45 χρόνια στη σωστή πλευρά της ιστορίας

Γραφει ο Διαμαντής Καρασούλας, Δημοσιογράφος

Συμπληρώθηκαν 45 χρόνια από την ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα που έμελλε να αλλάξει τη μοίρα της χώρας αλλά και να μείνει όρθιος μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Αν μπορούσαμε να συνοψίσουμε σε τρεις λέξεις την πολιτική της ΝΔ μέχρι σήμερα, αναμφισβήτητα αυτές θα ήταν: Πατριωτισμός, Όραμα, Ευθύνη.

Πατριωτισμός γιατί σε ολόκληρη την ιστορική της πορεία η Παράταξη αυτή λειτούργησε πάντα με γνώμονα το εθνικό συμφέρον.

Όραμα γιατί δεν αρκέστηκε ποτέ στην μικροπολιτική διαχείριση του σήμερα, την εσωστρέφεια και την μιζέρια αλλά είδε στο μέλλον, τόλμησε να κάνει τα μεγάλα άλματα, να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του σύγχρονου κόσμου, να προετοιμάσει την Ελλάδα για το αύριο.

Ευθύνη γιατί δεν επέλεξε ποτέ τον εύκολο δρόμο του λαϊκισμού και της δημαγωγίας. Γιατί ο πατριωτισμός χωρίς ευθύνη είναι ψευδεπίγραφος. Η ΝΔ έχασε πολλές εκλογικές μάχες γιατί δεν θέλησε να πλειοδοτήσει σε υποσχέσεις. Γιατί δεν σκόρπισε τον εθνικό πλούτο, γιατί επέλεγε πάντα την δυσάρεστη αλήθεια παρά τα ευχάριστα ψέματα. Γιατί έκανε υπερβάσεις και έδωσε την συναίνεσή της σε άλλες πολιτικές δυνάμεις όταν το εθνικό συμφέρον το απαιτούσε.

Μέσα στην πορεία αυτών των 45 ετών και δη την τελευταία 8ετία της κρίσης, πολιτικές ιδέες και πρόσωπα απομυθοποιήθηκαν, κόμματα εμφανίστηκαν και εξαφανίστηκαν. Η μόνη παράταξη που έμεινε όρθια ήταν η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτό γιατί στη συνείδηση των Ελλήνων δικαιώθηκαν οι μεγάλες εθνικές επιλογές της. Δικαιώθηκαν οι ιδέες του οικονομικού φιλελευθερισμού που σήμερα κυριαρχούν σε όλο τον ανεπτυγμένο κόσμο.

Η ΝΔ ήταν αυτή που άνοιξε το δρόμο της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας όταν ΠΑΣΟΚ και Αριστερά ζητούσαν την εθνική μας απομόνωση υπό το σύνθημα “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο”. Η ΝΔ ήταν αυτή που στήριξε την επιχειρηματικότητα και την βιομηχανία της χώρας προκειμένου να έχουν δουλειά οι Έλληνες και η χώρα να αναπτυχθεί, όταν οι αντίπαλοί της την αποκαλούσαν κόμμα του κεφαλαίου. ​

Η ΝΔ ήταν αυτή που διακήρυξε ότι τα εθνικά και γεωστρατηγικά μας συμφέροντα είναι στη Δύση όταν το ΠΑΣΟΚ απαντούσε με λαϊκισμό ότι “Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες”. Η ΝΔ ήταν αυτή που χτύπησε έγκαιρα το καμπανάκι του οικονομικού εκτροχιασμού της χώρας από την “σοσιαλιστική” πολιτική της δεκαετίας του ’80 που εκτίναξε το χρέος και τα ελλείμματα, κατέστρεψε την εθνική παραγωγή και την βιομηχανία, μετέτρεψε σε κρατικοδίαιτους και αντιπαραγωγικούς τους περισσότερους Έλληνες, κατέστησε παντοδύναμο τον συνδικαλισμό, χρεοκόπησε τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η ΝΔ ήταν αυτή που έβαλε τα θεμέλια των ελληνοϊσραηλικών σχέσεων όταν άλλοι έκαναν τριτοκοσμικές συμμαχίες με τον Αραφάτ και τον Καντάφι. Η ΝΔ είναι αυτή που με την υπογραφή του Μάαστριχ προετοίμασε τον δρόμο της χώρας για την ένταξη στην ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα. Είναι αυτή που διακήρυξε πριν από 20 ολόκληρα χρόνια την αναγκαιότητα της στήριξης του ιδιωτικού τομέα, των ιδιωτικοποιήσεων και του μικρότερου κράτους όταν το ΠΑΣΟΚ έχτισε ένα τεράστιο κράτος σπατάλης, διαφθοράς και αναποτελεσματικότητας και η Αριστερά φώναζε συνεχώς για περισσότερες αυξήσεις και παροχές. ​

Η ΝΔ ήταν αυτή που τόλμησε να ιδιωτικοποιήσει δημόσιους φορείς που χρησίμευαν μόνο για να διορισμούς ημετέρων όπως η Ολυμπιακή και ο ΟΤΕ. Τόλμησε να φέρει την COSCO στον Πειραιά κάνοντας το λιμάνι το μεγαλύτερο της Μεσογείου που σήμερα συμβάλει τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη. Κι όλα αυτά με το ΠΑΣΟΚ και την Αριστερά στα κάγκελα και την Αθήνα να καίγεται σε καθημερινή βάση. Και το 2015 ήταν αυτή που είπε την αλήθεια στους Έλληνες για τους κινδύνους που εγκυμονεί η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Δυστυχώς, όπως και άλλες φορές στο παρελθόν δεν εισακούστηκε αλλά την δικαίωσαν όσα ακολούθησαν. Τα 45α γενέθλια της ΝΔ την βρίσκουν ξανά στην εξουσία με μια κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας, ευρείας κοινωνικής αποδοχής και μεγάλων προσδοκιών με τον λαϊκισμό απέναντι ηττημένο και ταπεινωμένο αλλά πάντα σε εγρήγορση για να πολεμήσει κάθε εθνική προσπάθεια και να βάλει εμπόδια στην πρόοδο του τόπου. Η διαφορά είναι ότι ο ελληνικός λαός πλέον δεν εξαπατάται γιατί έπαθε και έμαθε.​

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.