“Τα σωστά ρούχα σε λάθος πάτωμα….”

Γράφει η Ντέπη Στενού

Η ομιλία του Μπογδάνου στην Βουλή για την Συμφωνία με την Γαλλία ήταν αυτό που λέμε: “Τα σωστά ρούχα σε λάθος πάτωμα….”

Αχ κύριε Μπογδάνο μου… Συνεχώς εκτός τόπου και χρόνου είστε ως βουλευτής και μάλλον ακόμη δεν έχετε συνειδητοποιήσει (όπως και πολλοί ακόμη δημοσιογράφοι στην Βουλή) ότι πλέον έχετε άλλη επαγγελματική ιδιότητα. Ότι στην Βουλή δεν βρίσκεστε πλέον ως δημοσιογράφος και ότι το βήμα της Βουλής δεν είναι ούτε εφημερίδα , ούτε τηλεοπτικό κανάλι ούτε site , όπου κάποιοι το επιλέγουν συνειδητά, για να ακούσουν τις προσωπικές σας θέσεις και απόψεις, που τους εκπροσωπούν και που φυσικά έχετε κάθε δικαίωμα να εκφράζετε αφού μάλιστα είναι και ακριβείς, ως προς το περιεχόμενο.

Κυρίως ότι η Βουλή δεν προσφέρεται για μαθήματα Ιστορίας περί Κομμουνισμού και της στάσης των εκπροσώπων του διαχρονικά σε Εθνικά θέματα, ειδικά όταν η συζήτηση αφορά Εθνικά Θέματα.

Εκτός αν σε λένε Γεώργιο Παπανδρέου και έχεις αναλάβει την διακυβέρνηση λίγα μόνο έτη μετά από μια εμφύλια αναμέτρηση με τραγικές για την χώρα συνέπειες.

Αυτά τα μαθήματα ιστορίας θα χαλούσαν πολλά αφηγήματα, από αυτά που κατασκευάστηκαν ειδικά για να επιτευχθεί η εθνική μας συμφιλίωση.

Αν υποθέσουμε βέβαια ότι αυτή επιτεύχθηκε ποτέ , τουλάχιστον από την πλευρά των συντρόφων της αριστεράς, που εκμεταλλεύονται την “εθνική συμφιλίωση”, για τον εξωραϊσμό των εγκλημάτων τους και την συστηματική διαστρέβλωση της Ιστορίας.

Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς, εξακολουθούν να συμπεριφέρονται στην μεγάλη δεξιά φιλελεύθερη παράταξη, ως τους αντιπάλους τους στον εμφύλιο και με το κόμπλεξ των ηττημένων, χαρακτηρίζουν τους οπαδούς και τους πολίτικους εκφραστές της μεγαλύτερης πολιτικής παράταξης στην χώρα, ως ….παράταξη “δωσίλογων” ! Συντηρούν έτσι τον διχασμό που τόσο έχουν ανάγκη για την πολιτική τους επιβίωση, ξεσηκώνοντας τους οπαδούς τους με φιλοπόλεμες κορόνες του τύπου : “Ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”.

Ακόμη χειρότερα, στο ίδιο διχαστικό κλίμα μέσα στην βουλή, πρώην “προοδευτικοί υπουργοί” της “πρώτης φοράς Αριστερά”, αναφερόμενοι σε νέους αστυνομικούς, που με κίνδυνο της ζωής τους , έχουν επωμιστεί το τεράστιο βάρος της ασφάλειας και της προστασίας των πολιτών, τους αποκαλούν ανερυθρίαστα “Μπάτσους” εκφράζοντας απροκάλυπτα την κομματική τους εμπάθεια απέναντι σε ότι εκπροσωπεί την έννομη τάξη, που κάποτε βρέθηκε απέναντι τους, υπερασπιζόμενη την ανεξαρτησία της χώρας και την μη υπαγωγή της στο σοβιετικό μπλοκ…!

Βέβαια αυτό δεν ακουμπά την “δημοκρατική “ευαισθησία του Αλεκση, ώστε να προβεί στην διαγραφή τους. Αρκείται στο να χαμογελά ηλίθια και αυτάρεσκα και να ζητά την διαγραφή των βουλευτών άλλων κομμάτων, για πολύ μικρότερης σημασίας ατοπήματα περί της “Δημοκρατίας” που έχει κόψει ως πολιτικός νάνος, στο μπόι του…

Όμως ευτυχώς δεν είναι όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων του ίδιου ύψους και πολίτικου αναστήματος , ούτε της ίδιας δημοκρατικής ευαισθησίας.

Κάποιοι εννοούν πραγματικά όσα λένε και έτσι τώρα κ Μπογδάνε μου, εσείς αντιμετωπίζετε τις συνέπειες των λόγων και των έργων σας.

Αν λοιπόν αυτό που θέλετε όπως ισχυρίζεστε, είναι να λέτε μόνο αλήθειες και τα πράγματα με το όνομα τους, μάλλον κακώς διαλέξατε την πολιτική και το βήμα της Βουλή για να εκφράζεστε και να λειτουργείτε από εκεί ως Δημοσιογράφος και όχι ως βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου και της μεγαλύτερης Λαϊκής Δεξιάς φιλελεύθερης παράταξης του τόπου και της Ε.Ε. με την οποία έχετε εκλεγεί.

Στην Βουλή κ Μπογδάνε μου δεν χρειάζονται άλλοι δημοσιογράφοι. Δόξα τον Θεό έχει αρκετούς μέσα και έξω από αυτήν…

Χρειάζονται κατά κόρον υπεύθυνοι πολιτικοί άντρες και γυναίκες, που πασχίζουν ανεξάρτητα από την ιδιότητα, την ιδεολογία και τις προσωπικές τους θέσεις και απόψεις, μέσα από δημιουργικό και εποικοδομητικό διάλογο, να πείσουν με σοβαρά επιχειρήματα για τις θέσεις τους, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το συμφέρον της Πατρίδας και όχι για το δικό τους μικροκομματικό συμφέρον. Ειδικά όταν πρόκειται για Εθνικά Θέματα.

Όσοι δεν το πράττουν και επικαλούμενοι απλά την αλήθεια των λόγων τους, λειτουργούν για τα προσωπικά μικροκομματικά τους συμφέροντα, γίνονται χειρότεροι από αυτούς που κατηγορούν ως προδότες…

Αν δεν μπορείτε να λειτουργείτε υπεύθυνα ως εκπρόσωπος του Ελληνικού λαού στο κοινοβούλιο και όχι ως εκπρόσωπος του εαυτού σας και μια μερίδας των ψηφοφόρων της περιφέρειάς σας, καλό θα είναι να το ξανασκεφτείτε και να επιστρέψετε στην δημοσιογραφία για να γράφετε ότι σας κατεβάζει το μυαλό σας, όποτε γουστάρετε, θέτοντας το στην κρίση των αναγνωστών.

Εκεί άλλωστε γίνατε γνωστός και από εκεί μπορείτε θαυμάσια να συνεχίσετε να απευθύνεστε το κοινό σας, εκφράζοντας με όποιο τρόπο εσείς θέλετε, όσους έχουν κοινές απόψεις μαζί σας, στέλνοντας παράλληλα τα μηνύματα σας στην εξουσία.

Ευτυχώς για όλους μας, δεν επικράτησε τελικά στην χώρα μας ο κομμουνισμός και η “Λαϊκή Δημοκρατία” κάποιων χωρών σαν την Κούβα και την Βενεζουέλα , που τόσο θαυμάζει ο Τσίπρας. Επίσης για καλή μας τύχη δεν κατάφερε να βάλει και την “τάξη στα ΜΜΕ” που τόσο επιθυμούσε, επιβάλλοντας έτσι και την ελευθερία του τύπου που επικρατεί σε αυτές .

Έχετε λοιπόν πάντοτε την ευκαιρία και εκτός της Βουλής, να εκμεταλλευτείτε την δυνατότητα που σας δίνει το βήμα της Ελεύθερης Δημοσιογραφίας στον τόπο μας, για να διατυπώνετε ελεύθερα τις προσωπικές σας απόψεις και τις αλήθειες σας, είτε αυτές αρέσουν σε κάποιους είτε όχι…..

Εκτός αν το έχετε δει και εσείς εθνοσωτήρας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.