Novartis: Το επόμενο επεισόδιο

Γράφει ο Ευπατρίδης 

Πολλοί νόμιζαν ότι η ιστορία αυτή είχε τελειώσει. Ότι θα ξεχνιόταν λόγω της πανδημίας. Ή καλύτερα, ήλπιζαν να γίνει αυτό. Φυσικά διαψεύστηκαν. 

Για να το εξηγήσουμε.

Η διεύρυνση των διερευνωμένων πράξεων που προτείνει, από χθες, η ΝΔ και αναμένεται να γίνει αποδεκτή, είναι άμεσο αποτέλεσμα των εργασιών της προανακριτικής επιτροπής. Οι ενδείξεις για πιθανή τέλεσή τους προέκυψαν αποκλειστικά από καταθέσεις μαρτύρων που εξετάστηκαν από την επιτροπή, και από τα στοιχεία που αυτοί εισέφεραν. Ο Μιωνής, ο Αθανασίου, η Τσατάνη κοκ. Τα πρόσωπα αυτά ακούστηκαν πρώτη φορά εντός της επιτροπής. Δεν είχαν βγει δημοσίως να δηλώσουν αυτά που αποκάλυψαν, και με τις ενέργειές τους άνοιξαν νέο πεδίο έρευνας για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό. Και προσέθεσαν νέους μπελάδες στο κεφάλι αυτού και των πολιτικών του προστατών. 

Η διεύρυνση, ή μάλλον οι πράξεις που αυτή αφορά, στο μεγαλύτερο μέρος τους δε σχετίζονται άμεσα με τη σκευωρία της Novartis. Σχετίζονται όμως έμμεσα. 

Πρώτον επειδή αν οι καταγγελίες για επεμβάσεις στη Δικαιοσύνη αποδειχθούν αληθείς για τα γεγονότα αυτά, θα αυξηθούν οι πιθανότητες να αποδειχθεί και η σκευωρία. Όταν κάνεις ένα έγκλημα μία φορά και δεν τιμωρείσαι συνήθως το κάνεις περισσότερες. Παλιό αξίωμα της εγκληματολογίας. Και σε κάθε περίπτωση, ένα παραδικαστικό κύκλωμα δε στήνεται για να χρησιμοποιηθεί άπαξ. 

Δεύτερον επειδή οι πράξεις αυτές είχαν κοινό στόχο με τη σκευωρία Novartis. Τους πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Και κυρίως τον Αντώνη Σαμαρά. 

Το βασικό συμπέρασμα όμως που εξάγεται από την εξέλιξη αυτή είναι τριπλό. 

  • Καλώς έγινε η προανακριτική. Αν δεν είχε γίνει οι αποκαλύψεις αυτές δε θα λάμβαναν ποτέ χώρα. Οι καταθέσεις δε θα γίνονταν ποτέ, και ποτέ κανείς δε θα μάθαινε όσα κατατέθηκαν. 
  • Όσοι βιάστηκαν είτε να αποκλείσουν τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τον Παπαγγελόπουλο είτε να τη σταματήσουν στην πορεία της, επειδή δήθεν δεν υπήρχαν στοιχεία, διαψεύστηκαν. Για αυτό ακριβώς έγινε η προανακριτική. Για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία να θεμελιώσουν τις κατηγορίες. Και έτσι φαίνεται ότι έγινε. 
  • Ομοίως, με βάση το ίδιο σκεπτικό μάλλον βιάστηκαν όσοι διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι ο μόνος ποινικά εμπλεκόμενος ήταν ο Παπαγγελόπουλος, και απέκλειαν την πιθανότητα να ευθύνονται ο Τσίπρας ή άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη οι αποκαλύψεις για την υπόθεση του Σάμπυ Μιωνή θα μπορούσαν να εκθέσουν το Νίκο Παππά. Και η επιτροπή έχει ακόμα να διερευνήσει. Τόσο για τη novartis όσο και για τις άλλες υποθέσεις. 

Εδώ και καιρό γράφουμε για την ανάγκη διερεύνησης του παραδικαστικού κυκλώματος του Ρασπούτιν και των συν αυτώ. Φαίνεται να επιβεβαιωνόμαστε. Και η προανακριτική έχει ακόμα δρόμο μπροστά της. Προσωπικά ανυπομονώ για την ώρα που θα κληθεί να καταθέσει ο Πολάκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.