Κλείδωσαν τη συντριβή τους…

Γράφει ο Νάσος Τσαγκανέλης

Οι κινήσεις απελπισίας  τους οδήγησαν
στο θηριώδες φιάσκο
ενός Ρασπουτίν
που θα τους αποτελειώσει…

Έτοιμο και το νέο ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ
ότι θα εισπράξουν
γερμανικές αποζημιώσεις

Υπό έντρομη κατάσταση τελικά αποφάσισαν εκλογές.
Το Μάιο, με τις ευρωεκλογές.

Συναντήθηκαν, συσκέφθηκαν και συναποφάσισαν να πάνε και σε κινήσεις απελπισίας.  Να τα παίξουν “όλα για όλα”…
Μπας, και αποτρέψουν την εκλογική συντριβή που έρχεται με ταχύτητα σφαίρας.

Έριξαν, στην αρένα την “πολιτική αυτοκτονία” τους…
Το φιάσκο, που θα τους αποτελειώσει.
Τη Novartis, το δήθεν “σκάνδαλο του αιώνα από συστάσεως του ελληνικού κράτους”.
Όπως, το πάσαρε ο διαβόητος Ρασπούτιν. Ο αυριανός, κατηγορούμενος.

Έριξαν, στην αρένα του πανικού τους…
πρόσωπα απολιθωμένα – εξαπτέρυγα του εκλογικού ενταφιασμού τους.
Και τα ονόμασαν, “πλατιά απεύθυνση”. Κοινώς, πλατιά καζούρα… 
Έριξαν, τη διαρροή – νέο μέγα ψέμα – που πιστεύουν
ότι μπορεί να τους δώσει και τη νίκη. Τρομάρα τους…
Ποιο είναι το θηριώδες ψέμα;

Ότι οι Αμερικανοί πιέζουν αφόρητα τους Γερμανούς να πληρώσουν εδώ και αμέσως τις πολεμικές αποζημιώσεις.

Μιλάνε, για δις ευρώ που θα τους δώσει η Μέρκελ
Γιατί, τους χρειάζεται. Δεν θέλει να χάσει. Τα ολοπρόθυμα »ναι» τους…

Στο μεγαλύτερο δικαστικό-πολιτικό φιάσκο του αιώνα αναδεικνύεται η πολύκροτη υπόθεση της Novartis την οποία η Κυβέρνηση την είχε αναγάγει «στο μεγαλύτερο σκάνδαλο του αιώνα» όπως το έχει αποκαλέσει η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και πρωτοκλασάτα στελέχη του Μαξίμου. Η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παρέδωσε το πόρισμα στον Αρειο Πάγο, ενώ σε κανέναν λογαριασμό ελεγχόμενου δεν βρέθηκαν χρήματα.

Από τα δέκα αρχικά πρόσωπα που είχε εμπλέξει η Δικαιοσύνη στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, στη Βουλή διαβιβάστηκε η δικογραφία για ένα μόνο πολιτικό πρόσωπο, που είναι ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (πρώην ΠΑΣΟΚ) ενώ στο αρχείο τέθηκαν (αρχειοθετείται η υπόθεση) για τους Παναγιώτη Πικραμμένο, Ευάγγελο Βενιζέλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο και Γιώργο Κουτρουμάνη. Όμως, σε ομηρία, καθώς ακόμα ερευνώνται πιθανά, λόγω των εκλογών οι Αντώνης Σαμαράς, Γιάννης Στουρνάρας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, Άδωνις Γεωργιάδης και Μάριος Σαλμάς.

Με την μεταβίβαση της δικογραφίας της Βουλής (μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης) ζητείται η άρση της ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου, καθώς είναι εν ενεργεία βουλευτής, προκειμένου να παρέχει εξηγήσεις στους εισαγγελείς διαφθοράς για αποχρώσες ενδείξεις δωροδοκίας.

Παράλληλα, αύριο θα σταλούν 20 με 30 κλήσεις προς μη πολιτικά πρόσωπα προκειμένου να καταθέσουν ως ύποπτοι για δωροδοκία και πιθανά για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Η εισαγγελική έρευνα που ολοκληρώθηκε αφορά το χρονικό διάστημα από τον Απρίλιο 2011 έως το Μάιο του 2012 και αφορά την κοστολόγηση 4 φαρμάκων της Novartis (Gilenya, Tasigna (των 150 mg και 200 mg) και Lucentis).

Οι εισαγγελείς διαφθοράς στηρίζονται σε καταθέσεις μαρτύρων, χειρόγραφες σημειώσεις και σε δήθεν εικονικά τιμολόγια προς 3 ραδιοφωνικούς σταθμούς (Σκάι, Το Βήμα και Αθήνα 9,84) που εκδόθηκαν από διαφημιστική εταιρεία που δεν έχει μέχρι τώρα γίνει γνωστή από τις έως τώρα καταθέσεις. Η διαφημιστική αυτή εταιρεία φέρεται ότι λειτούργησε ως «πλυντήριο», χωρίς όμως να υπάρχουν ή να γίνονται γνωστά στοιχεία.

Τα 4 αυτά φάρμακα διατέθηκαν στην Ελληνική αγορά σε υψηλές τιμές σε σχέση με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και αυξήθηκε αισθητά τζίρος της φαρμακοβιομηχανίας.

Την εμπλοκή του Ανδρέα Λοβέρδου οι εισαγγελείς διαφθοράς τη συνδέουν με τις καταθέσεις μαρτύρων και τη διαφημιστική εταιρεία. Για τους 5 ομήρους πολιτικούς θα ξεκαθαρίσει το τοπίο μέσα στον Απρίλιο. Πάντως η εισαγγελική έρευνα συνεχίζεται και για άλλες χρονικές περιόδους.

Εξάλλου, στις 12 Απριλίου λήγει η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στη θέση αυτή.

Ήδη, σήμερα στάλθηκε στον Άρειο Πάγο από το υπουργείο Δικαιοσύνης το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ερώτημα για την πλήρωση της θέσης της Ελένης Τουλουπάκη.

Μέχρι 15 Απριλίου θα συνέλθει το αρμόδιο δικαστικό όργανο (15μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο) προκειμένου ή να ανανεώσει τη θητεία της Ελένης Τουλουπάκη ή να αναλάβει άλλος εισαγγελικός λειτουργός επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή, 12 Απριλίου λήγει η θητεία της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στη θέση αυτή.

Ήδη, σήμερα στάλθηκε στον Άρειο Πάγο από το υπουργείο Δικαιοσύνης το προβλεπόμενο από τη νομοθεσία ερώτημα για την πλήρωση της θέσης της Ελένης Τουλουπάκη.

Μέχρι 15 Απριλίου θα συνέλθει το αρμόδιο δικαστικό όργανο (15μελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο) προκειμένου ή να ανανεώσει τη θητεία της Ελένης Τουλουπάκη ή να αναλάβει άλλος εισαγγελικός λειτουργός επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Με μια ανακοίνωση που ξεχειλίζει από οργή αντέδρασε στο αίτημα για άρση της ασυλίας του Ανδρέας Λοβέρδος. Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Όταν αναδύθηκε στην επιφάνεια αυτή η ελεεινή και δυσώδης πλεκτάνη είχα χαρακτηρίσει τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της άθλιους και με χαρακτηριστικά παλιανθρώπων. Μετά το σημερινό συμπληρώνω: πρόκειται περί κακοποιών. Και κακώς ορισμένοι μιλούν για φαρσοκωμωδία. Εδώ που έχουν φτάσει τα πράγματα, μόνο για πολιτική αλητεία μιας συμμορίας κακοποιών οφείλουμε να μιλάμε.

Ακόμη κι αν χρειαστεί να γυρίσω τη γη ανάποδα, θα το κάνω, προκειμένου οι υπεύθυνοι να λογοδοτήσουν από το εδώλιο του κατηγορουμένου. Έχω ήδη καταθέσει από τις 26 Φεβρουαρίου 2018 μηνύσεις κατά των κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων. Τώρα δηλώνω ότι θα προχωρήσω σε υποβολή μηνύσεων για τα αδικήματα που τελέστηκαν και τελούνται σε βάρος μου, συμπεριλαμβανομένου και του κακουργήματος της κατάχρησης εξουσίας, εναντίον όλων ανεξαιρέτως των εμπλεκομένων προσώπων. Προφανέστατα έχω εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη. Δεν έχω όμως καμία εμπιστοσύνη στους λίγους, εκείνους και εκείνες, που καταχράστηκαν την εξουσία τους και παραβίασαν τον όρκο που έχουν δώσει.

Και κάτι απολύτως προσωπικό, αλλά συνάμα βαθύτατα πολιτικό. Είμαι ο πιο στοχοποιημένος πολιτικός μετά το 1989. Η στήριξη, όμως, του κόσμου μετατρέπει τις κατηγορίες των άθλιων κακοποιών σε τίτλο τιμής για μένα».

Νάσος Τσαγκανέλης 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.