Πειραματικά σχολεία: Από την αριστεία Σαμαρά στην κλήρωση Γαβρόγλου

Γράφει η Ελένη Παπουτσή, Εκπαιδευτικός – Πολιτισμολόγος Ευρωπαϊκού Πολιτισμού

Ο Σαμαράς είχε βάλει εξετάσεις και αριστεία στα Δημόσια Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, ο Γαβρόγλου θέλει τους σημαιοφόρους με κλήρωση!

Ο υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου με περσινό νόμο, είπε ότι οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες δεν θα επιλέγονται από αριστεία, αλλά από κλήρωση.

Ευνόητο και αναμενόμενο!

<<Όλως τυχαίως>> θα βγαίνουν σημαιοφόροι με κεφαλομάντηλα. Καλό το κόλπο για ισοπέδωση των εκκολαπτόμενων πολιτών, για να μη προσπαθούν, για να πηγαίνουν να γράφονται στο κόμμα και να ζητούν διορισμούς ως πολίτες. Σε αυτό μόνο επιδιώκουν τον ανήθικο ανταγωνισμό οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, που δεν είναι άμιλλα για την εξέλιξη της κοινωνίας, αλλά υποβάθμιση.

<<Όσο πιο πιστός είσαι στο κόμμα, τόσο καλύτερο μισθό θα πάρεις ως μετακλητός. Οι υπόλοιποι πολίτες δεν έχουν σημασία >>

Πότε όμως θεσπίστηκε η κλήρωση στους μαθητές στην Ελλάδα;

Θα αναφερθούμε στα Δημόσια πρότυπα σχολεία. Στο Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστήμιου Αθηνών, από το οποίο είχε αποφοιτήσει κ ο Αντρέας Παπανδρέου, Σημίτης, και πολλοί άλλοι πολιτικοί, στη Βαρβάκειο και στ άλλα πρότυπα , οι εξετάσεις και τα τεστ μαθητών σταμάτησαν το 81 που ήρθε το ΠΑΣΟΚ.

Ήταν ένας καλός τρόπος για να γίνει αρεστό και να κάνει αργότερα στους αποφοίτους , πολλούς διορισμούς. Έμμεσα τους έλεγε ότι δεν χρειάζεται η άμιλλα και οι στόχοι. Ο,τι και να κάνετε, θα βρείτε δουλειά αν γραφτείτε στις κλαδικές.

Έτσι έπαιρναν τα παιδιά με κλήρωση. Αυτό το μήνυμα έδινε το κράτος σε αυτές τις γενιές που αν δεν έβλεπαν γονείς να αγωνίζονται, έμαθαν στο εύκολο κέρδος.

Όσες κυβερνήσεις επιδιώκουν την ισοπέδωση στους εκκολαπτόμενους πολίτες αυτής της χώρας, είναι για να τους χειραγωγούν αργότερα και να γράφονται στο κόμμα τους. Να τους έχουν υποχείρια και επομένως ψηφοφόρους.

Τώρα που δίνουν τη σημαία μας στους κληρωμένους πλέον αλλοδαπούς, το κάνουν για να ενσωματωθούν αυτοί στις συνειδήσεις μας , πλήρως με τους Έλληνες . Με αυτόν τον τρόπο οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, επιδιώκουν να μας κάνουν να βλέπουμε φυσιολογικά τους πολιτογραφημένους μετανάστες, ακόμα και διορισμένους στο Δημόσιο με τα κεφαλομάντηλα. Φυσικά προς όφελος τους.

Η κυβέρνηση Σαμαρά παρά το πολιτικό κόστος, στα Δημόσια Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία έβαλε εξετάσεις για να μάθουν τα παιδιά στην άμιλλα και την προσπάθεια. Ήταν για το καλό τους. Να μη τρέχουν τα παιδιά ως πολίτες αργότερα να ζητούν διορισμούς, να μη πηγαίνουν στην κάνναβη, αλλά να αγωνίζονται με σκοπό και στόχους. Δεν εκτιμήθηκε δυστυχώς απτούς αχάριστους Έλληνες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.