Η Ιστορία μια γενιάς … μιας “γαλάζιας” γενιάς

Γράφει ο Δ.Β.

Περίπου σαράντα χρόνια πριν, λίγο νωρίτερα, λίγο αργότερα, δημιουργήθηκε στη χώρα μας μια πολιτική γενιά.
Σε καιρούς βαθιά πολιτικοποιημένους. Σε καιρούς με σφοδρές αντιπαραθέσεις. Σε καιρούς που έμελλαν να σμιλέψουν τις επόμενες δεκαετίες. 

Στην αρχή ήταν λίγοι. Ας πούμε μια μεγάλη παρέα. Από αυτές όμως τις παρέες που, όπως λέει και ο μεγάλος μας τραγουδοποιός Διονύσης Σαββόπουλος, “ … φτιάχνουν οι Έλληνες κυκλώματα, κι ιστορία οι παρέες … “
Και η παρέα αυτή μεγάλωσε. Απλώθηκε στις γειτονιές της Ελλάδας, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές όλης της χώρας, στα σχολεία.
Έγινε ρεύμα, πολιτικό κίνημα, απέκτησε δική της ύπαρξη, δική της δυναμική. Βρέθηκε στο επίκεντρο της Ελληνικής πολιτικής σκηνής και έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωσή της.
Βρέθηκε στην ευτυχή ιστορική συγκυρία να δημιουργηθεί την ώρα που στην Αρχηγία της μεγάλης Φιλελεύθερης Δημοκρατικής Παράταξης της χώρας ήταν ένας ευπατρίδης πολιτικός, με μεγάλα Εθνικά ιδανικά και βαθιά πίστη στα πιστεύω και τις δυνατότητες των νέων ανθρώπων. Και αυτός την στήριξε, της έδωσε δυνάμεις, την εμψύχωσε και της έδωσε όλες τις δυνατότητες να γιγαντωθεί.
Και η γενιά αυτή όντως γιγαντώθηκε τότε.
Έγινε η ψυχή και η έμπνευση της Φιλελεύθερης Παράταξης και ο φόβος και η ανίκητη δύναμη των πολιτικών της αντιπάλων.

Ανίκητη.
Ήταν η μόνη που μπόρεσε να αντιπαρατεθεί στην αριστερο-σοσιαλιστική παλίρροια που έδειχνε να πλημμυρίζει τότε την χώρα, και να αποτελέσει το μοναδικό ανάχωμα που έσπειρε ξανά τον φιλελεύθερο σπόρο στην Ελληνική νεολαία. Που στάθηκε απέναντι σε σοσιαλιστικο-κομμουνιστικές πρακτικές και ιδεολογίες, που ισορρόπησε με Φιλελεύθερη Δημοκρατική Ιδεολογία απέναντι στα δύο άκρα: τον Κομμουνιστικό και τον Ακροδεξιό σκοταδισμό.
Αντίστοιχο ήταν τότε και ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα της: “Ένας είναι ο εχθρός, ο Ολοκληρωτισμός”

Και οι πολιτικοί της αντίπαλοι, ανίκανοι να αντιπαρατεθούν μαζί της στον στίβο των πολιτικών επιχειρημάτων, εφάρμοσαν τις πάγιες Γκεμπελο-Σταλινικές μεθόδους: της λάσπης, της συκοφαντίας, της διαβολής (μήπως διακρίνει κανείς σημερινές ομοιότητες και αντιστοιχίες ??).
Δημιουργήθηκαν λοιπόν τότε οι μύθοι που ενέπλεκαν τα συμπαθή ανθρωπόμορφα τετράποδα της Ελληνικής μυθολογίας, με τους αστροφόρους καουμπόϋδες της Άγριας Δύσης.
Και η μυθοπλασία οργίασε.
Και τα υποτακτικά μέσα της κομματικής προπαγάνδας την αναπαρήγαγαν, εκπληρώνοντας στο έπακρο τις εντολές των αφεντικών τους, με απόλυτη προσήλωση στην διαχρονικά ανίκητη αρχή: Ρίχνετε τόνους λάσπης … όλο και κάποια από αυτή θα μείνει !!
Και φυσικά έμεινε.
Και αποτελεί τον ΜΟΝΑΔΙΚΟ αντίλογο μέχρι σήμερα
, με τον οποίο ΟΛΟΙ οι πολιτικοί της αντίπαλοι αναφέρονται σε εκείνη την γενιά.
Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα, που ακόμα και κάποιοι όψιμοι θιασώτες, προσπαθώντας να ενταχθούν στην γενιά εκείνη, δηλώνουν συμμετοχή στον μύθο. (Τους κακόμοιρους !!)
Ας όψονται.

Και τα χρόνια πέρασαν. Ανίκητος ο χρόνος.
Και στη διαδρομή του χρόνου, έγιναν από τότε πολλές επιλογές. Προσωπικές και πολιτικές.
Και μέσα σε αυτήν οι σχέσεις δοκιμάστηκαν.
Και φιλίες έσπασαν.
Και δημιουργήθηκαν αντιπαραθέσεις.
Και κατεγράφησαν οι προσωπικές διαδρομές. Αλλά και οι πολιτικές διαδρομές.

Και φτάσαμε στο σήμερα.
Και οι τότε νεολαίοι κυκλοφορούν με άσπρα μαλλιά (άντε, απλά γκρίζα ακόμα για κάποιους).
Και κάποιοι έκαναν ήδη το μεγάλο ταξίδι, και δεν βρίσκονται πια ανάμεσα μας.

Και πλέον, η μοίρα μας επιφύλασσε τα τελευταία χρόνια, η χώρα να δοκιμάζεται από ένα παρά φύσει Πολιτικό (παρα)μόρφωμα που αυτοπροσδιορίζεται ως “Η πρώτη φορά Αριστερά” Κυβέρνηση.

Μία φασίζουσα ακρο-αριστερή συμμορία, που επιτίθεται ανοιχτά πλέον στο Δημοκρατικό καθεστώς της χώρας μας.
Που διαλύει συστηματικά κοινωνία και θεσμούς.
Που διαλύει την Παιδεία, πρεσβεύοντας ότι η Αριστεία είναι εχθρός (τους).
Που διαλύει την Υγεία, αποστερώντας από τους απλούς πολίτες την προσωπική αξιοπρέπεια της ανθρώπινης αντιμετώπισης σε δύσκολες ώρες.
Που επιτίθεται ξεδιάντροπα στην Δικαιοσύνη, επιχειρώντας να την μετατρέψει σε απόλυτο κομματικό της υποχείριο.
Που διαλύει το αίσθημα της καθημερινής ασφάλειας των πολιτών αυτής της χώρας.
Που διαλύει τους Κοινοβουλευτικούς θεσμούς, με ΣΤΑΘΕΡΟΥΣ και ΜΟΝΙΜΟΥΣ συνοδοιπόρους και υποστηρικτές τους δεξιο-λαϊκιστές τυχοδιώκτες του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους Ακρο-δεξιούς οπαδούς των Ναζιστικών ιδεών και αρχών.
Που χρησιμοποιεί τις κλασικές Γκεμπελο-Σταλινικές μεθόδους σπίλωσης και συκοφάντησης των πολιτικών της αντιπάλων. Ανοιχτά ! Απροκάλυπτα ! Ξεδιάντροπα !
Που εφαρμόζει την πάγια Κομμουνιστική Αρχή και συνθηματολογία: “Όποιος δεν μας προσκυνάει, είναι Ακροδεξιός και Φασίστας”. Τελεία. Χωρίς δεύτερη κουβέντα.Ακόμα και αν η μπόρα παίρνει και ιστορικά στελέχη της Αριστεράς (!). Δεν υπάρχει διάκριση. Δεν υπάρχει περιορισμός.

Που ξεπουλάει, τέλος, χωρίς κανέναν ενδοιασμό και αναστολή την Ιστορία του τόπου και τα Εθνικά Σύμβολα της Χώρας. Με ενθουσιασμό !! Με Ικανοποίηση !! Με απόλυτη ρεβανσιστική διάθεση, που υποβόσκει από την χαμένη (τους) ευκαιρία της ένοπλης κομμουνιστικής επικράτησης στην χώρα προ 70ετίας.

Και ποιοι αποτέλεσαν το ΑΠΟΛΥΤΟ ΣΤΗΡΙΓΜΑ αυτής της φασίζουσας κομμουνιστικής συμμορίας, τόσο για να καταλάβει την εξουσία, όσο και για να την διατηρήσει μέχρι σήμερα ?

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, κάποιοι από εκείνη την γενιά. Την τότε ”γαλάζια” γενιά.

Κάποιοι που ξεπούλησαν τα πιστεύω και τις ιδέες της Παράταξης και της Φιλελεύθερης Ιδεολογίας, για φτηνά προσωπικά μικρά (ή μεγαλύτερα) οφέλη !

Κάποιοι που ξέχασαν ότι κάποτε φώναζαν μαχόμενοι το: “Ένας είναι ο Εχθρός, ο Ολοκληρωτισμός” – και έγιναν ο Εχθρός !!

Από αυτούς που απετέλεσαν τους πιο σταθερούς και πιστούς συντρόφους αυτής της ακρο-αριστερής συμμορίας, υπήρξαν ορισμένοι που δεν άντεξαν μέχρι το τέλος, και ήδη τους εγκαταλείπουν !
Όμως, οι επιλογές τους τους ακολουθούν.
Και τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτών, θα τα υπομένουν πολλές γενιές αυτής της χώρας.
Και τα καταστροφικά αποτελέσματα των Εθνικών Θεμάτων, θα ισχύουν πλέον εις το διηνεκές.
ΔΕΝ μπορούν να παραγραφούν.
ΔΕΝ μπορούν να ξεχαστούν.

Ακόμα και με κάποια εκ των υστέρων (κροκοδείλια) δάκρυα !

Οι πολιτικές διαδρομές όλων κατεγράφησαν πλέον στην Ιστορία.

Και ΑΥΤΗ η γενιά είναι η πρώτη που ΔΕΝ μπορεί να ξεχάσει.
Για του λόγου το αληθές, έγινε πρόσφατα μια πρώτη συνάντηση, στην οποία βρέθηκαν πολλά από τα στελέχη εκείνης της γενιάς.
Έπεται συνέχεια !

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.