Το απονενοημένο διάβημα

Γράφει ο Αθανάσιος Καμηλάρης

Πιστεύω ότι ο Ερντογάν έκανε το απονενοημένο διάβημα!
Αποφάσισε να κάνει τζαμί την Αγιά Σοφιά.

Το θέμα της Αγιά Σοφιάς δεν είναι Ελληνοτουρκική διαφορά αλλά στους μεμέτηδες που στηρίζουν τον Ερντογάν κάπως έτσι θα περάσει.

Έχει φάει τόσες ήττες τελευταία ο Σουλτάνος και όταν έφαγε και την τελευταία που του βομβάρδισαν την βάση στην Λιβύη και ψάχνει ακόμη από του ήρθε, κάτι έπρεπε να κάνει για να συσπειρώσει τους Εθνικιστές.

Δεν γνωρίζω εάν αυτή θα είναι τελικά η πρόκληση πρός Ελλάδα και Ε.Ε. ή θα συνεχίσει και με έρευνες και γεωτρήσεις στην περιοχή του Τουρκολιβυκού “συμφώνου”.
Όπως και να έχει ο Ασκός του Αιόλου άνοιξε και σε πρώτη φάση περιμένω την αντίδραση της Unesco της Ε.Ε. και όλης της Χριστιανικής Κοινότητας απανταχού του Πλανήτη.

Αφίσα για το τέλος τις ΗΠΑ γιατί όλοι γνωρίζουμε πλέον τις σχέσεις που έχουν οι Τράμπ και Ερντογάν.
Υπάρχει όμως μια ιδιαιτερότητα στο θέμα που πρέπει να επισημάνω:
Ο Τράμπ πάντα στηρίχθηκε από φανατικούς Προστεστάντες και σε κάθε του ομιλία κάνει συχνές αναφορές στην Θρησκεία.
Φωτογραφίζεται με την Βίβλο στο χέρι και στην περίπτωση του Πάστορα Μπράνσον που κρατούσε ο Ερντογάν, η φιλία πήγε περίπατο και μετά από απειλές του Τράμπ ο Ερντογάν αναγκάστηκε να τον απελευθερώσει.

Γνωρίζουμε επίσης ότι πολλές φορές το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ έχει διαφορετική άποψη από αυτήν του Προέδρου, ιδίως σε θέματα που αφορούν την Τουρκία.

Περιμένω να δω εάν λίγους μήνες πριν τις εκλογές του Νοεμβρίου ο Τράμπ θα επιμείνει στην φιλία του με τον Ερντογάν και θα έρθει αντιμέτωπος με όλη την Χριστιανική κοινότητα των ΗΠΑ, αλλά και με το State Department.

Όσον αφορά την Χώρα μας θα πρέπει αυτό το ζήτημα να μην το συμπεριλάβει στις Ελληνοτουρκικές διαφορές αλλά να το χρησιμοποιήσει σε κάθε συζήτηση που θα αφορά κυρώσεις κατά της Άγκυρας στις επικείμενες συνοδους Κορυφής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Μην εκπλαγείτε εάν δείτε και μή Χριστιανικές Χώρες να αντιδρούν σε αυτήν την κίνηση του Ερντογάν για την Αγιά Σοφιά.

Για εμάς η Αγιά Σοφιά είναι αυτό που ήταν από την ημέρα που θεμελιώθηκε.
Το σύμβολο του Ελληνορθόδοξου Χριστανισμού απανταχού στο κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.