Η Ράνια που πετάει στα ουράνια!
Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός, Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού
Η Ράνια (Αντωνοπούλου) που πετάει (βουτηγμένη στην υλη της) στα ουράνια, είναι τόσο ασυνείδητη που χαίρεται να τα παίρνει απτόν κόσμο που πεινάει. Θα τα γυρίσει πίσω είπε; Εκεί είναι το θέμα κυρία μου η η αξιοπρέπεια σου, που όσα και να δώσεις δεν την αγοράζεις; Πήρες την αξία του ενοικίου σου και έθαψες για πάντα την ήδη χαμένη τιμή σου. Και να ήταν μόνο αυτή , θα ήταν καλά. Είναι πολλοί τέτοιοι μέσα στο απόκομμα του υλισμού και της δυσαρμονίας. Διατείνεται ότι είναι καλή επιστήμων!
Είδαμε κυρία μου πόσο μείωσες την ανεργία. Το πώς πήρες τα πτυχία σου δεν το ξέρουμε. Μπορεί να είναι σαν του κλόουν μπαρούφ και τα δικά σου. Εκτός αυτού και ο γιατρός που πουλάει όργανα παιδιών, επιστήμονας είναι, μορφωμένος δεν ξέρουμε, πνευματικός άνθρωπος σίγουρα όχι. Είναι σε άλλο (αδρομερώς στο αριστερό) ημισφαίριο του εγκεφάλου η λογική (τα πτυχία) και σε άλλο η πνευματικότητα του ατόμου και όταν δεν υπάρχει ισορροπία σ αυτά, υπάρχει πρόβλημα Ειδικά όταν έχουν υπεύθυνες θέσεις, δεν έχουν ενσυναίσθηση και το πληρώνει η κοινωνία, η οποία έχει ανάγκη από συνδυασμούς και ισορροπία.
Δεν περιμέναμε ποτέ να είναι σαν τον Αβέρωφ να δώσουν από δικά τους στην πολιτική, αλλά να πάνε για τη φιλαρχία τους, να βλάπτουν τη χώρα και να τα παίρνουν απτούς πολίτες έμμεσα είναι τραγικά ανήθικο.
Μια λύση είναι μειωθούν οι βουλευτές σε 200 και να κοπούν οι αποζημιώσεις στο μισό καθώς και τα προνόμια αυτών. Έτσι θα χωρίσει η Ήρα απτό στάρι. Θα πηγαίνουν όχι για το μισθό, αλλά για το μεράκι και για να προσφέρουν. Αν έχουν και πείρα πολιτική και ένα τρόπο να ζουν χωρίς να περιμένουν τον μισθό, τότε θα υπάρξει μια διαφορά στο πολιτικό προσωπικό μας.
Όταν ψηφίζουμε ηθοποιούς και δημοσιογράφους που όλοι ανεξαιρέτως έφεραν την καταστροφή στην πατρίδα, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας. Είδατε κανέναν απ αυτούς να βγει στις εκλογές του 15 να εμποδίσει τους ΣΥΤΡΙΖΑΝΕΛ; Όλοι οι δημοσιολουγούντες υποστήριζαν Τσίπρα. Πώς τολμούν να μας ζητούν ψήφο οι φορείς της καταστροφής της χώρας μας; Αυτοί όλοι αλλάζουν ύπουλα εν ριπή οφθαλμού σε συνάρτηση με τα συμφέροντά τους. Αν τους ακούσετε στρογγυλεύουν τα λόγια τους για να πάρουν ψήφους ,κάνουν τους καλούς γιατί βλέπουν μπροστά τους τον μισθό.
Δεν πρέπει να τους βάλουμε στη Βουλή ούτε αυτούς ούτε τους έχοντες απωθημένα. Τους διακρίνουμε τους έχοντες πνευματικό έλλειμμα, ώρες δρόμο .Παρατηρήστε τους. Μη παρασύρεστε από λόγια.