Κυριάκο, κοίτα και τους νέους

Γράφει ο Σεραφείμ Νικολάου, Πολιτικός Επιστήμονας

Σκοπός μου είναι να απευθύνω ένα κάλεσμα προς όλους εμπλεκόμενους στην στενή πολιτική , του Κόμματος και της Χώρας αύριο , να σκεφθούν τους νέους ανθρώπους .

Αυτούς που δεν θα πάρουν σύνταξη το 2030 ή το 2040.Αυτούς που τους καταράστηκε η ζωή να ζουν για λίγα ευρώ όταν η προηγούμενη γενιά με παράτυπους διορισμούς στο δημόσιο φαλκίδευε τη ζωή τους για τα μελλοντικά χρόνια. Αυτούς που βρίσκονται σε γύψο , πολιτικό γιατί αποστρέφονται με κάθε τρόπο την πολιτική βρωμιά, σε οικονομικό γιατί όπως ανέφερα ζουν με λίγα και σε κοινωνικό γιατί έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ελληνική κοινωνία και κοιτάζουν με καχυποψία τον καθένα .

Αν η Ελλάδα έχει μέλλον αυτό είναι οι νέοι. Όχι οι νέοι του κομματικού σωλήνα, όχι οι νέοι των ημετέρων και του στενού πολιτικού περιβάλλοντος. Οι νέοι της βιοπάλης , οι νέοι της μόρφωσης και της ελπίδας.

Ο Φιλελευθερισμός ως ιδεολογία είναι η ιδεολογία των ευκαιριών και της αξιοκρατίας . Όμως όπως αποτέλειωσαν την κοινωνία οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, έχει χαθεί κάθε έννοια αξιοσύνης και προοπτικής σε κάποιον νέο ικανό αλλά απολιτικ ή μη φίλα προσκείμενο στην Αριστερά, να αναδειχθεί και να επιβραβευθεί .

Ο κ. Μητσοτάκης , ως βαθιά φιλελεύθερος πολιτικός πρέπει να δώσει ευκαιρίες σε αυτούς νέους. Δεν είπα να τους διορίσει στο δημόσιο , δεν είπα να τους πλουτίσει . Αλλά το να ζει ένας νέος με τα χαρτζιλίκια των γονέων και των παππούδων, να μην έχει το δικό του σπίτι, είναι άδικο και θα γυρίσει μπούμερανγκ στην κοινωνία. Θα δημιουργήσει αναταράξεις και θα δώσει τροφή στους λαϊκισμούς. Ας ελπίσουμε ότι το στοίχημα της πολιτικής αλλαγής να πετύχει .

Αλλά Κυριάκο , κοίτα τους νέους ! Αυτούς που σήμερα στήνουν ουρές στον ΟΑΕΔ ,ή κάθονται στους υπολογιστές μέχρι αργά για να παίξουν στον δικό τους ψηφιακό κόσμο , στην δική τους πραγματικότητα και δε θα ζήσουν ίσως ποτέ την πραγματική πραγματικότητα ! ‘Η αυτούς που φεύγουν στο εξωτερικό αναζητώντας την αξιοπρέπειά τους σε ξένες αγκαλιές !

Κυριάκο , κοίτα τους νέους , γιατί η δημιουργία ενός περιβάλλοντος με νέες δουλειές θα κάνει τους παλιούς να σταματήσουν να κουνούν το δάχτυλο στους νέους και να κοιτάζουν αφ’ υψηλού την νεολαία και θα αποκατασταθεί η δικαιοσύνη ως απόλυτη αξία .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.