Στοχασμοί επικαιρότητας

Γράφει ο Μέτοικος

– Μερικά επιγράμματα της τελευταίας επικαιρότητας έχουν τη δική τους σημειολογία. Κάπου τα έπιασε φευγαλέα ματιά, έτσι γιατί προστίθενται  στα τρολαρίσματα της αριστερής εποχής.

* «Σήμερα τα θρέμματα του μαρξιστικού ολοκληρωτισμού «διαχειρίζονται την Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση».
* «πήγε στα Σκόπια μεταφέροντας σχεδόν αιχμαλώτους τους  επιχειρηματίες εκμεταλλευόμενος τις ανάγκες και τις εκκρεμότητές τους».

– Αλήθεια ποιος κατάλαβε τι «επενδύσεις» έγιναν στα Σκόπια, που δεν γίνονται στην Ήπειρο;

– Και ένας παλιός διανοούμενος της Αριστεράς του εμφυλίου, κοντοχωριανός μας,  τώρα όψιμα ανακάλυψε την άλλη όψη της Αριστεράς και γράφει:
«Πολλοί εξαργύρωσαν  τον αντιστασιακό τους αγώνα κατά της δικτατορίας με μετοχές της κερδοσκοπικής επιχείρησης «Ελληνική Δημοκρατία»! Έτσι βλέπουν τη Δημοκρατία!

– Και να κλείσει αυτή η περιπλάνηση  των στοχασμών,  με το παραμύθι της εξόδου από τα μνημόνια, το οποίο μετά από έξι μήνες που ακόμη «έρχεται η ανάπτυξη», για να θυμηθούμε έναν ποιητή του μεσοπολέμου, στους στίχους του Κώστα Ουράνη:

Δεν ωφελεί να καρτεράς
Αν είναι νάρθει  θε να ρθεί
Αλλοιώς θα προσπεράσει!

– Η επικαιρότητα μας αναστατώνει τη ζωή  μας, και τα μέσα ενημέρωσης δεν αφήνουν κενή και λευκή την οθόνη της τηλοψίας, και παρουσιάζουν αμέσως την «πρώτη είδηση», της ημέρας ή το έκτακτο δελτίο που μας καθηλώνει στον αναπαυτικό καναπέ!

– Τελείωσαν οι εκλογές αυτοδιοίκησης στην Τουρκία και οι προβολείς  στράφηκαν  στην πολύχρονη υπόθεση της Novartis, και στα φάρμακα, που έγιναν κοινής και καθημερινής χρήσης, και οι «ρετσέτες» γεμίζουν τάπερ και φακέλους.

– Πέρασαν μέρες, μήνες, χρόνια και ζαμάνια, οι σελίδες έρευνας μετριούνται σε χιλιάδες και ακόμη να βρεθεί ο «ιός» και το «φάρμακο»  της βαθειάς πολιτικής παθογένειας, ακόμη και μετά την «έξοδο από τα μνημόνια»! Κάποιοι τα ρίχνουν στον μεγάλο γιατρό, τον Ιπποκράτη, που είπε στις παραγγελίες του ότι «και το μηδέν προσφέρειν ενίοτε αγαθόν εστί», που σημαίνει ότι και με λιγότερο φάρμακο το αγαθό της υγείας κατακτάται! Και ο «όρκος του Ιπποκράτη», πρέπει να λέει πολλά, τα οποία θα συζητιούνται στα ιατρικά συνέδρια και στις κρουαζιέρες, από τους γιατρούς της Οικουμένης, αν διαβάζονται ακόμη οι «Παραγγελίες» του και τα «περί τέχνης ιητρού». Κάτι θα έπρεπε, να πουν και οι φορείς των γιατρών σε όλη αυτή τη σύγχυση που έχει προκαλέσει η υπόθεση αυτή.
* * *
– Για τη «Μεσαία τάξη», πάλι άνοιξε συζήτηση, και από κάποιο γραφείο του ΟΟΣΑ, βγήκε μια αξιολόγηση στην Ευρώπη των στατιστικών στοιχείων για κάθε κοινωνικό και οικονομικό νόσημα της Ευρώπης. Κάπου εκεί μας χρεώνουν  πάλι βαθμούς φτώχειας, και αδυναμίες των ανθρώπων της τάξης αυτής να τα φέρουν βόλτα. Φαίνεται δεν διαβάζουν τα   non papers  του μεγάρου Μαξίμου  για την ευημερία του λαού! και τα συσσίτια και τα επιδόματα! Αλλά ούτε στον Οργανισμό αυτόν ούτε στο Μαξίμου αντιλήφθηκαν ότι η μεσαία τάξη ξέρει να τα βολεύει και μακροχρόνια ξέρει να εκδικείται και να τιμωρεί εκείνους που δεν την σέβονται και την αγνοούν. Η ιστορία επιστρέφει  και θα το δείξει πάλι.
***
– Το ίδιο συμβαίνει και με μια ακόμη ιδιαιτερότητα και επίδοση του λαού μας. Η πρώτη φορά Αριστερά μισεί την Αριστεία.  Ακόμη και στο τελευταίο σχέδιο οργάνωσης της Παιδείας  δεν αναφέρεται μια έστω φορά η λέξη Αριστεία. Αλλά αυτό που συμβαίνει σχεδόν  σε όλη τη χώρα, είναι ένα καθολικό κίνημα προβολής μεγάλου αριθμού περιπτώσεων τιμητικών εκδηλώσεων για σημαντικά και μεγάλα επιτεύγματα και ΑΡΙΣΤΑ αποτελέσματα, εξουδετερώνουν αυτή την ιδεολογική διαστροφή της Αριστεράς που χαρακτηρίζει την ΑΡΙΣΤΕΙΑ,  ως Χολέρα.

– Σε όλη την Ελλάδα, σε σχολεία, στον αθλητισμό, στους αγώνες δρόμου και αλληλεγγύης, σε νέες τεχνολογίες, σε προϊόντα και παραγωγή, σε καινοτομίες πρωτοποριακές, σε συμπεριφορές  απέναντι στον συνάνθρωπο και στους πάσχοντες, βραβεύονται άτομα και συλλογικοί φορείς, τιμάται και προβάλλεται η Αριστεία. Συνήθως με απουσία της Αριστεράς.

– Αυτή η Αριστεία η οποία πηγάζει από την βαθειά παιδεία και παράδοση του λαού μας,  αγνοεί και απορρίπτει την χολερική άποψη της Αριστεράς, και απορίπτει, την προσπάθεια της Αριστεράς να διαλύσει την Παιδεία και τη Μεσαία τάξη, από μια ιδεολογικά διαστροφή του ορθού λόγου.

– Και οι περιπλανήσεις του μέτοικου συνεχίζονται…

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

One thought on “Στοχασμοί επικαιρότητας

  • 20/04/2019, 14:20
    Permalink

    Όσο οι αριστερές ιδεοληψίες θά κυριαρχούν στά μυαλά τών Ελλήνων, και στά σχολειά καί στά Πανεπιστήμια -μέσω τών αριστερών καθηγητάδων- καί στά ΜΜΕ, μέσω τών αριστερών δημοσιογράφων, που προκαλούν μόνιμη καί ακατάπαυστη τρικυμία στούς εγκεφάλους τών Ελλήνων, όσο θά συνεχίζεται η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ στήν Ελλάδα, καί τά ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΨΕΥΔΗ, όχι μόνον “άσπρη μέρα” ΔΕΝ θά δούμε , αλλά αντιθέτως θά οδηγηθούμε στήν οριστική και τελειωτική αυτοκαταστροφή μας.! Είμαστε πλούσιοι, καί τό μέλλον τών Ελλήνων, μπορεί νά είναι ΛΑΜΠΡΟΝ , αρκεί μόνοι μας, ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.! καί νά αναδείξουμε ΜΟΝΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ μέ τόλμη καί θάρρος καί ΑΓΑΠΗ στό ΕΘΝΟΣ μας, τόσο στό Εθνικό Κοινοβούλιο, στούς Δήμους, στήν Περιφέρεια, όσο καί στό Ευροκοινοβούλιο. Όλα στό χέρι μας, είναι.! Αλλιώς αν συνεχίσουμε νά αδιαφορούμε καί νά αγνοούμε τό “εμείς” ως Έλληνες, τότε.. θά είμαστε άξιοι τής κακιάς μοίρας μας..

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.