Η δυναμική της ελληνικής ναυτιλίας

Γράφει ο Νίκος Λυγερός

Ενώ όλοι προσπαθούν τόσα χρόνια να μας πείσουν ότι ποτέ δεν θα τα βγάλουμε πέρα, τελικά έφυγαν κι εμείς είμαστε ακόμα εδώ ακόμα και μετά το τέλος τους και εξετάζουμε τι έχουμε. Έτσι όταν βλέπουμε ότι η ελληνική ναυτιλία που κατέχει το 21% του παγκόσμιου στόλου και το 53% του ευρωπαϊκού στόλου, καταλαβαίνουμε ότι διαθέτει μια τεράστια δυναμική που εξελίσσεται συνεχώς, διότι δεν έχει εξάρτηση από ιδεολογικές προσεγγίσεις.

Με άλλα λόγια η ελληνική ναυτιλία είναι η αιχμή του δόρατος για την Ελλάδα. Κι αν συνδυάσουμε αυτό το γεγονός με τις προοπτικές που έχουμε μέσω της αξιοποίησης της ελληνικής ΑΟΖ, γίνεται αντιληπτό σε όλους ότι είμαστε σε άλλο πλαίσιο από αυτό που προσπαθούσαν να μας βάλουν για να μας εγκλωβίσουν.

Πρόκειται λοιπόν για ένα εθνικό κεφάλαιο, το οποίο είναι υπερκομματικό και δεν έχει ανάγκη από καμιά μορφή κρατισμού για να εξελιχθεί. Αντιθέτως με την ελευθερία του βοηθάει πολύ περισσότερο την πατρίδα μας και μπορούμε να το υποστηρίξουμε και σε προσωπικό επίπεδο για όλα όσα γίνονται στη Χίο και στις Οινούσσες σε επίπεδο πολιτισμού.

Κλείσαμε λοιπόν μια παρένθεση, ας συνεχίσουμε την πορεία μας με την ενίσχυση της δυναμικής της ελληνικής ναυτιλίας.

http://www.lygeros.org/articles.php?n=44887&l=gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.