Μια υπόθεση εργασίας…

Γράφει ο Απήγανος

Κάποιοι πολιτικοί, για να κάνουν την δουλειά τους, συνήθως στηρίζονται εκτός από τις κομματικές διαφορές και στο “διαίρει και βασίλευε” στον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν. Υπάρχει βέβαια και ο ο “εκβιασμός” των διορισμών προς τους ψηφοφόρους, κάποια ξεροκόμματα που τους πετάνε, καθώς και τα περιβόητα κομματικά γαλόνια…!

Υπόθεση εργασίας.

Ας πούμε, λοιπόν, μην ταράζεστε, ότι η Ελλάδα με την Τουρκία “τα βρίσκουν”. Έτσι η Τουρκία κερδίζει χώρο στο Αιγαίο με την υπογραφή και την “εγγύηση” της Ε.Ε. Έτσι η “ανεξέλεγκτη” και “ισχυρή” Τουρκία θα σταματήσει να απειλεί με πόλεμο την χώρα μας που, ευτυχώς, θα τον αποφύγει, διότι θα μας γύριζε πολλά χρόνια πίσω, πέρα από τις όποιες ανθρώπινες απώλειες.

Στον κόσμο δεν θα είναι απολύτως κατανοητή ολόκληρη η συμφωνία, ούτε το τι θα συμβεί στο κοντινό αλλά και στο μακρινό μέλλον, όπως συνέβη και με τη συμφωνία των Πρεσπών. Αντίθετα θα περάσουν με όσα αναφέραμε παραπάνω κι ακόμα άλλα τόσα επιχειρήματα, ότι ήταν μια τεράστια εθνική επιτυχία, μιας και “εξασφαλίσαμε τα κυριαρχικά και εθνικά μας δίκαια”. Υπενθυμίζω ότι το σενάριο είναι, υποθετικό….

Φυσικά θα βρεθούν ορισμένοι που δεν θα αποδεχτούν το αφήγημα της επιτυχίας και θα αρχίσουν να λένε ότι ξεπουλήθηκε η Ελλάδα και έγινε μικρότερη. Τι θα γίνει τότε; Τα γνωστά.

Θα αρχίσουν οι καλόπιστοι από την μια, και οι “τυφλά” κομματικοί από την άλλη, τη γνωστή επίθεση. Θα φέρετε τον ΣΥΡΙΖΑ, είστε προδότες, ” πράκτορες”, ακροδεξιοί, διασπαστές και άλλα τέτοια.

Περνάνε, όμως, τα χρόνια και αυτοί οι “προδότες”, οι διασπαστές, και ότι άλλο θα τους έχουν σούρει, αποδεικνύεται ότι είχαν δίκιο όπως τότε με το θέμα των Σκοπίων. Τι θα γίνει; Ότι έγινε και τώρα. Τίποτα.

Θα δικαιωθούν οι “προδότες”, θα γίνουν συλλαλητήρια σε όλη τη χώρα κάποιοι θα υποσχεθούν ότι όταν θα έρθουν στην εξουσία για να αποκαταστήσουν την εθνική προσβολή, και μετά θα κρύβονται πίσω από τις ευρωπαϊκές οδηγίες. Από την άλλη η Τουρκία θα κάνει ακόμα ένα ή και δύο βήματα διεκδικώντας ακόμα περισσότερα στο Αιγαίο και ίσως όχι μόνο εκεί. Αυτό είναι το διαίρει και βασίλευε.

Μην ταράζεστε, είπαμε υπόθεση εργασίας είναι…. Τώρα αν κατά τύχη επαληθευτεί δεν έχω καμία ευθύνη. Αλλά στην Ελλάδα ζούμε και όλες οι… οικογένειες γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.