Σοφία Βούλτεψη: Η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές

“Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές με όρους αυτοδυναμίας. Και τότε, ο σημερινός εφιάλτης θα γίνει παρελθόν. Το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό και η Δημοκρατία αναπνέει μόνο όταν το κοινοβουλευτικό σύστημα λειτουργεί και ο λαός αισθάνεται ότι συμμετέχει στο νέο κίνημα της αξιοπιστίας που τόσο χρειάζεται και η πολιτική και η πατρίδα μας”

Αυτό δηλώνει μετά την ομιλία και τη συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΝΔ κ.Κυριάκου Μητσοτάκη , η  πρώην υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό με την κυβέρνηση του κ. Α Σαμαρά, κυβερνητική εκπρόσωπος, βουλευτής στη Β Αθηνών δημοσιογράφος κ. Σοφία Βούλτεψη σε συνέντευξη της στο Skyrodos.gr.

Η κ. Βούλτεψη υπογράμμισε ότι στη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ δεν εκφώνησε μια απλή ομιλία αλλά παρουσίασε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης του.

” Μίλησε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στη χώρα για να πάρει μπροστά η οικονομία, να έλθουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αποκατασταθούν τα εισοδήματα, να βγούμε από την περιπέτεια με το κεφάλι ψηλά και χωρίς ελεημοσύνες” δήλωσε η κ. Βούλτεψη.

Με αφορμή τις αναταράξεις που προκάλεσε η είδηση για τη μείωση η μη των συντάξεων η Βούλτεψη δηλώνει :

“Και τώρα, με αυτά που λένε, την καρέκλα τους υπερασπίζονται πάλι και όχι τον λαό. Γιατί ψήφισαν το μέτρο της μείωσης των συντάξεων; Γιατί το δέχθηκαν; Προφανώς για να μην χάσουν την εξουσία. Αυτό, όμως, γύρισε μπούμερανγκ. Και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν!”.

 

Η συνέντευξη της κ. Βούλτεψη αναλυτικά

Tους βασικούς άξονες του προγράμματος του παρουσίασε στη ΔΕΘ ο  αρχηγός της ΝΔ κ.Κυριάκος Μητσοτάκης. Πως αποτιμήσατε την ομιλία και κυρίως τις προτάσεις του που αφορούσαν όλα τα κρίσιμα ζητήματα;

Στην Θεσσαλονίκη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκφώνησε μια απλή ομιλία. Εκφώνησε τις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησής του. Μίλησε για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στη χώρα για να πάρει μπροστά η οικονομία, να έλθουν επενδύσεις, να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, να αποκατασταθούν τα εισοδήματα, να βγούμε από την περιπέτεια με το κεφάλι ψηλά και χωρίς ελεημοσύνες.

 

Είναι κοντά στα προβλήματα που ταλανίζουν σήμερα τους Έλληνες η ΝΔ δηλαδή με το πρόγραμμα της δίνει λύσεις και δημιουργεί προϋποθέσεις ώστε να γίνει η επανεκκίνηση της οικονομίας να δημιουργηθεί ανάπτυξη αλλά και νέες θέσεις εργασίας;

Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που ενισχύει τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να ενισχύεται ο δημόσιος τομέας και το κοινωνικό κράτος. Με υγιή τρόπο. Η υπερφορολόγηση, η εξαφάνιση των καταθέσεων, οι κεφαλαιακοί έλεγχοι βυθίζουν τη χώρα σε ένα τέλμα αναξιοπιστίας και αναξιοπρέπειας. Ο ιδιωτικός τομέας πρέπει να δουλεύει για να πληρώνει φόρους, να δημιουργεί θέσεις εργασίας και να ενισχύει το Δημόσιο. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Ή μάλλον υπάρχει: Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που φτωχοποιεί την χώρα και καταστρέφει όλη την ικμάδα της.

 

Πως θα στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και ειδικά οι Έλληνες επιχειρηματίες όπως δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Κυριάκος Μητσοτάκης;

Όλα όσα σας ανέφερα ήδη αποτελούν στήριξη της επιχειρηματικότητας. Ο επιχειρηματίας πρέπει να γνωρίζει τι φόρους έχει να πληρώσει και να κάνει τον σχεδιασμό του. Για επενδύσεις και προσλήψεις. Χωρίς γραφειοκρατία και τα εμπόδια που βάζουν διάφορες ιδεοληψίες. Με νομιμότητα και διαφάνεια.

 

Με την ομιλία του πριν λίγο καιρό   ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας  δημιούργησε πολλά ερωτηματικά κυρίως στα σημεία που είχαν να κάνουν  με παροχές προς τους πολίτες;

Ο κ. Τσίπρας γνωρίζει μία και μόνη οδό: Την οδό των ψεμάτων και της κοροϊδίας. Θέλει να κρατά φτωχοποιημένους τους Έλληνες για να διευρύνει την πελατειακή του βάση.

 

Μεγάλο θόρυβο έχει προκαλέσει η αναφορά στη μείωση των συντάξεων. Τι πραγματικά εκτιμάτε ότι θα γίνει τελικά;

Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έβαλε την χώρα σε άλλα δύο μνημόνια, υπέγραψε ό,τι της έβαλαν μπροστά της, δέχθηκε την μείωση των συντάξεων και τώρα απλώς κάνει θόρυβο. Από το δικό τους μνημόνιο προσπαθούν να βγουν. Στο 2014 προσπαθούν να επαναφέρουν τη χώρα. Στο μεταξύ, όμως, χάσαμε τέσσερα σχεδόν χρόνια στη διάρκεια των οποίων δέχθηκαν τα πάντα για να μην χάσουν την καρέκλα τους. Και τώρα, με αυτά που λένε, την καρέκλα τους υπερασπίζονται πάλι και όχι τον λαό. Γιατί ψήφισαν το μέτρο της μείωσης των συντάξεων; Γιατί το δέχθηκαν; Προφανώς για να μην χάσουν την εξουσία. Αυτό, όμως, γύρισε μπούμερανγκ. Και τώρα τρέχουν και δεν φτάνουν!

 

Από τη Θεσσαλονίκη η κα. Μπακογιάννη αλλά και στην ομιλία του στο Βελιδειο ο πρόεδρος της ΝΔ  έκαναν λόγο για νέο ασφαλιστικό και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου. Ποια η θέση σας;

Ασφαλώς και πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Κατρούγκαλου που κατέστρεψε τους ελεύθερους επαγγελματίες και οδήγησε σε μειώσεις συντάξεων. Το ασφαλιστικό είναι άμεσα συνδεδεμένο με την λειτουργία της οικονομίας και της εργασίας.

 

Μπαράζ διορισμών μόνιμου και εποχικού προσωπικού σε δήμους και φορείς του Δημοσίου ξεκινά η κυβέρνηση. Φταίει το φόντο των εκλογών που μπορεί να διεξαχθούν και πιο γρήγορα;

Η διακυβέρνηση των  ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στηρίζεται στο πελατειακό κράτος. Αλλά χωρίς δημιουργία πλούτου το Δημόσιο δεν μπορεί να λειτουργήσει. Χρειαζόμαστε αξιολόγηση και αξιοκρατία. Αλλά, όπως είπαμε, η καρέκλα…

Πως βλέπετε την ισχυροποίηση των δυνάμεων των ΗΠΑ στην Ελλάδα με τη δημιουργία νέων βάσεων;

Η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και διατηρεί παραδοσιακά καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, ενώ είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με όρους ισοτιμίας, με ό,τι συνεπάγονται οι καλές σχέσεις μεταξύ φίλων και συμμάχων. Με αξιοπιστία. Με εθνική εξωτερική πολιτική. Και αυτό δεν μπορούν να το κάνουν αυτοί που κραύγαζαν «φονιάδες των λαών» και τα λοιπά.

 

Πώς σχολιάζετε τις δημοσκοπήσεις που δίνουν σαφές προβάδισμα στη ΝΔ και πως μπορεί τελικά η πολιτική να φθάσει ξανά στην κοινωνία;

Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις εκλογές με όρους αυτοδυναμίας. Και τότε, ο σημερινός εφιάλτης θα γίνει παρελθόν. Τσίπρας και Καμμένος στηρίχθηκαν στο ψέμα, στη διαβολή, στις ύβρεις, στην προπαγάνδα. Το σύστημά μας είναι κοινοβουλευτικό και η Δημοκρατία αναπνέει μόνο όταν το κοινοβουλευτικό σύστημα λειτουργεί και ο λαός αισθάνεται ότι συμμετέχει στο νέο κίνημα της αξιοπιστίας που τόσο χρειάζεται και η πολιτική και η πατρίδα μας.

http://www.skyrodoshttp://

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.