακρυνόμαστε χρονικά από το δυστύχημα των Τεμπών που είναι η αφορμή για τις συγκεντρώσεις, δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο.

Όπως δεν μπορεί να θεωρείται και βέβαιο το πόσο μπορεί να συνεχιστεί μία τέτοια συνθήκη. Και ακόμη περισσότερο, είναι δύσκολη η πρόβλεψη για το πώς θα φτάσουμε σε μία αποκλιμάκωση από τη στιγμή που θα προκηρυχθούν οι εκλογές ή έπειτα από αυτές.

Πιθανώς το νέο αυτό δεδομένο να επηρεάσει την (προ)εκλογική ατμόσφαιρα ή ακόμη και το αποτέλεσμα της κάλπης, μάλλον όμως θα ισχύσει και το αντίστροφο.

Στο προσεχές διάστημα πάντως, θα εξελιχθεί μία περίοδος εύθραυστων ισορροπιών η οποία διαμορφώνει ένα περιβάλλον υψηλών απαιτήσεων στην διαχείριση.

reporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.