Το υψηλό διακύβευμα της πολιτικής σταθερότητας

Γράφει ο Βαγγέλης Αντωνιάδης

Χρονολογικά πλησιάζουμε πλέον στην συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου του 21ου αιώνα, δηλαδή στο έτος 2025. Με το βλέμμα στο μέλλον η Ελλάδα έχει αποκτήσει την ίδια ή ακόμα και μεγαλύτερη δυναμική προόδου από τις περισσότερες χώρες εντός αλλά και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν εστιάσουμε στους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης, τις ριζοσπαστικές συχνά μεταρρυθμίσεις που έθεσαν πολύ ισχυρά θεμέλια στο ελληνικό οικοδόμημα, τις αποτελεσματικές μεθόδους με τις οποίες η Ελλάδα ενσωμάτωσε προκειμένου να αναχαιτίσει την πανδημία, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα τις λειτουργείες και τις δράσεις της δημόσιας διοίκησης και ευρύτερα της κρατικής μηχανής. Όχι απλά θα αντλήσουμε εξαιρετικά σημαντικά αλλά και πολλά διδάγματα αλλά θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον με ακόμα μεγαλύτερη πίστη και αισιοδοξία.

Αυτοί οι παράγοντες καθιστούν ακόμα πιο σημαντικά τα επιτεύγματα της νέας ελληνικής ιδιαιτερότητας σε μία χώρα που δείχνει να αφήνει πίσω της τις μακρές περιόδους αυταρχικής διακυβέρνησης ακόμα και όταν αυτές εμφανίστηκαν με προοδευτικό μανδύα όπως εκείνες του ΠΑΣΟΚ και πιο πρόσφατα του ΣΥΡΙΖΑ και πλέον συνδυάζει τις δημοκρατικές ελευθερίες με την πολιτική σταθερότητα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.