Ο συντηρητισμός της «αριστερής» προοδευτικότητας

Γράφει ο Μανόλης Νικολουδάκης, Μαθηματικός, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Όταν η «προοδευτική» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι εναντίον της προόδου και η «συντηρητική» ΝΔ είναι υπέρ της προόδου, τότε θα πρέπει να αλλάξουμε κυβέρνηση το συντομότερο δυνατό.

Με την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χώρα δεν είδε καμιά πρόοδο σε κανένα τομέα και σε κανένα επίπεδο της Παιδείας. Η αριστεία από καλό πράγμα έγινε κακό, έγινε ντροπή και ρετσινιά. Εκτός αυτού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και νυν «κυβέρνηση κουρελού» με την περίπτωση των Σκοπίων τείνει να αλλάξει την Ιστορία μας και να μην ξέρουμε ούτε από πού κρατάει η σκούφια μας, αλλά ούτε και να διδασκόμαστε από τα χθεσινά μας λάθη. Αλήθεια αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο Μέγας Αλέξανδρος αγαπούσε ιδιαίτερα την Ιστορία;

Δυστυχώς, όμως, εκτός από αυτά η κυβέρνηση, αν μπορούσε θα καταργούσε εντελώς τη διδασκαλία των θρησκευτικών, θα διέλυε την ιδέα για το κρυφό σχολειό, και θα γκρέμιζε όλες τις εκκλησίες, ενώ κτίζει τζαμιά! Και ας μην ξεχάσουμε και τι γίνεται με τους μουφτήδες στη Θράκη! Δεν λέω πως οι μωαμεθανοί που ζουν στη χώρα μας δεν πρέπει να έχουν χώρους λατρείας, αντίθετα πρέπει να έχουν τους λατρευτικούς τους χώρους, αλλά όχι και να ξεθεμελιώνουμε ό,τι ελληνικό θρησκευτικό έθιμο ή άλλο υπάρχει όπως π. χ. ο γάμος. Ως γνωστόν ο γάμος δεν ανήκει στα υποχρεωτικά μυστήρια. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουμε σημαία μας στην Ελλάδα τον πολιτικό γάμο ή την συμβίωση.

Η τακτική που ακολουθήθηκε από την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δείχνει σε λίγο να στήνεται άγαλμα για τον Εφιάλτη και τον Πήλιο Γούση. Όσο για τον Παύλο Μελά, σε σχέση με το Σκοπιανό, από όσο τουλάχιστον ξέρω, κουβέντα δεν έγινε. Και γιατί να γίνει; Μήπως πρόσφερε ο Παύλος Μελάς και τίποτα στη χώρα; Μήπως πρόδωσε τη χώρα; Όχι. Τότε γιατί να τον θυμόμαστε; Μήπως για να του μοιάσουμε; Αυτός ήταν ένας «βλάκας» που έχυσε το αίμα του για τη Μακεδονία. Δεν καθότανε ήρεμα – ήρεμα στα αυγά του. Να μεγαλώσει τα παιδιά του. Να ζήσει τη ζωή του. Να στείλει τα παιδιά του στο εξωτερικό να σπουδάσουν σε κανένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο, γιατί εδώ η κυβέρνηση κουρελού απαγορεύει την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων τους.

Ας άφηνε, λοιπόν, ο Μελάς, το κορόιδο τούς άλλους να σκοτωθούν. Και αυτοί οι κρητικοί πάλι!!! Τι σου λένε αυτοί οι κρητικοί πια; Πολύ…παλιό φάρα! Ανακατεύονται σε όλα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι δουλειά είχανε τόσοι κρητικοί να παρατήσουν τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους, τα σπίτια τους, τα χωράφια τους και να τρέχουν στη Μακεδονία να πολεμήσουν!!! Πού πας να πολεμήσεις χριστιανέ μου τόσα χιλιόμετρα μακριά από την Κρήτη; Και σκοτώθηκαν τόσοι κρητικοί εκεί πάνω στη Μακεδονία! Καλά να πάθουν…τέτοιοι που είναι.

Μα το ίδιο δεν είχαν κάνει και τότε που έπεσε η Πόλη; Έφυγαν να πάνε να πολεμήσουν λέει στην Κωνσταντινούπολη!!! Χώνουν παντού τη μύτη τους!!! Μα είναι πράγματα αυτά τώρα με τους κρητικούς; Θυμάστε που απήγαγαν το Γερμανό στρατηγό Χάινριχ Κράιπε,  στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, και ξεφτίλισαν τον Χίτλερ; Τελικά αυτοί οι Κρήτες δεν παίζονται με τίποτα. Μήπως να θυμίσω ότι ο Ελευθέριος Βενιζέλος, που έφτιαξε την Ελλάδα των δύο ηπείρων και πέντε θαλασσών, ήταν επίσης κρητικός; Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρητικός είναι και από το ίδιο σόι. Καταλάβατε οι….παλιοκρητικοί!!!

Με την διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η χώρα βέβαια μπορεί να μην είδε καμιά πρόοδο, αλλά έγινε πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας! Λίγα χρόνια νωρίτερα δεν το περίμενε κανένας, προπάντων δεν το περίμενε ούτε και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας. Και έγινε πρωθυπουργός ελέω Καμμένου! Πρωθυπουργός, λοιπόν, ο κ. Τσίπρας με υπουργό περί τα οικονομικά, αυτό το ιδιαίτερο Υπουργείο εν μέσω της κρίσης, τον πολύ κ. Βαρουφάκη. Θυμάστε αυτόν τον κυρ-Γιάνη με το ένα ν; Για αυτόν λέγω με το ένα μόνον ν, το άλλο φαίνεται μάλλον κάπου τούπεσε και τόχασε και ….έμεινε με το ένα ν ο καημένος. Και δεν ξέρω, αν γιορτάζει του Αϊ Γιαννιού, διότι ο Αποκεφαλισθείς Ιωάννης γράφεται ελληνιστί με δύο ν. Αλλά και ο Γιάνης με το ένα ν αποκεφαλίσθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, διότι λέει ήταν βαλτός τού Σόιμπλε, να σουτάρει την Ελλαδίτσα από την ΕΕ. Αυτά μάθαμε από «έγκυρες» πηγές, δηλ. όσο έγκυρη πηγή μπορεί να θεωρηθεί ο κ. Καμμένος, ο οποίος παραιτείτο τουλάχιστον τρις της εβδομάδος από υπουργός και ξε-παραιτείτο πεντάκις της εβδομάδος, ενώ επί τέσσερα χρόνια έριχνε την κυβέρνηση, αλλά επειδή η κυβέρνηση είχε βαθιές φασιστερές ιδεολογικές ρίζες κρατιόταν στη θέση της.

Αλλά ας επιστρέψουμε στο Γιάνη με το ένα ν. Λοιπόν αυτά τα περί «αποκεφαλισμού του Γάνη με το ένα ν» και τα περί «κλοτσηδόν εκδιωχθέντος από τον ΣΥΡΙΖΑ Γιάνη», τα ομολόγησε ο Καμμένος στην εκπομπή «Ρουά ματ» της Νίκης Λυμπεράκη στο ΣΚΑΪ. Τώρα το τι είναι αλήθεια και το τι είναι ψέμα είναι άλλο πράγμα. Αυτά, άλλωστε, δεν αγγίζουν τον κ. Καμμένο, διότι αν τον άγγιζαν θα είχε ρίξει την κυβέρνηση πριν την υπογραφή στις Πρέσπες και όχι ακόμα και σήμερα να προσπαθεί να μας φλομώσει στο ψέμα. Υποστήριξε, στην εκπομπή «Ρουά ματ» της κ. Λυμπεράκη, ότι τον Ιούνιο δεν μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση, διότι δεν θα έπεφτε, αφού αποχώρησε το ΚΚΕ, που δεν θα αποχωρούσε, αν ο Μπάνος απέσυρε την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση! Έτσι παρά τις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων, συμμετείχαν και οι κ.κ. Χατζής και Χιώτης, ο κ. Καμμένος απαντούσε λέγοντας ό,τι ήθελε και όπου κατάφερναν να τον στριμώξουν…αγρίευε!!! Ποιος; Ο Μπάνος!!! Είχε το θράσος να αγριεύει ο «κύριος» Μπάνος!!! Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου, μην το ανοίξω και ειπώ την βαριά, την ασήκωτη κουβέντα, που ταιριάζει στην περίπτωση. Και όμως υπάρχουν άνθρωποι που τον ψηφίζουν! Και είναι φυσιολογικό, γιατί πώς ο κάθε εργαζόμενος μέσα στην αναδουλειά της κρίσης, να κάτσει και να σκεφτεί και να κρίνει τον «κάθε Μπάνο», που πιθανόν να του τάζει και δουλειά ως πολιτικός; Και όταν λέω τον κάθε Μπάνο, εννοώ αυτή την γιάφκα κάποιων ανάξιων, που είτε λόγω χρημάτων κυρίως του μπαμπά τους, είτε άλλων λόγων βρέθηκαν σε κυβερνητικές θέσεις, ανάξιοι όντες.

Πάντως πως απαντούσε ό,τι ήθελε το διέκρινα με πολύ μεγάλη ευκολία, αλλά και με επιβεβαίωσε και ο κ. Χατζής, όταν λόγω των «απίθανων» απαντήσεων – εκφράσεων αγάπης τού Καμμένου για τον Τσίπρα, ο κ. Χατζής αναφέρθηκε σε πιθανό ψεύτικο διαζύγιο Καμμένου – Τσίπρα. Κλαιγόταν μάλιστα ο «απατηθείς» Μπάνος ότι ο Τσίπρας τού πήρε τους βουλευτές. Δήλωσε, ωστόσο, ότι για αυτό τον είχε προειδοποιήσει δημοσιογράφος της αριστεράς, αλλά ο Μπάνος δεν έκανε κάτι να μην του πάρει τους βουλευτές του ο κ. Τσίπρας. Έτσι ο Τσίπρας μπορεί να του πήρε τους βουλευτές, αλλά ο Μπάνος θυμόταν και τις καλές στιγμές που πέρασε με τον Τσίπρα και τελικά δεν του κρατούσε κακία!!! Η πλήρης παράνοια!

Και με τέτοιους τύπους στην Βουλή περιμένουμε να πάει η Ελλάδα μπροστά; Με συγχωρείτε για την έκφραση που ακολουθεί, αλλά πρέπει να προσεγγίζω την πραγματικότητα όσο περισσότερο γίνεται και εν προκειμένω η πραγματικότητα λέει ότι ούτε σε φτηνογκομενοδουλειές με κακές γκόμενες δεν συμβαίνουν αυτά. «Με δέρνεις, αλλά σε αγαπώ!!!». Αυτά έλεγε ο Μπάνος για τον Τσίπρα. Αλλά τον Κοτζιά προσπάθησε να τον κάψει, αλλά στο θεωρητικό. Στην πράξη τίποτα. Κύριε Μπάνε μου, είτε σας πήρε ο Τσίπρας τούς βουλευτές σας και δεν θέλετε να τον δείτε μπροστά σας και πάτε και στον εισαγγελέα δίνοντας τα στοιχεία περί Σόρος και Κοτζιά, χωρίς να περιμένετε τάχαμου την πρόσκληση του εισαγγελέως, και δίνετε όλο το υλικό που λέτε ότι έχετε, είτε μας δουλεύετε χοντρό γαζί παρέα με το συνεταιράκι σας προς άγραν ψήφων.

Βέβαια εγώ μπορεί να τα γράφω εδώ, αλλά βρε παιδί μου, όταν μιλάω με κάποιους –ζαίους και τους τα λέω, παρατηρώ ότι δεν πτοούνται καθόλου. Έτσι σκέφτομαι ότι αυτός ο Νόμος περί ευθύνης ψηφοφόρων πρέπει να ενεργοποιηθεί, γιατί είναι απολύτως αναγκαίος για κάποιους Έλληνες ψηφοφόρους, διότι δεν μπορεί ρε φίλε να χαϊδεύεις τα κέρατά σου και να κοιτάζεσαι στον καθρέφτη λέγοντας «Ωραία δεν είναι; Άμα μεγαλώσουν και άλλο θα είμαι ομορφότερος!».  Ξέρεις κάτι φίλε ψηφοφόρε; Τα πράγματα απαιτούν κάποια σοβαρότητα, γιατί αλλιώς μαζί με σένα ταλαιπωρείς και ολόκληρη τη χώρα.

Αλλά ας σταθούμε σε ένα σημαντικό θέμα, που μόλις ψηφίστηκε στη Βουλή, πρόκειται για το άρθρο 16.  Είμαστε πιθανόν η μοναδική χώρα που δεν έχει ιδιωτικά πανεπιστήμια και για δέκα τουλάχιστον χρόνια θα εξακολουθήσουμε την ίδια τακτική. Γιατί; Γιατί έτσι θέλει ο προοδευτικός ΣΥΡΙΖΑ!!! Γιατί κ. Τσίπρα στέλνετε τα παιδιά σας στη Σχολή Χιλλ; Χάθηκαν τα σχολεία της γειτονιάς σας; Δεν παίζει ρόλο η βαθμίδα της εκπαίδευσης. Αυτό που παίζει ρόλο είναι ότι η Σχολή Χιλλ είναι ιδιωτικό σχολείο. Εκτός από τα παιδιά σας κ. Τσίπρα, επειδή η Σχολή Χιλλ είναι στην Ελλάδα, στη Σχολή Χιλλ μπορούν να έρθουν και άλλα ελληνόπουλα. Τους δίνεται αυτή η ευκαιρία ακριβώς επειδή η Σχολή Χιλλ είναι στην Ελλάδα. Αύριο, όμως, που εσείς καθώς και άλλοι  πλούσιοι θα μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στα καλύτερα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, τα παιδιά αυτών που δεν έχουν λεφτά και δεν θα φοιτήσουν στο εξωτερικό, τα παιδιά αυτά θα μειονεκτούν.

Για να ξέρουμε λοιπόν τι μας γίνεται πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τέτοιου είδους ισότητα υποστηρίζει η αριστεροκουρελού κυβέρνηση! Επιπλέον εσείς και η κουρελού κυβέρνησή σας κ. Τσίπρα αρνείται τον εκσυγχρονισμό και την άμιλλα μεταξύ Πανεπιστημίων, και ενώ «βαφτίζετε» αβέρτα – κουβέρτα τα ΤΕΙ σε ΑΕΙ δεν δίνετε τη δυνατότητα να δημιουργηθούν μη κρατικά και μη κερδοσκοπικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα. Αυτή είναι η προοδευτική αριστερά; Γιατί αρνείστε να δώσετε την ευκαιρία να σπουδάσουν σε ιδιωτικά πανεπιστήμια και τα παιδιά αυτών που δεν έχουν λεφτά για να τα στείλουν στο εξωτερικό, όπως οι λεφτάδες; Αυτή είναι η προοδευτική αριστερά; Απίστευτο!!!

Η «προοδευτική αριστερά» επιβαρύνει εκτός από τον οικογενειακό προϋπολογισμό και τη χώρα, διότι απαγορεύει σε ιδρύματα υψηλών προδιαγραφών να προσελκύσουν νέους από άλλες χώρες, ενώ συγχρόνως θα δώσουν την δυνατότητα σε έγκυρους Έλληνες επιστήμονες, που διδάσκουν στο εξωτερικό, να διδάξουν στη χώρα τους. Αυτό το καλό θέλετε για την χώρα κ. Τσίπρα; Διώχνετε στο εξωτερικό νέους, διώχνετε καθηγητές με κύρος, στέλνετε περίπατο κάθε επένδυση από την πλευρά τής εκπαίδευσης και τελικά δεν επιτρέπετε ουσιαστικά καμιά σοβαρή καινοτομία στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Αυτή είναι η πρόοδος της αριστεράς; Αυτήν την ανάπτυξη ονειρευόσαστε; Οι γονείς δεν ονειρεύονται για τα παιδιά τους τέτοια ανάπτυξη. Απλώς δεν σας έχουν πάρει χαμπάρι κ. Τσίπρα για να σας ξανακατεβάσουν στο 3,5 % .

Ωστόσο η αδικία αυτή πρέπει να αρθεί με κάθε τρόπο. Και να γιατί πρόκειται περί αδικίας. Διαβάζω στο Διαδίκτυο: για τον Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου. Έχει σπουδάσει Φυσική στα Πανεπιστήμια του Λάνκαστερ, του Κέιμπριτζ και του Λονδίνου από όπου 

  • έλαβε το διδακτορικότου. Γιατί ο κ. Γαβρόγλου και όχι και τα παιδιά του ελληνικού λαού;
  • για την κ. Αντωνοπούλου Ράνια αναπληρώτρια υπουργό αρμόδια
    για την Καταπολέμηση της Ανεργίας, τελειώνοντας το Λύκειο, σε ηλικία 17 ετών, έφυγε για σπουδές στη Νέα Υόρκη των ΗΠΑ. Γιατί η κ. Αντωνοπούλου και όχι και τα παιδιά του ελληνικού λαού;
  • Ο Πάνος Καμμένος αποφοίτησε από το Λεόντειο Λύκειο για να συνεχίσει στο εξωτερικό, όπου σπούδασε Οικονομικά και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Λυών και Οργάνωση και Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Ελβετία. Γιατί ο κ. Καμμένος και όχι και τα παιδιά του ελληνικού λαού;

Νομίζω ότι δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις για την παιδεία δύο ταχυτήτων. Αυτήν, λοιπόν, την παιδεία των δύο ταχυτήτων η αριστεροκουρελού κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θέλει να την διατηρήσει. Το γιατί είναι ευνόητο, αλλά όχι και προφανές. Συγκεκριμένα δεν γίνεται αντιληπτό από όσους είτε δεν μπορούν είτε δεν θέλουν να σκεφτούν ότι τα ξένα πανεπιστήμια θα αποτελέσουν πεδίο άμιλλας προς όφελος της χώρας, αφού οι επιστήμονες είτε σπουδάζουν σε κρατικά είτε σε ιδιωτικά πανεπιστήμια θα παραμένουν στην χώρα, θα εργάζονται για την χώρα και θα προωθούν και θα φέρνουν ανάπτυξη στη χώρα. Η αλήθεια είναι ότι «η γνώση» αργεί να αποδώσει στην Πολιτεία, διότι έξι χρόνια στην πρωτοβάθμια, έξι χρόνια στη δευτεροβάθμια, βάλε πανεπιστήμιο, μεταπτυχιακά και διδακτορικά αργεί να αποδώσει. Όμως, ο Αριστοτέλης υιοθετώντας το πνεύμα της πυθαγόρειας φιλοσοφίας, οι βασικές αρχές της οποίας είχαν μεταλαδαμπευτεί στην Ακαδημία τού Πλάτωνος, παρέδωσε στην ανθρωπότητα την αναζήτηση της σοφίας και του βιώματος της φρόνησης ως αρετών, που καλλιεργούν την ανθρώπινη συνείδηση και τον οδηγούν στην ευδαιμονία. Αν, λοιπόν, θέλουμε την ευδαιμονία των Ελλήνων, τότε πρέπει να συνταχτούμε με την άποψη του Κυριάκου Μητσοτάκη περί των ιδιωτικών πανεπιστημίων και ακόμη ας μην ξεχνάμε ότι σύμφωνα με τον Μ. Αλέξανδρο «Στους γονείς οφείλομεν το ζην, στους δε διδασκάλους το ευ ζην».    

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.