Η προγραμματισμένη κομματική κατάρρευση

Γράφει ο Νίκος Λυγερός 

Νύχτα θα φύγουν όσοι υποστήριξαν κομματικά τη Συμφωνία διότι πληθαίνουν οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού αλλά και των ψηφοφόρων που έχουν όχι μόνο απογοητευτεί από τέτοιες δηλώσεις μα και οργιστεί από την επιμονή των κομματόσκυλων για να καλύψουν τα νώτα τους. Έτσι ένα κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία και δεν την ασκεί για να εκφραστεί ελεύθερα γιατί αλλιώς θα έχανε τις έδρες, βρίσκεται τώρα σε μεγάλη δυσκολία.

Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η βάση του θεωρεί ότι είναι απαράδεκτη η αναβλητικότητά του πάνω σ’ ένα θέμα τόσο σοβαρό όπως είναι το εθνικό θέμα της προστασίας της Μακεδονίας.

Διότι κανείς δεν έχει πεισθεί από ένα κόμμα που έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει μια Συμφωνία που θεωρεί απαράδεκτη, ενώ κάθεται στα έδρανα της Βουλής χωρίς να παραιτείται από την εξουσία. Τώρα και οι αξιωματούχοι του κόμματος βλέπουν ότι η βάση τρέμει κι έχουν αρχίσει να σκέφτονται που θα καταλήξουν με αυτήν την παράλογη θέση.

Μπορεί η ηγεσία του κόμματος να προσπαθεί απεγνωσμένα να καλύψει τα κενά της κατανόησης και το βλέπουμε ειδικά σε αυτούς που έχουν υπουργικές θέσεις, αλλά το κόμμα αντιλαμβάνεται όλο και πιο βαθιά ότι δεν πρόκειται να τα βγάλει πέρα και φοβάται ήδη την επόμενη εκλογική αναμέτρηση που μπορεί να αποδειχθεί ταφόπλακα. Έτσι όλο και περισσότεροι εντός του κόμματος βλέπουν ως λύση μία ηρωική έξοδο που θα έχει μία μεγάλη απήχηση και μεγάλη αποδοχή από τον ελληνικό λαό.

Γνωρίζουν επίσης ότι αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουν την πολιτική τους καριέρα αφού θα έχουν παίξει ουσιαστικά τον ρόλο του σωτήρα σε αυτή τη φάση. Έτσι θα μπορούν να πουν ότι μετά από μελέτη των είκοσι άρθρων που ήταν άγνωστα αρχικά, πήραν την τελική απόφαση να αποχωρήσουν για να σώσουν την ιστορία του Ελληνισμού.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=38941&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.