Ως μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Σύμφωνα με το άρθρο του Συντάγματος , η κυβέρνηση είναι εκείνο το θεσμικό όργανο του Κράτους που καθορίζει και κατευθύνει τη γενική πολιτική της Χώρας σύμφωνα με το Κράτος Δικαίου .Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση της Χώρας πρέπει μεταξύ άλλων να αυτοπεριορίζεται από τους Νόμους που θέτει η Βουλή ώστε να αποφεύγεται η αλαζονεία των μελών της και η ασυλλόγιστη άσκηση της εξουσίας.

Η σημερινή κυβέρνηση δείχνει να μην έχει συναίσθηση αυτού του αυτοπεριορισμού , να διακατέχεται δηλαδή από μια αλλαζονεία , την αλλαζονεία του πρωτάρη όπως θα την ονομάσουμε , της αλλαζονία της πρώτης φοράς Αριστερά. Εξ ου και ο ορισμός ως συμβούλων απαίδευτων ατόμων και η ρουσφετοποίηση της πολιτικής, η λάσπη , τα σκάνδαλα , η βωμολοχία μελών της και η παραβίαση του πνεύματος του Νόμου με τον ορισμό πολιτικών συμβούλων από τη δικαιοσύνη. Οι λαικισμοί , η ισοπέδωση , οι κενοί ελιγμοί συμπληρώνουν το πολιτικό πάζλ μιας ετερόκλητης ομάδας πολιτικών νεομαρξιστικής υφής, με σπουδές δυσανάλογες της ρητορικής τους. Είναι η καρέκλα γλυκιά ή είναι η δείψα του ανθρώπου για πολιτική υπεροχή που κάνει την πολιτεία έρμαιο του ατομισμού συγκεκριμένων προσωπικοτήτων ;

Η αυριανή κυβέρνηση πρέπει αναντίρρητα να διαφύγει όλες αυτές τις φαυλότητες της σημερινής παρένθεσης ,ώστε να διαφυλαχθεί το μείζον , η ευνομούμενη πολιτεία , και ας εκχωρηθεί το έλασσον , η περαιτέρω απαξίωση της πολιτικής με τις πρακτικές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η αυριανή κυβέρνηση οφείλει να αποκαταστήσει το έλλειμμα εμπιστοσύνης των πολιτών προς την πολιτική και τους πολιτικούς. Αυτό θα γίνει με σχέδιο αλλά και με όραμα, γιατί μην ξεχνάμε ότι χρειάζεται ένα σταθερό αξιακό πλαίσιο για να κινήσεις τη Γη.

Αναλυτικότερα, προτιμούμε για πολιτικό προιστάμενο οργανωτικής μονάδας της κρατικής δομής , έναν άνθρωπο που πουλάει βιβλία όλη του τη ζωή και αγορεύει σε κανάλια και εφημερίδες υπέρ της πολιτικής ορθότητας της παράταξης που εκπροσωπεί ή έναν θυελλώδη ρήτορα που με επιχειρήματα υποδεικνύει με ορθολογισμό την αρετή για την κοινωνία , παρά έναν πολιτικό επιδειξία , που στους γύρω του επιδεικνύει την οικονομική και πολιτική του δεινότητα και εμβέλεια αλλά στην κοινωνία δεν έχει τίποτα να πει, τίποτα να δείξει.(Πάσα ομοιότητα με πρόσωπα της παράταξης είναι εντελώς συμπτωματική!)

Έπειτα , η αντικατάσταση του κ. Αλέξη Τσίπρα από την πρωθυπουργία της Χώρας , πρέπει να γίνει μεν γρήγορα , αλλά με ένα πρόσωπο που να κάνει αυτό που λεει η σχετική διάταξη, ήτοι να εξασφαλίζει την ενότητα μιας κυβέρνησης όλων των Ελλήνων με πρόγραμμα , χωρίς ημίμετρα, παροχολογίες και ευχές.

Ως μια κυβέρνηση ορθολογιστών , αγωνιστών , οραματιστών, πολιτικών και πνευματικών ταγών της Χώρας , ως μια τέτοια κυβέρνηση καλείται να υπηρετήσει η παραταξή μας την Ελλάδα στην Νέα Εποχή , καθώς οδεύουμε τα 200 χρόνια ανεξαρτησίας του ελληνικού κράτους (1821-2021)

(Προς τούτο πρέπει να εξασφαλισθεί πάση θυσία η προεδρική εκλογή το 2020 , με πολιτικές συμμαχίες για να μην επαναληφθούν οι απρέπειες του παρελθόντος. )

One thought on “Ως μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων

 • 09/11/2017, 15:47
  Permalink

  Καταγγέλω την κυβέρνησιν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και εξακολουθώ να απορώ, πώς ο Πάνος Καμμένος, από πρώην αγωνιστής, συνεχίζει να είναι “δεκανίκι” του ΣΥΡΙΖΑ, διά τα κάτωθι:
  – Εξακολουθεί να κλέβη τις ακριβοπληρωμένες συντάξεις των συνταξιούχων.
  – Προτείνει και ψηφίζει, με ελαχίστην πλειοψηφίαν, γελοίους νόμους, όπως την αλλαγήν φύλου…
  – Επιβάλει το “πλαστικόν χρήμα”, χωρίς να εξηγή εις τον λαόν: τί κρύβεται πίσω από αυτό!
  – Επιβάλει την “ηλεκτρονικήν κάρταν”, αντί των εισιτηρίων εις τα ΜΜΜ!
  – Καταργεί για το 2017 ακόμα και τις αποδείξεις ιατρών και φαρμακείων, συμβάλλοντας εις την φορο-διαφυγήν!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.