Η συμφωνία των… ισνογκούντηδων

Γράφει η Άννα Παναγιωταρέα

Εχει και ο ΓιάΝης -με ένα Ν- Βαρουφάκης καημό μεγάλο και αγιάτρευτο. Είμαι βέβαιη, με αυτά που κατά καιρούς δηλώνει, δίκην εξομολόγησης να υποθέσω, ότι ονειρευόταν σε κάποια «στραβή», στην τετραετή βάρδια του Αλέξη, θα μπορούσε αυτός να γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Ισνογκούντ.

Στα ελληνικά μπορούμε να μεταφράσουμε τον isnotgood ως άχρηστο. Δεν ξέρω αν θα κατόρθωνε ο ΓιάΝης ακόμη και με «στραβή» να εκθρονίσει τον Αλεξη, της ίδιας δυναστείας, βεβαίως των ισνογκούντηδων, αλλά κάθε φορά που του δίνεται ευκαιρία πετάει τις πρόκες του.

Τον άκουσα, λοιπόν, τις προάλλες, σε ραδιοφωνικό σταθμό ο οποίος αποτελεί ηχητικό ΦΕΚ ΣΥΡΙΖΑ, να θυμάται την ιστορία του 2015 και να λέει πολύ «νόστιμα» πράγματα. Ενα από αυτά ήταν ότι στην πρώτη συνάντηση που εδέησε αυτός, ως καθηγητής, να συναντηθεί με τον Τσίπρα και τους τότε Ηρακληδείς του, ήτοι τον Παππά και τον Δραγασάκη -αλήθεια, τι κάνει αυτή η ψυχή;- για δει αν θα συμφωνήσει να μπει ή όχι στην κυβέρνηση, του είχαν υποσχεθεί άλλα για να τον δελεάσουν να προσέλθει. Ποια «άλλα»;

Το πρώτο που του είπαν ήταν πως όλοι μαζί θα έκαναν ό,τι μπορούσαν για να βρουν λύση στις οικονομικές απαιτήσεις που έβαζε η ευρωζώνη, κάνοντας σκληρή διαπραγμάτευση με τις Βρυξέλλες. Βέβαια, τότε πίστευαν ότι οι Βρυξέλλες θα υποκλίνονταν στις απαιτήσεις του Τσίπρα, που αφορούσαν, κυρίως, στην κατάργηση των Μνημονίων και στη συνολική απάλειψη του χρέους ή τουλάχιστον ήλπιζαν σε μια γενναία έκπτωση. Αυτός είναι και ο λόγος – είμαι βέβαιη ότι όλοι το θυμάστε- όταν ο Τσίπρας δήλωνε ότι «αυτός θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές». Στο τέλος οι αγορές τον χόρεψαν στο ταψί…

Το δεύτερο ήταν ότι εφόσον δεν γίνονταν δεκτές αυτές οι απαιτήσεις και επέρχετο ρήξη με τις Βρυξέλες, τότε αυτοί (ήτοι Τσίπρας, Δραγασάκης, Παππάς και Βαρουφάκης) θα αποχωρούσαν από την Ε.Ε. και θα εφάρμοζαν τη δική τους λύση: Η Ελλάδα θα επέστρεφε στη δραχμή. Να μην πάθουμε σοκ ακούγοντας το σχέδιο καταστροφής της χώρας -from the horse’s mouth- από «το στόμα του αλόγου», που λένε οι Αγγλοι;

Και στο σημείο αυτό ο ΓιάΝης είπε το εξής: «Ο Τσίπρας πρόδωσε τη συμφωνία μας». Αν μαζί με αυτό το βαρύγδουπο μας έλεγε και την ακριβή ημέρα που ο Τσίπρας πρόδωσε τη συμφωνία του με τον ΓιάΝη, θα πρότεινα να δούμε ποιος άγιος γιόρταζε για να τον ανακηρύξουμε προστάτη της Ελλάδας και η εκάστοτε κυβέρνηση να κηρύξει, δικαίως, την ημέρα ως αργία.

Φαντάζεστε όλους εμάς στην ουρά, στα ΑΤΜ, να παίρνουμε 400 δραχμές και να έρχονταν Τούρκοι, Γερμανοί, Αγγλοι, Πορτογάλοι που για ένα ντενεκέ λάδι θα αγόραζαν ό,τι απούλητο έβρισκαν μπροστά τους; Ελ Ντοράντο η Ελλάδα κι εμείς ώσπερ ο Πειναλέος του Μποστ.

Να ’σαι καλά, ΓιαΝη μου, να μας τα λες για να αναγνωρίζουμε από τι μας φύλαξε ο Θεός και το θαύμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Ελεύθερος Τύπος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.