Την Κυριακή δεν κρίνεται μόνο το ποιος θα νικήσει στις εκλογές

Γράφει ο Άγγελος Κωβαίος

Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, δηλαδή η Κυριακή των εκλογών και των αποτελεσμάτων και μαζί με αυτά θα κριθούν πολλά. Πέραν του ποιος θα νικήσει, με ποια διαφορά, τι αυτό θα σημάνει και πώς θα πάμε στις επόμενες εκλογές (κατά πάσα βεβαιότητα), την Κυριακή το βράδυ θα έχουμε μία συνολική κρίση για διάφορα «παράπλευρα».

Κατ’ αρχάς για τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες εδώ και πολλά χρόνια καταγράφουν κάποιους συσχετισμούς με πρωτοφανή σταθερότητα, αλλά εσχάτως έχουν αρχίσει και πάλι να αμφισβητούνται από ορισμένους, γνωστούς και μη εξαιρετέους. Συμβαίνει συχνά και σχεδόν πάντα οι αμφισβητήσεις καταρρίπτονται, άλλοτε με μεγαλύτερο και άλλοτε με μικρότερο θόρυβο.

Εν συνεχεία θα κριθεί αν μεγαλύτερη σημασία σε αυτήν την προεκλογική περίοδο είχε το να μιλάει κάποιος με αρχή, μέση και τέλος και με μία στοιχειώδη συγκρότηση (ασχέτως του αν κάποιος συμφωνεί η διαφωνεί μαζί του), ή τελικά η μπουρδολογία και η θολούρα εξακολουθούν να έχουν απήχηση.

Θα κριθεί επίσης και το αν το παράλληλο σύμπαν των κοινωνικών δικτύων έχει κάποια κοινά στοιχεία με την πραγματικότητα, ή αν έχει αρχίσει να την ροκανίζει ή και να την καταπίνει.

Κατά τα λοιπά, θα δούμε πόσο βαρύνουν στις αποφάσεις των πολιτών ζητήματα όπως οι υποκλοπές, τα Τέμπη, η ακρίβεια κ.λπ. ή αν για μία ακόμη φορά η ψήφος καθορίζεται από προσδοκίες και εν πάση περιπτώσει με γνώμονα την αντίληψη για το τι θα πρέπει να γίνει σε αυτή τη χώρα και ποιος θα πρέπει να το κάνει…

Reporter

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.