Στις 7 Ιουλίου η αρχή της φιλελεύθερης επανάστασης

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Στις 7 Ιουλίου, ημέρα των εθνικών εκλογών θα συντελεσθεί η αρχή της φιλελεύθερης επανάστασης.

Και αυτό, διότι μια ομάδα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα ξεκινήσει το δύσκολο έργο για την εφαρμογή του φιλελεύθερου προγράμματος της ΝΔ.

Θέλω να εξηγήσω το αξιακό πλαίσιο που θέτουν οι Φιλελεύθεροι υπό τον Μητσοτάκη στην Ελλάδα με 7 φράσεις :

Το πρωτείο του ατόμου, η ελευθερία του επιχειρείν , του εμπορεύεσθαι παγκοσμίως , κατάργηση μονοπωλίων και άχρηστων παρεμβάσεων κράτους , προστασία δικαιωμάτων, οργάνωση ανθρώπινης αλληλεγγύης, άψογη λειτουργία κοινοβουλευτισμού ..

Ο μεγάλος αντίπαλος της ομάδας της επόμενης μέρας δεν θα είναι η Αριστερά αλλά η συντήρηση πάσης φύσεως.

Και επεξηγώ: Εάν η ΔΕΗ ή ο ΟΑΣΑ πάσχει ,εάν το κράτος έχει πολλά έξοδα ,τότε ο συντηρητικός ή ο αριστερός θα επιβάλλει φόρους για να τα πάρει όπως έκανε πχ ο κύριος Τσίπρας .

Αντίθετα ο φιλελεύθερος θα ενισχύσει την αποδοτικότητα και θα προχωρήσει σε μερική ιδιωτικοποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων. Θα μειώσει τους φόρους γιατί θέλει να δώσει στο άτομο την δυνατότητα περισσότερων επιλογών μέσω της αύξησης του διαθεσίμου εισοδήματος ,γιατί πιστεύει στο πρωτείο του ατόμου.

Ο Φιλελεύθερος δεν τιμωρεί όπως κάποιοι λένε τους ΔΥ ή άλλους εργαζομένους .Απλά, αντίθετα αφήνει το άτομο να θέσει τους δικούς του στόχους ,επιβραβεύει τους καλούς ΔΥ ,εγγυάται την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας.

ΕΚΕΊ που δεν μιλούν οι νόμοι , εκεί δημιουργεί ο άνθρωπος .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει την μεταρρύθμιση όχι γιατί έχει βίτσιο με αυτή ή είναι κακός ως άτομο. Αλλά γιατί η διαρκής μεταρρύθμιση είναι η ουσία κάθε φιλελεύθερου πνευματικού και πολιτικού κινήματος ,δηλ . η επανεξέταση των αυτονόητων μέχρι πριν πρακτικών ,αξιών, αντιλήψεων,ιδεών .

Με λίγα λόγια θέλει ο Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός να δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες, μεγαλύτερο φάσμα επιλογών για όλους ,να μπορεί ο νέος να επιλέξει την ζωή ΤΟΥ!

Τι δουλειά θα κάνει; Ποια σταδιοδρομία ; Ποια ψυχαγωγία ; Ποια επικοινωνία ; Ποια απόλαυση;

Στον κομμουνισμό λέγαν: “Το κόμμα ξέρει ! Στον Εθνικοσοσιαλισμό λέγαν ο Φύρερ ξέρει και φροντίζει ! Στον Παπισμό λέγαν ο πάπας δεν κάνει λάθη “.

Ε, στον φιλελευθερισμό λέμε : “ΕΣΥ ξέρεις”

Σκοπός της ΝΔ είναι ο πολλαπλασιασμός των βιοτικών ευκαιριών όλων των ατόμων και ο πλήρης σεβασμός της ατομικής στοχοθεσίας.

Σκοπός της ΝΔ είναι τόσο η συνέχιση της αποποινικοποίησης των ομοφυλοφίλων μεταξύ ενηλίκων όσο και η ευρύτερη επιλογή των ακροατών και τηλεθεατών στην τηλεόραση με μια ΕΡΤ ποιοτική και ανεξάρτητη,πραγματικά!

Η ΝΔ νομιμοποίησε τον Κομμουνισμό κάνοντας την πρώτη φιλελεύθερη πράξη στην ιστορία της .

Η ΝΔ θα νικήσει τον πατερναλιστικό κρατικισμό και θα σταματήσει την θέαση του κράτους ως το μέσο για την επίτευξη των πάσης φύσεως αποθυμένων συλλογικών και ατομικών .Θα επαναφέρει την νομοκρατία ως την πιστή τήρηση των κανόνων του πολιτειακού παιχνιδιού από όλους και θα αποκαταστήσει το κύρος της δικαιοσύνης

Αν η συντήρηση θέλει τον κρατισμό και την στασιμότητα, αν οι αριστεροί επιδιώκουν την παροχή και τον εξισωτισμό, οι φιλελεύθεροι της ΝΔ με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη θέλουν ελευθερία ,στοχοθεσία και πολλαπλασιασμό των ευκαιριών .

Στις 7 Ιουλίου έχουμε μια ευκαιρία να επιλέξουμε ένα πακέτο φιλελευθερισμού πρωτοφανές στα χρονικά. Η Ελλάδα πολιτικά ,οικονομικά ,αμυντικά ανήκει στην Δύση ,του Κράτους Δικαίου ,της Εμπιστοσύνης σε ανθρώπους με σωφροσύνη και όχι του φόβου για το νέο ,και όχι του αυταρχισμού της μισαλλοδοξίας ,της έπαρσης .

Η μοίρα μας δεν είναι προδιαγεγραμμένη, στο χέρι μας, με την δική μας προτίμηση την διαμορφώνουμε .

Για μια πορεία της Ελλάδας με επίγνωση επιτέλους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.