Μεταναστευτικό: Μέτρα για την αντιμετώπισή του

Γράφει ο Γεώργιος Νικολαΐδης, Πρέσβης ε.τ.

Το κράτος είναι το μεγάλο σπίτι μας. Όπως στο σπίτι μας δεν αφήνουμε την πόρτα ανοιχτή να μπαίνει οποιοσδήποτε, έτσι έχουμε την απαίτηση κι από το κράτος μας να μην επιτρέπει την παράνομη είσοδο κανενός στη χώρα. Δυστυχώς όμως εδώ και δεκαετίες οι διάφορες κυβερνήσεις μας έχουν αμελήσει αυτό το βασικό καθήκον, κι έτσι φτάσαμε στο σημερινό τραγικό αδιέξοδο, με την ευθύνη να πέφτει πολύ βαρύτερη πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν ήρθε στην εξουσία το 2015, απλώς εφάρμοσε τις παλαβές ιδεοληψίες του, καταγεγραμμένες στο προεκλογικό του πρόγραμμα αλλά και στο ίδιο το αριστερό DNA του, ιδεοληψίες που προωθούν τον διεθνισμό, την πολιτική των ανοιχτών συνόρων και την αντίληψη “αδέλφια μας οι ανά τη γη κατατρεγμένοι, αδέλφια μας οι μουσουλμάνοι”.

Διαχρονικά, δεν έχουμε συνεπή και σαφή μεταναστευτική πολιτική. Το πρόβλημα το έχουμε αντιμετωπίσει στο πόδι, με την προχειρότητα του βλέποντας και κάνοντας. Αποτέλεσμα, από τη δεκαετία του 1990 να έχουμε τις πρώτες ανησυχητικές αφίξεις, που εξελίχτηκαν με την πάροδο του χρόνου σε κατακλυσμιαία κύματα. Κι επειδή κατηγορούμε την Αριστερά, ας θυμηθούμε και τους καθημερινούς επισκέπτες από τον Έβρο και τα νησιά επί κυβέρνησης Καραμανλή, όταν ο αρμόδιος υπουργός του Π. Παυλόπουλος τους ευχαριστούσε που προτιμούσαν τη χώρα μας!!

Αριστερή παλαβομάρα και μωρία μεν, δεξιά ολιγωρία και αδιαφορία δε. Η τελευταία είναι κυρίως προϊόν της φοβίας της Νέας Δημοκρατίας μην τυχόν χαρακτηριστεί ακροδεξιά, ξενοφοβική και ρατσιστική από την πανταχού κυριαρχούσα στο ιδεολογικό πεδίο Αριστερά. Ωστόσο το ζήτημα δεν ανάγεται αυστηρά στην πολιτική -δηλαδή δεν είναι ούτε “δεξιό” ούτε “αριστερό”- αλλά στον κοινό νου, ο οποίος μας λέγει ότι τα σύνορα είναι απαραβίαστα, ότι όποιος παράνομος συλλαμβάνεται αποπέμπεται και ότι, στο μέτρο που έχουμε ανάγκη από ξένα εργατικά χέρια, πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά οι νόμιμες διαδικασίες, όπως, για παράδειγμα, έκανε η Γερμανία όταν μετακαλούσε ξένους εργάτες.

Σήμερα το πρόβλημα είναι εξαιρετικά περίπλοκο και φαινομενικά χωρίς διέξοδο. Έχουμε ένα συνονθύλευμα Αφροασιατών (αφήνουμε στην άκρη τους υπόλοιπους, για να μην επεκταθούμε περισσότερο), που έχουν έρθει κατά κύματα, έχοντας και το επιβαρυντικό στοιχείο του ισλαμισμού. (Επιβαρυντικό στοιχείο; Ναι, καθότι οι μουσουλμάνοι ανήκουν σε μια διαφορετική κουλτούρα ασύμβατη με την ευρωπαϊκή, δεν ενσωματώνονται και έχουν έντονο τον θρησκευτικό ιμπεριαλισμό). Κυκλοφορούν ανεξέλεγκτα, συνήθως είναι εγκληματικά και παραβατικά στοιχεία, μας επιβαρύνουν οικονομικά, μεταδίδουν ασθένειες, γενικά αποτελούν ένα οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα.

Και με το τελευταίο μεγάλο κύμα των Συρίων δήθεν προσφύγων (πρόσφυγες είναι στην Τουρκία, από τη στιγμή που φεύγουν από εκεί είναι λαθρομετανάστες) και των άλλων που κόλλησαν από πίσω τους που ουδεμία σχέση έχουν με την προσφυγιά, το θέμα έγινε, καθ’ ομολογία και Χρυσοχοϊδη, μη διαχειρίσιμο. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη παίρνει μέτρα, τα οποία όμως είναι ασπιρίνες για καρκίνο. Εδώ που φτάσαμε απαιτούνται πολύ δραστικά μέτρα. Μα “να τους πνίξουμε”; Όχι, δεν θα τους πνίξουμε, αλλά θα εφαρμόσουμε αυστηρή πολιτική αποτροπής και καταστολής ούτως ώστε να περάσει το μήνυμα παντού ότι οι Έλληνες δεν αστειεύονται και συνεπώς η παράνομη είσοδος είναι αδύνατη (κι ας σκούζει όλη η “ανθρωπιστική” υφήλιος, πάνω από όλα η ασφάλεια και η ευημερία μας). Εν περιλήψει: Ουσιαστική φύλαξη συνόρων (ο Έβρος να γίνει απροσπέλαστος και στα νησιά να πραγματοποιούνται συνεχείς περιπολίες στα θαλάσσια σύνορα με απωθήσεις δια προειδοποιήσεων μέσω μεγαφώνων και, εν ανάγκη, δια πυροβολισμών στον αέρα). Φυσικά διασώσεις θα γίνονται. Για όσους καθ’ οιονδήποτε τρόπο περνούν και υποβάλλουν αίτημα ασύλου, το αίτημα να εξετάζεται εντός λίγων ημερών και να χορηγείται άσυλο με εξαιρετική φειδώ σε ελάχιστες πραγματικές περιπτώσεις. Απέλαση για τους υπολοίπους κατευθείαν από τα νησιά χωρίς καμιά μεταφορά στην ενδοχώρα. Όταν για κάποιον υπό απέλαση υπάρχει πρόβλημα συνεργασίας είτε μαζί του είτε με τη χώρα του για την επαναπροώθηση, εγκλεισμός σε κλειστό κέντρο επ’ αόριστον μέχρις ότου ο ίδιος να ζητήσει την επιστροφή του. Τέλος ενημέρωση από τις κατά τόπους πρεσβείες και προξενεία ότι η παράνομη πρόσβαση στην Ελλάδα δεν είναι δυνατή.

Παράλληλα με τα παραπάνω, επιχειρήσεις-σκούπα στο κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, συλλήψεις των λαθρομεταναστών και απελάσεις. Επιπλέον όσοι αλλοδαποί, ακόμη και αν έχουν νόμιμη άδεια παραμονής, διαπράττουν σοβαρό έγκλημα να απελαύνονται αμέσως μετά την έκτιση της ποινής τους. (Αυτό φυσικά θα ισχύει για τους πάντες, Αλβανούς, Γεωργιανούς κλπ.)

Βέβαια θα βγουν η ΕΕ, ο ΟΗΕ και διάφοροι άλλοι διεθνείς οργανισμοί και θα μας κατηγορήσουν για παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και απανθρωπιά. Δεν πειράζει, αφού κυρώσεις δεν μπορούν να υπάρξουν, μόνο λεκτικές καταδίκες. (Όπως γίνεται με την Αυστραλία). Και στο κάτω της γραφής, πού θα έγκεινται η “απανθρωπιά” μας; Θα αποδείξουμε στην πράξη τον ανθρωπισμό μας, καθώς θα συνεχίζουμε να διασώζουμε όσους κινδυνεύουν με πνιγμό και στα κλειστά κέντρα θα έχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης. Αν θεωρείται απάνθρωπο το να μην τους αφήνουμε ανοιχτή την πόρτα, τότε ας έχουν αυτή τη γνώμη. Πάντως σε λίγα χρόνια οι Ευρωπαίοι θα μας ευγνωμονούν για τα μέτρα μας, που θα αποδειχτούν επωφελή και γι’ αυτούς

Επομένως, αυστηρή αποτροπή και καταστολή, η μόνη λύση για τον περιορισμό της λαθρομετανάστευσης.

One thought on “Μεταναστευτικό: Μέτρα για την αντιμετώπισή του

 • 12/11/2019, 00:53
  Permalink

  Κύριε Πρέσβη, με όλο τον σεβασμό, τίποτε απ’ αυτά δεν θα κάνει η σημερινή κυβέρνηση. Περιμένει από την Ευρώπη των λαών.
  Θέλετε πραγματικά να φύγουν; Αποδείξτε το. Κάνετε μια γενική απεργία όλοι οι Έλληνες σήμερα ή όσο χρειαστεί. Κανείς να μην κυκλοφορεί!
  Η απεργία είναι η πρώτη αντίδραση. Δεύτερον είναι μιά συγκέντρωση διαμαρτυρίας, όπως έγινε για τη Μακεδονία.

  Παραδειγματισθείτε από τους νέους του Χόνγκ Κόνγκ!

  Σχολιάστε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.