….πληγωμένη σημαία

Γράφει η Φωτεινή Ν. Σόφτη, Νομικός

Καλοί μου φίλοι,

Ένας εξαιρετικός καθηγητής της νομικής Αθηνών που  ενέπνευσε  σε πολλούς την αγάπη για το δίκαιο  της συναλλαγής , συνήθιζε να λέει ότι η ζωή μας  είναι ένα ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ διαρκές. Συνεχώς θα γυρεύουν να σου πουλήσουν κι εσύ να αγοράσεις και να πουλήσεις με τη σειρά σου. Συνεχώς οι άνθρωποι θα αναζητούν  τις συμφωνίες που θα φέρουν τα κέρδη θα εκπληρώσουν στόχους θα καλύψουν ανάγκες. Αλίμονο  όμως, γιατί  ελλοχεύει  και η παθογένεια των συμβάσεων, η πλάνη και η απάτη. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες δεν είναι πάντα αυτά που ο αντισυμβαλλόμενος υπόσχεται, συμβαίνει συχνά να   έχουν πραγματικά ελαττώματα και να  τους λείπουν οι συνομολογημενες ιδιότητες. Επίσης οι συναλλασσόμενοι  δεν είναι όλοι  ίδιοι. Υπάρχουν καλόπιστοι  και κακόπιστοι Δεν μετέρχονται όλοι των ίδιων μέσων  για να φτάσουν στο στόχο τους και θα πρέπει να αναζητάς ενδείξεις για να διαπιστώσεις «που έχεις πέσει» κάθε φορά   , να καλύψεις  κάθε ενδεχόμενο και να εξαλείψεις  τυχόν  αδυναμίες .

Με  αφορμή την ανάρτηση στο διαδίκτυο ενός φίλου, στην οποία η πληγωμένη σημαία συμβολίζει την προδομένη εθνική υπερηφάνεια,  θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα ακόλουθα: Το  ίδιο πρόσωπο (καλός άνθρωπος  οικογενειάρχης, πατέρας τριών παιδιών και βιοπαλαιστής) είναι και φαίνεται (καθώς λέει) ένθερμος πατριώτης .

Εμείς που δεν συμμεριζόμαστε τον διαχωρισμό σε περισσότερο και λιγότερο,  θερμούς και ψυχρούς  πατριώτες, θα  καλούμε το φίλο μας αυτόν και άλλους φίλους μας όπως αυτόν,  ως «πρόσωπα που δείχνουν ιδιαίτερη ευαισθησία στο θέμα πατρίδα  ή / και έχουν την τάση να φορτίζονται συγκινησιακά περισσότερο από άλλους»

Βρισκόμαστε λοιπόν στο καλοκαίρι του 2015 πριν ψηφίσουμε στο αλησμόνητο πραγματικά εκείνο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ με το απολύτως ακατανόητη ερώτημα αλλά την σαφέστατη παράλληλη προτροπή  των κυβερνώντων να διατρανώσουμε  τον αντιευρωπαϊσμό μας!

Ο φίλος λοιπόν,  αυτός της πληγωμένης σήμερα  σημαίας ….εξαπέλυε μύδρους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για  τους προδότες και τους ανθέλληνες που κινδυνεύουν να θυσιάσουν  την  εθνική μας υπερηφάνεια στους μικροαστικούς  τους φόβους!

Παράλληλα  με τον παραπάνω καλόπιστο φίλο μας (που ήταν και είναι καλών προθέσεων) εμφανίστηκε αίφνης !!!!  ένα μεγάλο κύμα συγκινησιακά φορτισμένων πατριωτών της προοδευτικής αριστεράς που έφτασαν να χρησιμοποιούν χαρακτηρισμούς όπως  δωσίλογος και γερμανοτσολιάς για όποιον εξέφραζε έστω το σκεπτικισμό του απέναντι στο διαφαινόμενα ηχηρό ΟΧΙ.

Ακολούθησαν οι χορευτικές φιγούρες στο μέσο του Συντάγματος, μεταξύ άλλων και από ανθρώπους που ειλικρινά δήλωναν ότι βρίσκουμε επιτέλους ξανά την εθνική μας αξιοπρέπεια και συμπεριφερόμαστε με τρόπο που αρμόζει στην λεβεντιά του Έλληνα και την ιστορία του!

Βεβαίως ο πατριώτης που «αγόραζε» από την  προοδευτική  αριστερά και τους συνεπιβαίνοντες  στο παράταιρο άρμα της, δεν σκέφτηκε ότι η ομάδα που σήμερα του «πουλά», όταν ήταν στο 3% έβγαζε  φλύκταινες  στην λέξη πατρίδα και έθνος αλλά μετ ερχόμενη τώρα κάθε αθεμίτου  μέσου , βρήκε τον τρόπο όχι απλώς να τον χρησιμοποιήσει αλλά κυριολεκτικά να πατήσει πάνω στα πατριωτικά αισθήματα πολύ μεγάλης ομάδας του κόσμου και να τον παρασύρει να συμπορευθεί με τις απόψεις της ως δήθεν απηχούσες την  ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ !

Η σκέψη μας οδηγείται αναπόφευκτα  και στους άλλους πλανηθέντες, τους  ψηφοφόρους των εκ δεξιών συμμάχων που από την αρχή ήταν σαφές ότι επρόκειτο για ανθρώπους που  θεωρούσαν στην πλειοψηφία τους,  τους εαυτούς  τους , ως την ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΕΞΙΑ , και επειδή και με αυτήν την ταμπέλα διαφωνούμε,  ας πούμε και πάλι  ότι επρόκειτο για ανθρώπους  που δείχνουν μεγάλη ευαισθησία στις συζητήσεις περί πατρίδος και φορτίζονται εύκολα συγκινησιακά με τα εθνικά θέματα. Σε αυτούς είχαν απήχηση και σλόγκαν τύπου, είμαστε Έλληνες είμαστε πολλοί, είμαστε ανεξάρτητοι, έχουμε φωνή, λες κ οι υπόλοιποι που αντιμετώπιζαν με σκεπτικισμό και με νηφαλιότητα τις περιστάσεις ήταν λίγοι, αλλοδαποί εξαρτημένοι και μουγγοί !

Και επειδή όπως θα έλεγε και ο καθηγητής μου η ζωή συνεχίζεται μαζί και το ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ, βρισκόμαστε συνεχώς  μπροστά σε νέες συμβάσεις και νέες «αγοραπωλησίες» με νέα ή και  παλιά συμφέροντα , ίδιους και νέους , άμεσους , έμμεσους και εκ τρίτου συμβαλλομένους , συνειδητοποιούμε  ότι οι τουλάχιστον ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΕΣ για την ασάφεια και την βιασύνη τους , επιζήμιες για τα εθνικά μας συμφέροντα και ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΕΣ για τη χώρα επιλογές  (  κατά  άλλους το ξεπούλημα και η παραχάραξη της ιστορίας μας που συνετελέσθη σήμερα ) στηρίχθηκαν  κατά το απολύτως κρίσιμο ποσοστό τους,  μεταξύ των άλλων  και στην  πλάνη ή και την εξαπάτηση  ανθρώπων  που θεωρούν εαυτούς πατριώτες και μάλιστα πιο ευαίσθητους από τους υπολοίπους .

Βεβαίως,  εμείς το συνειδητοποιούμε τώρα αλλά οι κυβερνώντες το γνώριζαν εξαρχής γι’ αυτό και το άλλοτε αβασάνιστα ανακοινωθέν ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ τώρα τους ακουγόταν σαν στο διάβολο  το λιβάνι….

Και ιδού  το παράδοξο: Τα πατριωτικά τους αισθήματα και  η ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτά τα θέματα στάθηκαν τελικώς ο ΔΟΥΡΕΙΟΣ  ΙΠΠΟΣ που εκμεταλλεύτηκε σχεδόν χαιρέκακα η δήθεν προοδευτική αριστερά  και σήμερα με περισσευούμενη  αλαζονεία  τους τα  έτριψε κυριολεκτικά στο πρόσωπο  !

Λυπάμαι πολύ, γιατί ανεξαρτήτως των πεποιθήσεων του καθενός αλλά και της εκτίμησης που ο καθένας δικαιούται να έχει για τα αποτελέσματα αυτής της συμφωνίας, λυπάμαι γιατί σε δημοκρατικά καθεστώτα δεν αξίζει σε κανέναν τέτοια χειραγώγηση, δεν επιτρέπεται να ανεχόμαστε τέτοια εξαπάτηση, τέτοια αήθεια  τέτοια κακοπιστία.

Και επειδή όπως λέω  συχνά η ξεκάθαρη  επαγγελματική μου διαστροφή με παραπέμπει συνέχεια σε άρθρα και σε διατάξεις  , λυπάμαι για αυτούς που έβλεπαν την πλάνη την απάτη και  ένιωθαν την απειλή, λυπάμαι και για αυτούς  που αγόρασαν και μάλιστα προκαταβολικά και τοις μετρητοίς προϊόν με  κρυφά ελαττώματα και με άλλες ιδιότητες και όχι τις συνομολογηθείσες χωρίς μάλιστα  δυνατότητα αποζημίωσης ή αναστροφής λυπάμαι και για αυτούς που άφησαν τις αδυναμίες  τους να τους βλάψουν και γι αυτούς που δεν είδαν την κακοπιστία και παρέβλεψαν  τον πρότερο ανέντιμο  βίο των αντισυμβαλλόμενων τους και  αναρτούν σήμερα την πληγωμένη σημαία γιατί δεν έχουν τρόπο να  αναρτήσουν την πληγωμένη τους ψυχή!

Η πτωχή τω πνεύματι και εν πολλαίς αμαρτιαίς …. νομικός φίλη σας Φωτεινή Ν. Σόφτη

One thought on “….πληγωμένη σημαία

  • 26/01/2019, 18:47
    Permalink

    Δυστυχώς τόσο ο μπούλης, όσο και οι δήθεν πατριώτες σε όλες τους τις εκφάνσεις, αποδείχθηκαν πολύ ηλίθιοι. Νόμισαν οτι μπορούσαν συμβατικά ν’ αντιμετωπίσουν την αριστερή λαίλαπα. Αυτή που χρόνια τώρα,μεταπολιτευτικά δε με τον μανδύα της σοσιαλδημοκρατίας, κατάφερε να πριονίσει το κλαδί που στεκόμασταν. Αφού αμβλύνθηκαν οι αντιστάσεις μας, με την επίπλαστη ευημερία και την απομάκρυνσή μας απο διαχρονικούς κανόνες, αφού μας ξεβλάχεψε ο Κωστόπουλος, μας έριξε στο κενό χωρίς αλεξίπτωτο. Τώρα όντας σε κατακόρυφη πτώση, έχοντας χάσει αξιοπρέπεια, δουλειά, οικογένεια, σιγουριά, ήταν η καταλλήλότερη ώρα για να σπάσουμε και το τελευταίο ταμπού. Το ταμπού του έθνους. Αφού αναγνωρίσαμε διπλή ταυτότητα στους διεμφυλικούς, ήρθε η ώρα να αναγνωρίσουμε το ίδιο στην τρανσ-μακεδονία.

    Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.