Αν πέσουν τα νησιά, πέφτει η Ελλάδα

Γράφει ο Απόστολος Τσιμογιάννης, Υπτγός ε.α

Η Ελλάδα κινδυνεύει από τη μετανάστευση. Απειλή πληθυσμιακής αλλοίωσης. Εθνικό έγκλημα η μεταφορά μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας. Αφγανικά χωριά σ’ όλη την επικράτεια. Κάθε πόλη και τζαμί. Αυτά και άλλα πολλά ακούγονται και γράφονται σε άρθρα , σε σχόλια στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο φόβος γεννάει τρόμο και ο τρόμος παραλύει τη λογική. «Πετάει ένας τρελός μια πέτρα στο πηγάδι και πέφτουν τριάντα γνωστικοί να τη πιάσουν », όπως έγραφε σε πρόσφατο άρθρο του ο δημοσιογράφος Δ. Καμπουράκης.

Να μεταφέρονται οι μετανάστες σε ξερονήσια !!! Βεβαίως, έτσι θα αποτρέπονται και θα σταματήσουν να έρχονται. Δηλαδή τι συστήνουν κάποιοι ; Να δημιουργήσουμε «αποικίες» ξένων εντός του Ελληνικού εδάφους;

Το 1% εγκατεστημένων λαθρομεταναστών ανά περιφέρεια είναι η παραπλάνηση της κυβέρνησης για να δεχτούν οι Έλληνες το αρχικό στάδιο του εποικισμού. Μόλις γεννήσουν οι ετοιμόγεννες το ποσοστό θα γίνει 2%. Και μόλις έλθει και η επόμενη φουρνιά, θα γίνει 3%. Και όταν φέρουν και τις οικογένειες τους θα γίνει 6%. Έτσι απλοϊκά σκέφτονται κάποιοι άλλοι, που είναι καλοί στα μαθηματικά.

Προς άρση παρεξηγήσεων θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό το πρόβλημα της λαθραίας εισόδου μεταναστών και εν δυνάμει και υπό προϋποθέσεις θέμα εθνικής ασφάλειας ! Δεν αμφισβητώ ότι, αν δεν γίνουν οι σωστοί χειρισμοί, με σοβαρότητα , αυστηρότητα και νομιμότητα, μπορεί να εξελιχτεί σε βρόγχο για την Ελληνική κοινωνία. Οι επιφυλάξεις μας και η αγωνία για το μέλλον και κυρίως ο φόβος των συνεχιζόμενων ροών είναι κατανοητά και πρέπει να εκφράζονται.

Οι Τούρκοι προσπαθούν να εντάξουν το μεταναστευτικό ζήτημα στα ΜΟΕ, όπως διαπιστώθηκε στη πρόσφατη συνάντηση των υπουργών άμυνας στο περιθώριο της υπουργικής συνόδου του ΝΑΤΟ, θέλοντας να μετατρέψουν το ζήτημα σε διμερές. Και οι Γερμανοί, αλλά και η ΕΕ στο σύνολό της προσπαθεί να μετριάσει το ήδη διογκωμένο πρόβλημα στο εσωτερικό της, σφραγίζοντας τις εισόδους προς τη κεντρική Ευρώπη. Τα συρματοπλέγματα στα Σκόπια και η FRONTEX στην Αλβανία φράζουν οποιαδήποτε διαρροή, προκαλώντας ασφυξία στην Ελλάδα.

Εμείς βρισκόμαστε πάλι μόνοι ν’ αντιμετωπίσουμε μια εξαιρετικά περίπλοκη υπόθεση. Τα ακριτικά νησιά μας, είναι η γραμμή αμύνης και η ύπαρξη τόσο μεγάλου αριθμού μεταναστών και προσφύγων, μπορεί να ανατρέψει όλα τα σχέδια. Οι Τούρκοι καταφέρνουν να μας αποδυναμώσουν και ταυτόχρονα προκαλούν σύγχυση στο πληθυσμό. Σύμμαχοί τους ΜΚΟ, δικαιωματιστές, αλληλέγγυοι , πάσης φύσεως διακινητές ανθρωπιστικών δήθεν ιδεών και βεβαίως «πατριώτες» που εκ του ασφαλούς φωνάζουν και τρομάζουν, αλλά στα δύσκολα δεν θα τους δούμε πουθενά. Όλοι θλιβερές και ταυτόχρονα επικίνδυνες μειοψηφίες.

Κι εμείς παίζουμε το παιχνίδι τους, αδυνατώντας να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα, να στηρίξουμε τα μέτρα που λαμβάνονται και ν’ αναλάβουμε μερίδιο του προβλήματος. Δεν έχει σημασία αν δεν οφείλεται σ’ εμάς. Σημασία έχει ότι η πατρίδα μας κινδυνεύει. Κι’ εμείς επιμένουμε να μη θέλουμε να δούμε μια πραγματικότητα, δυσάρεστη μεν , αλλά υπαρκτή και αυτή πρέπει να διαχειριστούμε. Τώρα είναι που χρειάζεται εθνική ομοψυχία και κοινωνική συνοχή . Εδώ φαίνεται ο πατριωτισμός !
Η διασπορά των μεταναστών σε μικρές ομάδες περιορίζει το κίνδυνο γκετοποίησής τους και τη παραβατικότητα που οφείλεται κυρίως στην ανάγκη επιβίωσης και στη εκμετάλλευση από μαφίες, που δρουν μέσα σε πολυπληθείς ομάδες. Το κατά κανόνα φιλόξενο Ελληνικό περιβάλλον, ιδιαίτερα σε μικρές επαρχιακές πόλεις, θα λειτουργήσει πιστεύω, ευεργετικά στους μετανάστες και πρόσφυγες, δίνοντας τους ένα αίσθημα ασφάλειας και αποτρέποντας εξάρσεις.
Άπ’ την άλλη, το Ελληνικό κράτος θα μπορέσει με καλύτερες συνθήκες να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες εφαρμόζοντας κανόνες και νόμους εκεί όπου δεν επιβλήθηκαν στο παρελθόν. Δεν μπορώ να προβλέψω αν ο σχεδιασμός θα πετύχει, αλλά είμαι βέβαιος ότι εξαρτάται και από τη δική μας συμπεριφορά.
Τώρα που η χώρα μας βαδίζει σε μια πιο θετική πορεία επιβάλλεται όλοι μας να στεκόμαστε υποστηρικτικά σε κάθε προσπάθεια, για βελτίωση. Αν καταρρεύσει το κράτος, από ένα τέτοιο κίνδυνο, αν διαλυθεί ο ήδη καταπονημένος κοινωνικός ιστός, θα γίνουμε βορά στις άγριες διαθέσεις εχθρών και «φίλων».

2 thoughts on “Αν πέσουν τα νησιά, πέφτει η Ελλάδα

 • 19/11/2019, 20:54
  Permalink

  Κ. Τσιμογιάννη,

  Δέχεται η Ελλάδα μετανάστες; Έχει η Ελλάδα μεταναστευτική πολιτική; Έχει νόμους για τους μετανάστες;
  Το να υποστηρίζω μια κυβέρνηση δεν σημαίνει ότι πρέπει να ανέχομαι και ότι κάνει. Κάποιοι επωφελούνται με την εισβολή των λαθρομεταναστών και η κυβέρνηση αδιαφορεί σε αυτό. Κρύβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
  κανείς δεν πρέπει όμως να κλείνει τα μάτια του σ’ αυτό που γίνεται.
  Η λαθρομετανάστευση οδήγησε τις ΗΠΑ στην εκλογή Τραμπ και τη Μεγάλη Βρετανία στο Brexit.
  Η Ελλάδα δεν έχει να θρέψει τα δικά της παιδιά και θα θρέψει τους εισβολείς;
  Κάπως έτσι έπεσε και η Ρώμη στους βαρβάρους.
  Καιρός είναι η κυβέρνηση της Ελλάδος να σοβαρευτεί και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

  Σχολιάστε
  • 20/11/2019, 10:31
   Permalink

   κ. Αρετή, προφανώς μοιραζόμαστε τις ίδιες αγωνίες. Τους τελευταίους μήνες παρατηρείται έντονη κινητικότητα και αποφασιστικότητα σε επίπεδο νομοθεσίας, σχεδιασμού και ανάδειξης του προβλήματος. Μεταξύ αυτών που επωφελούνται ή επωφελήθηκαν είναι πολλοί συμπατριώτες μας. Εγώ πιστεύω και διατυπώνω στα γραφόμενά μου , την άποψη ότι η Ελλάδα κινδυνεύει από την ανευθυνότητα , την αδιαφορία, τον εκμαυλισμό των ηθών, την αναζήτηση θολών ταυτοτήτων, των ίδιων των Ελλήνων. Εμείς οι ίδιοι χρησιμοποιούμε παλιότερους λαθρομετανάστες στα χωράφια, στα σπίτια και στη φροντίδα των ηλικιωμένων.Όσον αφορά στα αν η Ελλάδα έχει να θρέψει τα παιδιά της ή όχι , συγχωρείστε με αλλά θα διαφωνήσω. Χρειάζεται υπομονή,σοβαρή κριτική και βεβαίως ρεαλισμός για να επιλύσεις ένα τόσο σοβαρό και πολυπαραγοντικό ζήτημα .

   Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.