Κάποιος να τον μαζέψει

Γράφει ο Σπαρτιάτης,

Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος βρήκε και πάλι έναν τρόπο να ασχοληθούν μαζί του και να διατηρήσει την ψευδαίσθηση ότι είναι κάποιος και μετράει ο λόγος του. Η δήλωσή του ότι η σημερινή κυβέρνηση πρέπει να εξαντλήσει την τετραετία όσο κι αν προσπάθησε να τη δικαιολογήσει ισχυριζόμενος ότι το ίδιο πιστεύει για οποιαδήποτε κυβέρνηση στη δεδομένη χρονική στιγμή ερμηνεύεται ως δήλωση στήριξης του Αλέξη Τσίπρα και διαφωνίας με τη σημερινή στρατηγική της ΝΔ, που ζητάει εκλογές. Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος που πολλοί θεωρούν spokesman του Κώστα Καραμανλή και εξαιτίας αυτού οι δηλώσεις του κυκλοφορούν και λαμβάνονται υπόψη για άλλη μια φορά πήρε αποστάσεις από την ηγεσία του κόμματος, όχι μόνο ως προς το αίτημα για εκλογές αλλά και ως προς την επιτυχία ή μη της κυβέρνησης με το κλείσιμο της αξιολόγησης, ενώ δεν έχασε ευκαιρία στην ίδια συνέντευξη να αναφερθεί στον Κώστα Καραμανλή με αφορμή τη σημερινή εκδήλωση στο Βελλίδειο. Προφανής η προσπάθεια να τον εμπλέξει με τις δηλώσεις του.

Ξεκάθαρα πράγματα. Η ΝΔ έχει εδώ και ένα χρόνο επιλέξει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και είναι το αίτημα για εκλογές. Δεν πρόκειται για μικροπολιτική στάση, δεν είναι απλά προϊόν της επιθυμίας για κυβερνητική αλλαγή, είναι εθνική επιλογή υπαγορευόμενη από το συμφέρον της χώρας. Το συμφέρον της χώρας απαιτεί να σταματήσει η καθημερινή καταστροφή της οικονομίας, της παιδείας, της δημόσιας τάξης και εν τέλει της κοινωνίας, που επιτελείται βήμα-βήμα από την κυβέρνηση. Όποιος διαφωνεί με αυτό μπορεί να στηρίζει την κυβέρνηση, άμα πιστεύει ότι το έργο της είναι θετικό! Δε μπορεί όμως να το κάνει επικαλούμενος τον Καραμανλή, ούτε εκπροσωπώντας τη ΝΔ. Θεμιτή η διαφορά στην αντίληψη, αδύνατη η συνεργασία όταν αυτή αφορά κεντρικά ζητήματα.

Αν ο Ευάγγελος Αντώναρος θεωρεί τη στάση της ΝΔ κακή και το έργο της κυβέρνησης θετικό δεν έχει παρά να αποστασιοποιηθεί. Δε μπορεί όμως να διατείνεται ότι εκφράζει τον Κώστα Καραμανλή. Έτσι απλά εκθέτει τον πρώην πρωθυπουργό και δημιουργεί εσωτερικά ζητήματα από εκεί που δεν υπάρχουν. Και κάποια στιγμή είναι καιρός και ο πρώην πρωθυπουργός να αντιδράσει σε αυτή τη συνεχόμενη εμπλοκή του σε σενάρια που δεν υπάρχουν. Δε μπορεί το ακροατήριο της ΝΔ κάθε τρεις και λίγο να αποπροσανατολίζεται επειδή τον Αντώναρο αν δεν εμπλέξει τον Καραμανλή δεν του δίνει κανείς σημασία! Αν ο λόγος του στερείται σημασίας όταν δεν περιλαμβάνει τη λέξη «Καραμανλής» είναι πρόβλημα δικό του, δε χρειάζεται να μεταφέρεται ούτε στον πρώην πρωθυπουργό ούτε στο σύνολο της παράταξης.

Η παράταξη έχει κάνει μια επιλογή. Όποιος δε μπορεί να ακολουθήσει αποστασιοποιείται. Καθένας όμως όταν μιλάει εκφράζει τον εαυτό του. Αν ο Καραμανλής θέλει να εκφραστεί έχει τα μέσα να το κάνει. Δε χρειάζεται spokesman.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.